hvg.hu Élet+Stílus

Borászok Borásza 2017 – választ a szakma

Rövidesen kiderül, ki lesz az idén a Borászok Borásza. Ezúttal kit tartanak a legjobbak a legjobbnak. A jelölésre ötven borász adta le szavazatát, amelynek alapján kialakult az ötfős döntős mezőny.

MTI / hvg.hu Világ

Díjjal ismerték el Ujhelyi István EP-beli munkáját

Kiosztották az brüsszeli uniós politikával foglalkozó magazin és hírportál, a Parliament Magazine által szervezett az Év Európai Parlamenti Képviselőinek Díjait szerdán Brüsszelben. A magyar képviselők közül Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője kapott elismerést.

hvg.hu Élet+Stílus

Termékdíjas pécsi sör

Az Év terméke 2017 díjat kategóriájában egy 169 éve, éppen 1848-ban alapított főzde habos produktuma érdemelte ki.

hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

hvg.hu Élet+Stílus

Par Excellence 2016

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez.

MTI Kult

Orbán Roza kapja a Petri György-díjat

A díjat olyan, elsősorban fiatal íróemberek kapják, akiknek még nem volt önálló kötetük. Az idei nyertes Bíró Krisztiánt és Jassó Juditot utasította maga mögé. Tiszteletére Parti Nagy Lajos mond majd beszédet.

-t- Élet+Stílus

A Diófa a legvirágosabb étterem

A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre meghirdeti a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, amelynek kereteiben az idén a legvirágosabb vendéglátóhelyeket is kereste. A nyertes egy székesfehérvári étterem lett.

MTI Itthon

A Tőkés nevét viselő díjjal tüntették ki Papp Lajos szívsebészt Seszták városában - fotók a párhuzamos univerzumból

Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész kapta idén a Tőkés-díjat, a róla elnevezett alapítvány elismerését ünnepi istentiszteleten adták át vasárnap a kisvárdai református templomban. Tőkés prédikált, a díjat pedig Lengyel Szabolcs kuratóriumi elnök adta át. Az 1989-ben alapított szervezett díja azoknak jár, akik "tudományos, művészeti, politikai, vallási területen végzett munkájukkal, vagy humanitárius cselekedeteikkel sokat tettek a magyar nemzet fejlődéséért". De beszéljenek a képek.

hvg.hu Itthon

Sesztákot is kitüntették, meglepő érdemekért

A nemzeti fejlesztési miniszternek láthatóan jól esett a díj, amit a "sajtómunka segítéséért" kapott. Az elismerést a Sajtószakszervezet nevű szerveződés és a Diplomata Magazin kiadója adományozott neki.

hvg.hu Kult

Szabó István filmrendező felesége kapta idén a művészfeleségeknek járó Krisztina-díjat

„A férjemmel idén ünnepeljük házasságkötésünk 55. évfordulóját. A több mint fél évszázadnyi közös létünk esszenciája, hogy mindig támogattuk egymást céljaink elérésében, örültünk a másik szakmai sikereinek, és mindketten tettük a dolgunkat” – nyilatkozta az idei díjazott Gyürey Vera tanár, filmtörténész, az Oscar-díjas filmrendező felesége.

1 2 3 4 5 6 7
15
A címlapról ajánljuk