hvg.hu Itthon

Vigyázz magyar, jön a migráns – a magyar média a kvótakampányban

Súlyosan elfogult volt a magyar közszolgálati média a népszavazási kampányban, de többi csatorna sem tett mindig eleget a pártatlan tájékoztatás követelményének, állapítja meg egy nemzetközi elemző szervezet által koordinált kutatás. A megállapítások először a hvg.hu-n olvashatóak.

hvg.hu Itthon

"Médiapatkány" - autóval üldözték, megfenyegették az Átlátszó újságíróját Érpatakon

Orosz Mihály Zoltán településén hatodszorra sem sikerült dűlőre jutni a tavalyi zárszámadással, így a falut a működésképtelenség fenyegeti. A polgármester ügyeiről cikkező újságíró is ott volt az ülésen, de hamarosan menekülnie kellett az őt üldöző önkormányzati autók elől. Az ezt követő rendőri intézkedés is önmagáért beszél.

Balázs Zoltán Itthon

A hülyeség mint ésszerűség

Kicsit bosszantó, kicsit nevetséges az a mély meggyőződésnek látszó valami, amit a maradáspártiak osztanak, hogy tudniillik nekik egyszerűen igazuk van, mivel ők képviselik az ésszerűséget, amely ellen nem is lehet érvelni, legföljebb szavazni. Vélemény.

MTI/hvg.hu Itthon

"Nonszensz" – Szijjártó nem hagyta annyiban a Freedom House jelentését

Nonszensz, hogy Budapesttől több ezer kilométerre lévő irodákban ücsörgő emberek akarják megmondani, Magyarország milyen állapotban van – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szerinte a kormány amiatt akarják "lehúzni", hogy milyen álláspontot képvisel a bevándorlási válságról.

MTI/hvg.hu Világ

Visszaszóltak a Lengyelország orbanizálódása miatt aggódó amerikai szenátoroknak

John McCain marylandi szenátor is azok között az amerikai politikusok között volt, akik nyílt levelet írtak a lengyel miniszterelnöknek, hogy kifejezzék aggodalmukat a közelmúlt lengyelországi változásai miatt. A kormányzó Jog és Igazságosság párt szorosabb ellenőrzés alá vonta a közmédiát és korlátozta az alkotmánybíróság hatáskörét. A lengyel kormány elutasítja a bírálatot, szerintük az amerikaiaknak fogalmuk sincs a lengyel helyzetről.

MTI Világ

Párizsban ezrek tüntettek a terroveszély alkotmányosítása ellen

A Francois Hollande elnök által előterjesztett alkotmányreform értelmében megfoszthatnák francia állampolgárságuktól a terrorizmusért elítélt kettős állampolgárokat, és bár a franciák többségének ez tetszik, másokat arra a második világháborús intézkedésre emlékezteti, amelynek keretében megfosztották állampolgárságuktól a francia zsidókat.

hvg.hu Plázs

Elképzelik a diákok, mit esznek a szegény családok

A középiskolásoknak szóló Online Demokrácia Activity című társadalomismereti verseny egyik fordulójában a diákoknak meg kell tervezni egy mélyszegénységben élő család heti étrendjét ,és érvelniük kell az „Aki szegény, maga tehet a sorsáról” kijelentés mellett és ellen. De voltak a helyi környezettel, a globális klímaváltozással, a demokratikus aktivitással kapcsolatos feladatok is.

hvg.hu Itthon

Tárki: Kiábrándultak a magyarok a demokráciából

A Fidesz, az LMP, a DK, valamint a KDNP szavazói értékelik a legtöbbre a demokráciát, a jobbikosok 17 százaléka konkrétan diktatúrát akar. Az MSZP-szavazók a leginkább csalódottak a demokratikus rendszerben – derült ki a Tárki kutatásából.

HVG Nyüzsi

Hont: Görögeszmék

A görög válság apropóján számtalan rögeszme tört a felszínre. Ezekről és a magyar analógiáról ír lapunk munkatársa.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk