hvg.hu Kult

Csempészett dinoszaurusz-csontvázat vásárolt Nicolas Cage

Mit érdemes Mongóliából importálni? Dinoszaurusz-csontvázakat, amelyekért dollár százezreket fizetnek az amerikai múzeumok vagy a dúsgazdag magángyűjtők. Mint a híres filmsztár, Nicolas Cage is, aki 300 ezer dollárért vett magának egy Tarbosaurus-csontvázat.

MTI Shake

Lépcső alá bedobva találták meg a Kínában eltűnt 231 dinótojást

Megtalálta a rendőrség azt a több mint kétszáz megkövesedett dinoszaurusztojást, amelyet a dél-kínai Kuangtung tartományban egy építkezésen fedeztek fel, majd eltűntek. Kiderült, hogy a szakértők azért nem találták őket, mert a helyiek egyszerűen hazavitték őket.

MTI/hvg.hu Instant tudomány

Fotók: 1600 éves csontvázra bukkantak a magyar régészek a Tiszánál

Kiemelkedően gazdag leletanyagot rejtő temetkezési helyre bukkantak magyar régészek Tiszapüspöki határában. Az V. századi gepida temetőben találtak egy épsgében maradt, imára kulcsolt kézű férfi csontvázat is. A szakemberek nyolcezer négyzetméter átkutatása után találtak rá a kilencven sírból álló temetkezési helyre, ahol az alább látható gránát berakásos arany ruhadíszt is találták.

hvg.hu Bűnügy

Csontvázat ástak ki a földből Nyíregyházán

Nyíregyháza külterületén, a Rezeda utcában egy csontvázat találtak a földbe ásva. A helyszínre rendőrautó érkezett. A nyiregyhaza.hu oldal szerint egy 14 éve eltűnt ember maradványai kerülhettek elő. A rendőrség az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

MTI Instant tudomány

Visszakapják dinoszaurusz-csontvázaikat a mongolok

Tizennyolc dinoszaurusz-csontvázat és több más dinókövületet, köztük tojásokat adott vissza a mongol kormánynak az Egyesült Államok. A 68-80 millió éves ősmaradványokat a Góbi-sivatag különböző területeiről lopták el annak idején.

MTI Plázs

Háromezer éve kínlódhatunk már érszűkülettel

Egy friss tanulmány szerint már 3000 éve szenvedhet az ember az érszűkülettől. A Szudán északi részén dolgozó tudósok öt csontvázon találtak olyan jeleket, amelyek az érfalak megvastagodására utalhatnak – tudósított a BBC az International Journal of Paleopathology című szaklapban megjelent tanulmányról. A kutatók szerint felfedezésük segíthet megérteni ennek a szív- és érrendszeri betegségnek az evolúcióját.

hvg.hu Itthon

Csontvázat találtak ott, ahol Farkas Helga holttestét is keresték

Egy emberi - egyelőre bizonytalan, hogy férfi, vagy női - csontvázat fordított ki egy munkagép szerdán Jászberény határában, ugyanazon a helyen, ahol évekkel ezelőtt az 1991-ben elrabolt Farkas Helga holttestét keresték - számolt be az RTL Klub Fókusz című műsora szerda este.

MTI/hvg.hu Shake

Múzeumból vett dinócsontvázat a plázának egy dubaji befektető

Egy óriási dinoszaurusz csontvázát állították ki a Middle East Dubai bevásárlóközpontban. A 155 millió éves kifejlett állat maradványainak 90 százaléka ép. A bevásárlóközpont átriumában hétfő éjjel mutatták be a látogatóknak a 24,4 méter hosszú, 7,6 méter magas dinoszaurusz csontvázát.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk