G. M. Világ

Trumpot sarokba szorították: ha enged, akkor a fal adja a másikat

Három napja takaréklángra csavarva működik az Egyesült Államok kormányzata. A republikánusok és a demokraták ugyanis nem tudtak megállapodni az adósságplafon emeléséről. Mindkét párt saját dühös bázisának játszik, hogy az év végén esedékes kongresszusi választások előtt javítsa pozícióit. És a magát az alku császárjának tartó Donald Trump a jelek szerint csak ront a helyzeten. Ez még sok pénzébe kerülhet Washingtonnak.

Balogh Csaba Világ

USA vs. Észak-Korea: saját logikája szerint Trump az eddigi leggyengébb kezű elnök

Az észak-koreai rakétakísérletek mindig is foglalkoztatták az imperialista fertőnek, a diktatúra főellenségének tartott Egyesült Államokat. Donald Trump néhány hónapja még úgy gondolta: a rezsim által fellőtt rakéták mennyisége attól függ, mennyit enged az aktuális amerikai elnök kemény vagy éppen gyenge keze. Abszurd számtan következik, így (nem) működik a trumpi logika.

hvg.hu Világ

Trump ezerrel elkezdett pedálozni a feketék szavazataiért

Donald Trump szombaton felszólította az afroamerikai közösségeket, hogy szavazzanak rá, mert ígérete szerint ő megfékezi majd az az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözéseket: ezekért szerinte természetesen a demokraták a felelősek.

MTI Világ

John McCain a republikánusok nevében is elhatárolódott Donald Trumptól

A volt elnökjelölt kikérte magának, hogy Donald Trump egy Irakban meghalt amerikai muszlim katona szüleit ócsárolta. A demokratákat támogató szülőkhöz szólva McCain azt írta, "köszönet azért, hogy bevándoroltak Amerikába... Jobb ország lettünk, mert itt vannak". A republikánus politikus azt mondta, akkor sem hallgatja el véleményét, ha ebből olyanok is profitálnak, akikkel nem ért egyet.

MTI Világ

Lemond a demokraták Clinton-párti elnöke

Kiszivárgott e-mailekből derült ki, hogy a pártvezetése Hillary Clintont részesítette előnyben Bernie Sandersszel szemben. A pártelnök a botrány miatt félreáll.

MTI Világ

New Yorkban is Trump aratott elsöprő győzelmet

A republikánusok előválasztásán a botránypolitikus, a demokratákén Hillary Clinton diadalmaskodott New Yorkban 60, illetve 59 százalékkal. A keddi szavazást az utóbbi évtizedek legjelentősebb New York-i előválasztásának tartják. Trump győzelmét azzal is magyarázzák, hogy az elnökjelölt-aspiráns tanácsadót, illetve stílust váltott.

MTI Világ

Ma kiderülhet, kik lesznek az elnökjelöltek

Az Egyesült Államok öt szövetségi államában, Illinoisban, Missouriban, Ohióban, Észak-Karolinában és Floridában tartanak előválasztásokat a demokraták és a republikánusok kedden. A március 15-i előválasztások sorsdöntőek lehetnek.

MTI Világ

Már Sanders a népszerűbb jelölt, megelőzte Clintont

Bernie Sanders országosan átvette a vezetést népszerűségben és támogatottságban Hillary Clinton előtt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben több felmérés szerint. A The Washington Post amerikai lap szerint azonban hiába győzött New Hampshire-ben Sanders, a szuperdelegátusok Clinton mellé álltak.

1 2

A címlapról ajánljuk