hvg.hu Élet+Stílus

Új nagydíj a magyar boroknak - szavaztak a szakírók

A tavaly áprilisban megalakult, jelenleg 22 tagot számláló Magyar Borszakírók Köre még az óesztendőben különleges borversenyt szervezett saját berkeiben Super 12 elnevezéssel. Nem mintha a „tizenkettő egy tucat” borokat keresték volna. Épp ellenkezőleg. Fehérből, vörösből azt a 12-12 legjobbat, amelyekből 1-1 aztán csúcsra kerülhetett a szigorú, ám igazságos és igencsak borkedvelő-értő ítészek szerint. Kiérdemelve a Magyar Bor Nagydíjat.

hvg.hu Élet+Stílus

Par Excellence 2016

A Magyar Sommelier Szövetség harmadik alkalommal hirdette ki Par Excellence díjasainak névsorát. A 2014-ben alapított elismerést olyan szakembereknek ítélik oda, akik termelőként, kereskedőként, vendéglátóként, oktatóként vagy szakíróként eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a sommelier szakma elismertetéséhez és népszerűsítéséhez.

MTI Kult

Orbán Roza kapja a Petri György-díjat

A díjat olyan, elsősorban fiatal íróemberek kapják, akiknek még nem volt önálló kötetük. Az idei nyertes Bíró Krisztiánt és Jassó Juditot utasította maga mögé. Tiszteletére Parti Nagy Lajos mond majd beszédet.

-t- Élet+Stílus

A Diófa a legvirágosabb étterem

A Magyar Turisztikai Ügynökség évről évre meghirdeti a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt, amelynek kereteiben az idén a legvirágosabb vendéglátóhelyeket is kereste. A nyertes egy székesfehérvári étterem lett.

MTI Itthon

A Tőkés nevét viselő díjjal tüntették ki Papp Lajos szívsebészt Seszták városában - fotók a párhuzamos univerzumból

Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész kapta idén a Tőkés-díjat, a róla elnevezett alapítvány elismerését ünnepi istentiszteleten adták át vasárnap a kisvárdai református templomban. Tőkés prédikált, a díjat pedig Lengyel Szabolcs kuratóriumi elnök adta át. Az 1989-ben alapított szervezett díja azoknak jár, akik "tudományos, művészeti, politikai, vallási területen végzett munkájukkal, vagy humanitárius cselekedeteikkel sokat tettek a magyar nemzet fejlődéséért". De beszéljenek a képek.

hvg.hu Itthon

Sesztákot is kitüntették, meglepő érdemekért

A nemzeti fejlesztési miniszternek láthatóan jól esett a díj, amit a "sajtómunka segítéséért" kapott. Az elismerést a Sajtószakszervezet nevű szerveződés és a Diplomata Magazin kiadója adományozott neki.

hvg.hu Kult

Szabó István filmrendező felesége kapta idén a művészfeleségeknek járó Krisztina-díjat

„A férjemmel idén ünnepeljük házasságkötésünk 55. évfordulóját. A több mint fél évszázadnyi közös létünk esszenciája, hogy mindig támogattuk egymást céljaink elérésében, örültünk a másik szakmai sikereinek, és mindketten tettük a dolgunkat” – nyilatkozta az idei díjazott Gyürey Vera tanár, filmtörténész, az Oscar-díjas filmrendező felesége.

hvg.hu Kult

Magyar származású író is megnyerheti a Man Booker-díjat

Krasznahorkai László dicsőséges 2015-ös Man Booker győzelme után egy kicsit ismét büszkék lehetünk magunkra, ugyanis a Man Booker zsűrije által közzétett 13 címes listán helyet kapott David Szalay könyve is, aki ugyan angolul alkot és Kanadában született, de az édesapja magyar. - A Man Booker-díj az egyik legrangosabb nemzetközi irodalmi elismerés, ami jelentős pénzösszeggel is jár.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Az államnak adnia kell évi 380 milliót Garancsinak, és kész

A számlát persze a kereskedők állják. Tudta, hogy amikor a sarki zöldséges kifizeti a kötelező online kassza átlagosan 2000 forintos havidíját, akkor abból bruttó 378 forint személyesen Garancsi István zsebébe jut? És úgy tűnik, ezt az összeget kevesli.

hvg.hu Sport

Janics Natasának nem volt ideje átvenni a kukából kihalászott díját

Az olimpiai bajnok kajakos 2008-as üvegtrófeáját egy hajléktalan vitte be Szegeden az egyik régiségkereskedésbe. Azóta is ott van. Janics Natasa a Délmagyarországnak azt mondta: az üvegdíszt nem ő dobta ki, és nem tudja, hogyan kerülhetett a szemétbe. A sportoló csütörtökön a városban volt, de nem volt ideje bemenni az üzletbe, pedig a díjat ingyen visszakaphatná.

hvg.hu Élet+Stílus

Ki lesz a bor ász?

Pénteken este kiderül, kit tartanak maguk közül a legjobbnak a határokon innen s túl a borászok. A Borászok Borásza szakmai díjat tizedik alkalommal osztják ki.

hvg.hu/MTI Élet+Stílus

Keresik Magyarország legjobb jógaoktatóját

Idén májusban első alkalommal kerül átadásra a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola által alapított Jógarádzsa Kiválósági Díj. A kezdeményezés célja, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesítse azokat a magyar jógaoktatókat, akik hitelesen közvetítik a több ezer éves múltra visszatekintő jóga gyakorlatait, elveit és értékeit.

hvg.hu Kult

Még egy díjat kaptak az újszászi vasútvonal felújított állomásai – fotók

A Műemlékek és Történeti Együttesek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) magyarországi szervezetének idei díját az újszászi vasútvonalon felújított állomások kapták. 2014-ben a vasútépítészet Oscar-díjaként emlegetett Brunel Díjjal tüntették ki ugyanezt a munkát. ICOMOS-díjat harmadjára kapott a MÁV – közölték hétfőn.

1 2 3 4 5 6 7
14
A címlapról ajánljuk