Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

FAZ: Magyarország hirtelen példaképpé vált

FAZ: Magyarország hirtelen példaképpé vált

A magyar vezetést eddig sok bírálat érte a bankokkal kapcsolatban folytatott politikája miatt, most viszont a magyar eljárás "hirtelen ragyogó példaként szolgál más kelet-európai országoknak". Zoran Milanovics horvát kormányfő is arra készül, hogy Orbán Viktorhoz "hasonlóan kijátssza a populista kártyát" - írták.

MTI

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Réczey Zoltán, a BudaCash Brókerház elemzője szerint a jó időzítésnek köszönhető, hogy a mostani svájci lépéssel nem emelkednek az adósok terhei.

MTI

A Fidesz szerint egy MSZP-s politikus személyesen felelős a magyarok eladósodásáért

A Fidesz-frakció szerint az MSZP-s Burány Sándor egyike azoknak, akik a Gyurcsány–Bajnai-kormány tagjaként személyesen is felelősek a magyar családok drámai eladósodásáért és a devizahitelek elszabadulásáért.

MTI

Orbánék megoldását kérik számon a lengyel kormányon

Egy konzervatív lengyel hetilap támadta a kormányt, amiért nem vállalták a nyílt konfrontációt a bankokkal, így most a svájci frank elszállása nagyobb gondot okoz Lengyelországban, mint Magyarországon.

MTI

Trócsányi: A svájci frank elszabadult, de a devizahitelesek megnyugodhatnak

A bankszövetséggel már megtörtént a devizahitelekkel kapcsolatos megállapodás, az elszámolás egy már rögzített árfolyamon zajlik és azt márciusra megkapják a devizahitelesek – mondta az igazságügyi miniszter egy sajtótájékoztatón.

MTI

Másodfokon is pert vesztett az OTP

Másodfokon is elutasította a bíróság az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. devizahitel-szerződések ügyében a magyar állammal szemben benyújtott keresetét. A másodfokú bíróság indoklása szerint a felperes pénzintézet fellebbezése alaptalan, az alperes indoklás elleni fellebbezését nagyrészt megalapozottnak találta.

MTI

Fontos változás jön holnaptól a devizahiteleseknek

Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

MTI

Magányos tiltakozó foglal el egy sávot az Oktogonon

A devizahitelek eltörlése érdekében tüntet az a magányos autós, akit a 444 fotózott le az Oktogonnál.

hvg.hu

Újabb pénzintézet vesztett az állammal szemben

Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken első fokon az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét, amelyet a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében nyújtott be.

MTI

A devizahitelesekkel kapcsolatosan újra módosult a végrehajtási törvény

December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.

MTI

Elutasították az OTP Bank keresetét első fokon

Elutasította a Fővárosi Törvényszék hétfőn első fokon az OTP Banknak a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében benyújtott keresetét.

MTI

Marad az ítélet az AEGON Magyarország ügyében

A Kúria december 1-jén meghozott érdemi döntésével hatályában fenntartja a másodfokú bíróság jogerős, elutasító ítéletét az AEGON Magyarország Hitel Zrt. által a magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó törvényi vélelem megdöntése iránt indított perében.

MTI

Magyar Hírlap: Mostanra telt meg az ócsai lakópark

Teljesen benépesült az ócsai szociális lakópark – ezt írják a Magyar Hírlap pénteki számában.

Tüntetnek holnap a forintosítás visszavonásáért

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a "pénzügyi szemetet legalizáló" törvényt és üljön le tárgyalni a civilekkel. Addig folytatják az utcai nyomásgyakorlást, amíg nem lesz érdemi változás – közölte Z. Kárpát Dániel.

MTI

A forintosításról és a fair bankokról is dönthetnek ma

Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló előterjesztéséről, valamint képviselői kezdeményezésekre változtathat a jövő évi költségvetési törvényjavaslaton is.

MTI

Varga Mihály: "ez egy álnyugdíjpénztár"

Varga Mihály: "ez egy álnyugdíjpénztár"

Azok, akik tisztességesen fizetik a tagdíjat, arra számítanak, hogy a magánnyugdíjpénztártól majd járadékuk lesz, de nem lesz, mert a többi tag nem fizeti a tagdíjat és így ez egy álnyugdíjpénztár, mert a tagdíjakból csak a saját működését finanszírozza, azaz feléli a tagdíjat – mondta a nemzetgazdasági miniszter a köztévében a magánnyugdíj-pénztárak esetleges bezárásáról szólva. Arról is beszélt, hogy ezen a héten szavaz a forintosításról az Országgyűlés.

MTI

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

Trócsányi László igazságügyi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón vázolta a devizahitelesek kérdésének rendezéséről szóló már elfogadott törvényeket, illetve az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatokat. Az igazságügyi miniszter szerint a kormány betartja, amit ígért, 25-30 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek, Varga szerint pedig azért van szükség a forintosításra, hogy ne legyen a jövőben kockázat.

hvg.hu

Alapvetően elégedett a CÖF, de azért vannak javaslataik

A békemeneteket is szervező CÖF-CÖKA arra kéri a törvényalkotást, hogy "a jóhiszeműség elve mellett ne engedje el továbbra sem a bajba jutott devizaalapú hitelesek kezét".

A 2020 végéig lejáró hiteleket nem lenne kötelező átváltani

A 2020 végéig, vagyis a hat éven belül lejáró devizahitelek forintosítását tenné opcionálissá egy bizottsági módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége. Egy másik elfogadott módosítás az eredeti javaslatnál kedvezőbb kamatokat biztosít az átváltás utáni hitelekre.

MTI

Szigorítaná a forintosítási törvényt a Fidesz

A devizahitelek forintosításáról szóló törvény szigorítását kezdeményezi a Fidesz-frakció, hogy a bankok ne tudjanak kibújni az elszámoltatási kötelezettség alól - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki azt is mondta, további intézkedéseket javasolnak annak garanciájaként, hogy az árfolyamgátba belépetteknél a törlesztőrészletek változatlanok maradjanak.

MTI
12341

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X