Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A bankokat hibáztatta Varga egy osztrák lapban

A Der Standard című osztrák liberális lap Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közölt interjút szerdán "Az osztrákok agresszív üzletpolitikája megbosszulja magát" alcímmel, amelyben arról beszélt, a bankok a jelenlegi helyzet fő felelősei.

MTI

Az Erste bizonyítani fogja az igazát

Az Erste Bank 300 millió euróig (92,8 milliárd forintig) terjedő negatív hatással számol a fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozattal kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényhez kapcsolódóan.

MTI

Állami adósmentés: a fészekrakósoknál kopogtathat a NAV

A Nemzeti Eszközkezelő programjába bevont bajba jutott hitelesek esetében csak a banki tartozásokra vonatkozik az az előírás, hogy a követelésnek azt a részét, amelyet nem fedez a vételár, le kell írni. Az ingatlanra terhelt köztartozások, illetve a közszolgáltató cégekkel szembeni kötelezettségek azonban nem szűnnek meg. Az adóhatóságnál kérelmezhető fizetési könnyítés.

Visszarendelték a szabadságról a bírókat a hitelesek ügyei miatt

A bíróságok egyik feladata a folyamatban lévő mintegy 4000 devizaper felfüggesztése lesz. A deviza- és forinthiteles ügyekben első fokon a Fővárosi Törvényszék, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla illetékes.

MTI

Az ítélkezési szünetben is folytatódik a bíróságon a devizahiteles-dömping

Július 15-től augusztus 20-ig tart a nyári szünet a bíróságon, de soron kívüli ügyekben – mint amilyenek például a sajtó-helyreigazítási vagy a devizahiteles perek – továbbra is dolgoznak a bírák.

MTI

Varga: elfogult az Európai Bizottság jelentése

Varga: elfogult az Európai Bizottság jelentése

Varga Mihály szerint elfogult az Európai Bizottság keddi jelentése, amely szerint megszorításra lehet szükség a túlzottdeficit-eljárás elkerülésére. Azt is mondta, hogy nem kell különadót bevezetni a devizahitelek forintosítása miatt.

MTI

Év végéig még elemzi a devizaügyet a Kúria

A Kúria arra keresi a választ, milyen jogkövetkezmények alkalmazhatók akkor, ha a devizakölcsön-szerződést a bíróság érvénytelenné nyilvánítja, de a kontraktus olyan hibában szenved, hogy azt az ítélkező tanács sem tudja orvosolni.

MTI

Felhergelte devizahiteleseit a CIB

Felhergelte devizahiteleseit a CIB

Miközben a kormány éppen törvényt hoz a bankok egyoldalú kamatemelése ellen, a CIB Bank egyoldalúan megemelte svájcifrank-hitelesei kamatát egy korábbi döntésével. Az ügyfelek zúgolódnak, a bank a forrásköltségek kedvezőtlen változására hivatkozik. A kamatemelés mértéke banki vélemények szerint reális.

Rogán: Gyakorlatilag minden devizahiteles pénzt kaphat vissza a banktól

Rogán: Gyakorlatilag minden devizahiteles pénzt kaphat vissza a banktól

A Fidesz azt kérte a kormánytól, hogy ne a jelenlegi piaci árfolyamon forintosítsák a hiteleket – mondta Rogán Antal frakcióvezető, aki szerint gyakorlatilag minden devizahiteles – aki nem végtörlesztett – számíthat arra, hogy pénzt fog visszakapni a banktól.

MTI

Eltér a szabálytól a Ház: pénteken szavaznak a devizahitelesekről

A Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényjavaslat általános vitája hétfőn lesz, a zárószavazás pedig pénteken, a parlament nyári szünet előtti utolsó ülésén.

MTI

Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka

Orbán Viktor nem Juncker miatt aludt rosszul az éjszaka

Orbán Viktor azt mondta, fel vannak készülve a reklámadó miatti tiltakozásokra, de nem fognak változtatni a dolgon, hiába pécézte ki őket az RTL Híradója. A Brüsszelben tartózkodó kormányfő Juncker ellen fog szavazni a mai szavazáson, de nem fél annak bosszújától és attól, hogy emiatt nem találnák meg a közös hangot. A devizahitelek kivezetése ősszel kerül napirendre, most a bírósági döntést "vezetik át a jogrendszerbe".

hvg.hu

Varga: karácsonyra megszűnhetnek a devizahitelek

Varga: karácsonyra megszűnhetnek a devizahitelek

Varga Mihály szerint olyan megoldások lehetségesek, amelyek a devizahiteleket ebben a formában megszüntetik, de mégis lehetővé teszik azt, hogy a törlesztésük gond nélkül megtörténjen. A Népszabadságnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a reklámadóról szóló törvényt is módosítják akár az év végéig.

A forinthiteleseket is védené a Bankszövetség

A Bankszövetség elnöksége reméli, hogy olyan jogszabály születik a devizahitelesekkel kapcsolatban, ami figyelembe veszi az ország gazdasági teljesítményében kulcsszerepet játszó pénzügyi szektor teherbíró képességét, és amely méltányosan kezeli a forinthitelesek érdekeit, nem hozva őket kedvezőtlenebb helyzetbe a devizahiteleseknél.

hvg.hu

Varga leült a Bankszövetséggel, de nem tudni, mit beszéltek

A devizahitelek problémájának megoldásáról egyeztetett a nemzetgazdasági miniszter kedden a Magyar Bankszövetség képviselőivel, de ennél többet nem közölt a tárca.

Devizahitelesek: megindokolta múlt heti döntését a Kúria

Devizahitelesek: megindokolta múlt heti döntését a Kúria

A Kúria közzétette honlapján a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések egyes rendelkezéseinek a tisztességtelensége tárgyában hozott jogegységi határozatának indoklását, e szerint az egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő kikötés akkor felel meg a világos, az érthető megfogalmazás és az átláthatóság elveinek, ha a szerződéskötéskor felmérhetővé, az egyoldalú szerződésmódosítás bekövetkeztekor pedig ellenőrizhetővé teszi a fogyasztó számára a rá nézve hátrányos szerződésmódosítás indokoltságát, arányát, mértékét.

MTI

Folytatja a devizaügyet a Kúria

Hamarosan minden érdeklődő megtudhatja, hogy a Kúria milyen indokok alapján hozta meg hétfői jogegységi döntését a devizaügyekben, a határozat indokolása két héten belül elkészülhet - mondta a Magyar Nemzetnek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában Simonné Gombos Katalin, a legfőbb ítélkező fórum polgári kollégiumának szóvivője.

MTI

Gulyás: nincsenek még konkrét számok a devizahiteles mentőcsomagról

Gulyás: nincsenek még konkrét számok a devizahiteles mentőcsomagról

Gulyás Gergely szerint téves minden olyan állítás, amely konkrét összeget fogalmaz meg a devizahitelesek mentőcsomagjával kapcsolatban.

MTI

400 milliárdba kerülhet a bankoknak a Kúria devizahitel-döntése

400 milliárdba kerülhet a bankoknak a Kúria devizahitel-döntése

"Ha a hitelfelvevők is megbírkóztak a bankok törvénytelen gyakorlatával, akkor a bankok is képesek lesznek elviselni ennek a kijavítását" - mondta Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke.

MTI

Rogán beszólt az RTL Klubnak

Rogán beszólt az RTL Klubnak

Interjút adott az MTI-nek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, amelyben beszélt a devizahitelesek ügyéről és a törvényhozásról, valamint beszólt az RTL Klubnak.

"Orbán Viktor minden kibúvója megszűnt"

"Orbán Viktor minden kibúvója megszűnt"

A Jobbik szerint a kormány azonnali beavatkozására van szükség a Kúria döntése után, a DK örül, hogy Orbánék már nem tudnak mellébeszélni, az MSZP komplex megoldáscsomagot sürget a devizahiteleseknek. Bajnaiék szerint visszamenőlegesen is az MNB középárfolyamát kell alkalmazni, az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a pénzintézetek az év végéig értesítsék a devizahiteleseket arról, hogy az árfolyamrés miatt mekkora pluszpénzt szedtek be tőlük és ezt az összeget fizessék is vissza. A KDNP is megszólalt: a kisebbik kormánypárt szándéka, hogy a családok alapját ne zúzzák szét rossz gazdasági döntések.

MTI
12335

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X