Bejelentkezés  

Őszig nem mentik a devizahiteleseket?

Őszig nem mentik a devizahiteleseket?

Engedhet a bankadóból a kormány azoknál a pénzintézeteknél, amelyek kedvezményeket nyújtanak a devizában eladósodott ügyfeleknek – írja Rogán Antal nyilatkozatára hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap azt írja, hogy a Kúria ősszel dönthet a devizahitelekről.

hvg.hu

Cikkcakkozik a kormány a devizahiteles ügyben

Múlt héten a kormány még azt mondta, 2018-ra oldódhat meg a devizahitelesek ügye, ma már kész javaslatok vannak a fiókban.

hvg.hu

Rétvári: több változat is készült a devizajogszabályra

A szaktárcák már több megoldást is kidolgoztak a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabályra, így a Kúria határozatát követően néhány hét múlva beterjeszthető lesz a szükséges jogszabálytervezet.

MTI

Lázár beígérte, de nem mentik meg az autóhiteleseket

Az autóhiteleseket nem menti meg a kormány, Lázár Jánost elragadta a hév, amikor ezt ígérte.

hvg.hu

Varga: a következő kormánynak kell kivezetnie a devizahiteleket

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos, hogy az áprilisi parlamenti választások után a következő kormány a következő ciklusban mindenképpen folytassa a devizahitelek megszüntetést, kivezetését.

hvg.hu

Az Ab ország-világ előtt hirdeti ki a devizahiteles verdiktet

Az Ab ország-világ előtt hirdeti ki a devizahiteles verdiktet

Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfő délelőtt nyilvános határozathirdetésen ismerteti a kormány devizahiteles indítványával kapcsolatos döntését - tájékoztatta Bitskey Botond, az Ab főtitkára pénteken.

MTI

A bedőlt hiteles inkább a bankjával egyezkedjen, ne közvetítővel!

A bedőlt hiteles inkább a bankjával egyezkedjen, ne közvetítővel!

Egyre több szorult helyzetben lévő devizahitelest keresnek meg olyan szervezetek, akik azt ígérik, peres úton segítenek vélt igazukhoz jutni. A bajba jutott adósok támogatására már-már külön iparág alakult ki. A hvg.hu munkatársa bajba jutott devizaadósként igyekezett tájékozódni a költségekről, s az derült ki, hogy aki perre megy, annak komolyan a zsebébe kell nyúlnia. Egy pénzügyi tanácsadó szerint pedig az ilyen szervezetek közreműködése inkább csak a csodavárást táplálja, érdemesebb az adósoknak saját pénzintézetükkel egyezkedniük.

Elszámoltatná "a banki felelősöket" a Jobbik

A Jobbik célja a magyar bankrendszer "jelenlegi táblájának felrúgása és új, tisztességes játékszabályok elfogadása", illetve a devizahitelezés kapcsán az érintett banki szereplők elszámoltatása - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő.

MTI

Lakáshitel törlesztés cafeteriára - két hét múlva jönnek a részletek

Lakáshitel törlesztés cafeteriára - két hét múlva jönnek a részletek

Körülbelül két hét múlva teljesen világossá válik, hogy a munkáltatók miként fizethetik adómentesen, cafeteria keretük terhére dolgozójuk akár teljes havi törlesztőrészletét. Már most látszik: igen sokan lehetnek jogosultak arra, hogy lakáshitel törlesztésüket céges juttatásként fizessék.

hvg.hu

Alig van adósságuk a magyaroknak

Kelet-Közép- vagy Dél-Európa lakossága jobban el van adósodva a magyarnál. Ahhoz, hogy legalább a régiós átlagot elérjük, a jelenlegi hitelek mellé minden jövedelemmel rendelkező magyarnak még 331 ezer forint kölcsönt kéne felvennie. Erre rövid távon nincs esély, pedig mostanság olcsón adósodhatunk el: már 5,3-7 százalékos kamatért lehet lakáshitelt felvenni. A devizahitelek azonban elijesztették a magyarokat a hitelfelvételtől, így miközben Európa más részein nőtt, nálunk az elmúlt 5 évben csökkent a hitelállomány.

hvg.hu

Ismét rekordot döntenek a bedőlő lakáshitelek

Új rekordon a lakossági hitelek közt a nem teljesítő hitelek aránya. A tavaly év végén mért adat szerint a hitelek 18,8 százalékát nem törlesztették a háztartások. Három hónapja 18,5 százalékon állt ez a mutató.

hvg.hu

Menekültek a kormánypártiak a 314 forintos kérdés elől – videó

Menekültek a kormánypártiak a 314 forintos kérdés elől – videó

Amikor az előző kormány idején 300 forintnál járt az euró, a Fidesznek az volt az álláspontja, hogy Gyurcsányék gazdaságpolitikája megbukott. Ma az euró megközelítette a 314 forintot is.

Nagy csapás a pénztárcánkra a forint mélyrepülése

Nagy csapás a pénztárcánkra a forint mélyrepülése

A forint mélyrepülése sok pénzt vesz ki a zsebünkből autósként, hitelesként, adófizetőként, vagy éppen cégtulajdonosként, és lehet, hogy a lejtmenetnek még nincs vége. A jegybank viszont – az eddigiek alapján úgy tűnik – átmeneti üzemzavarként tekint a helyzetre, és kivárja, hogy még gyengébb legyen az árfolyam.

hvg.hu

Ezt hozza a forintgyengülés a cégeknek

Ezt hozza a forintgyengülés a cégeknek

A forint három napja tartó mélyrepülése összességében inkább rossz, mint jó a hazai cégeknek, de a kulcskérdés az, hogy meddig tart a gyengülés. A gyenge forint elviekben segít az exportáló cégeknek, de hosszú távon a pozitív és negatív hatások kiegyenlítik egymást. Azok, akik alapanyagot, vagy terméket hoznak be külföldről, egyértelműen veszítenek, másodlagos hatásként pedig – a lakossági fogyasztás visszafogása miatt – minden kereskedő cég megérezheti a belföldi kereslet mérséklődését.

hvg.hu

Katasztrófák áldozatait költözteti a kormány Ócsára

Tartalékstátusba kerülnek az ócsai házak - írja keddi cikkében a Magyar Hírlap.

Most majd az állam megmondja, mi a tisztességtelen

Most majd az állam megmondja, mi a tisztességtelen

A kormányt és a kormánypárti frakciók illetékeseit is meglepte a Kúria hétfői jogegységi döntése a devizahitelekről (mely kimondja, hogy a kockázatot az adós viseli), sokkal konkrétabb iránymutatásra vártak több kérdésben is. A forrásaink szerint a "gyenge és tartalmatlan" határozat után várhatóan a kormány, és a parlament hozhat törvényt arról, mikor minősül egy szerződés tisztességtelennek.

Rogán: a Kúria a bankok oldalára állt

A kormánypártok egyelőre nem lépnek a devizahitelesek ügyében, mivel több más kérdésben is várják még a Kúria érdemi döntését, így például az egyoldalú kamatemelés ügyében.

hvg.hu

A pénzügyi stabilitásunk múlik a Kúria mai döntésén

A pénzügyi stabilitásunk múlik a Kúria mai döntésén

A Bloomberg is a Kúria ma délután nyilvánosságra hozandó döntéséről ír, a hírügynökség szerint az ország pénzügyi stabilitása, és 17 milliárd dollárnyi devizahitel sorsa forog kockán.

hvg.hu

Jól járnak, akik nem fizettek

Jól járnak a nem fizető devizahitelesek: egy törvénymódosítás, amit Rogán Antal írt alá, megszabja, hogy a bankok az árfolyamgát-szerződéseket csak féléves késedelem után mondhatják fel. Akik csak 90 napot késtek, újra kérhetik a védelmet. A módosítás kitolja az árfolyamgát-szerződések lejáratát is.

hvg.hu

MN: magyar devizahiteles ügyet tárgyal decemberben az Európai Bíróság

Az Európai Bíróság december 5-én tárgyalja a Kásler-ügyet – tudta meg a Magyar Nemzet a bíróság sajtóosztályának magyar esetekkel foglalkozó munkatársától.

12318

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X