hvg.hu Világ

Robbanássorozat tarolta le a tűzijátékpiacot

Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint a detonációban legalább 27-en haltak meg és több mint hetvenen megsérültek – jelentette a helyi média.

Iliás Katalin, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

"Je suis Charlie": egy tragikus hét képei

A franciaországi mészárlás uralta a hetet: a Kouachi fivérek betörtek a Charlie Hebdo szerkesztőségébe, ahol összesen 12 emberrel végeztek. A terroristákat 88 ezer rendőr, csendőr, katona kereste, végül péntek este egy nyomdában végeztek velük. Az akcióval párhuzamosan zajlott egy másik is Párizsban, ahol egy kóser boltban túszokat ejtettek. Az áldozatokról világszerte megemlékeztek. Hazánkban eközben előkerült Orbán Viktor, Áder János rendkívüli sajtótájékoztatón jelentett be, de volt csontig hatoló hideg, ónos eső és tavaszias meleg is.

MTI Itthon

Robbanás történt Csepelen

Egy pirotechnikai üzemben vagy raktárban történt a robbanás. Mivel egy légópincében történhetett a detonáció, nem lehetett hallani.

MTI Világ

Pakisztán: 16 éves fiú robbantott

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn egy rendőrautó mellett az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában. A detonációban hárman - köztük egy magas beosztású rendőrtiszt - meghaltak, és legalább egy tucatnyian megsebesültek - tudatta a rendőrség.


A címlapról ajánljuk