Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Ma jön az UniCredit kontra állam per

Ma jön az UniCredit kontra állam per

A héten is folytatódtak a perek, amelyekben arról kell dönteni, hogy tisztességesek-e a bankok egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő rendelkezései. Szerdán az AXA Bank Europe SA kérelmét elutasította a Fővárosi Törvényszék, ma az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. perét tárgyalják.

MTI

AXA kontra magyar állam: maratoni tárgyalás után megvan az ítélet

AXA kontra magyar állam: maratoni tárgyalás után megvan az ítélet

11 órás tárgyalás után elutasította az AXA keresetét a bíróság, amelyben általános szerződéses feltételeinek (ászf) tisztességességét kívánta bizonyítani.

"Az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben"

A kormány szerint az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben, a devizahitelek elszámolását rendező törvényről pedig a következő kormányülésen dönthetnek.

MTI

Még mindig zajlik a reggel kezdődött AXA-magyar állam per

Az AXA Bank Europe SA magyar állam ellen indított perében tartott szerdai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék elutasította a pénzintézet azon indítványait, amelyekben az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió bíróságához fordulást kezdeményezett.

MTI

Csányi: nem túl biztató a helyzet

Nyilván nem feleltek meg az OTP Bank szerződései annak a döntésnek, amit a Kúria utólag hozott – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az InfoRádiónak. A várható ítéletekről szólva úgy fogalmazott: a banki szerződések különbözőek, nehéz jósolni, hogy a többi bank milyen szerződéseket kötött, és ettől függően lesznek-e eltérő ítéletek.

MTI

Devizahiteles per: csökkentette a kormány ügyvédjének díját a bíró

Devizahiteles per: csökkentette a kormány ügyvédjének díját a bíró

A Milton Hitelezési Zrt. keresetét is elutasította a Fővárosi Törvényszék a devizahiteles perekben. A bíró az állam által felbérelt ügyvédi iroda díját azonban közel hatodannyiban állapította meg, mint amennyiben a kormánnyal megállapodtak.

Újabb devizahiteles perek jönnek ma

Újabb devizahiteles perek jönnek ma

Újabb három hitelintézeti keresetet tárgyal ma a Fővárosi Törvényszék; a K&H Bank, az MKB Bank és a Milton Hitelezési Zrt. a magyar állam ellen kezdeményezett pert az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Újabb 19 pénzintézet nyújtott be keresetet az állam ellen

Egy újabb bank és 18 pénzintézet nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékre pénteken a devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Csak ősszel dől el, megmentik-e az autóhiteleseket

Csak ősszel dől el, megmentik-e az autóhiteleseket

Varga Mihály szerint az ősszel dől el, hogy az autós devizahitelekre kiterjed-e majd a forintosítás.

MTI

Devizahiteles bankok: lesz nagy pofára esés?

Egészen elképesztő formai okra hivatkozva utasítottak el számos pénzintézeti keresetlevelet, melyek azért születtek, hogy a bankok bizonyítani tudják a bíróság előtt, hogy a devizahiteles kölcsöneik során nem voltak tisztességtelenek – írja az Index.

hvg.hu

Indul az első bankper, 30-nál több követheti

Pénteken tárgyalja a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a Magyar Állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Megérkeztek az első banki keresetek, 300 bíró áll készenlétben

Beérkeztek a bankoktól az első devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fővárosi Törvényszékre pénteken.

MTI

700 milliót adnak a bíróságoknak a devizahiteles perek kezelésére

Egy kormányhatározatban 2614,4 millió forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Ebből kb. 700 millió a bíróságok pluszmunkájára megy.

MTI

Bankperek: 40 ezer forintos óradíjért bérelt fel ügyvédi irodákat a kormány

Öt ügyvédi irodát választott ki az NFM egy meghívásos pályázatban, hogy a magyar államot képviseljék a hamarosan kezdődő bankperekben. Az irodák 38 ezer forint plusz áfa óradíjért dolgoznak, egyikük óránként 50 ezer forint plusz áfáért végzi a koordinációt.

MTI

Kormány: Jogtalanul tiltják le a devizaadósok bérét a végrehajtók

Bár a törvény kötelezi őket, a végrehajtók gyakran nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét. A kormány szigorúbb kontrollt akar gyakorolni a végrehajtói kamara felett.

MTI

Nagyot bukna az OTP, ha betartaná Matolcsyék kódexét

A korábban jelzett 27 milliárd forint helyett 41 milliárd forinttal csökkentené a bank eredményét, ha alkalmaznák az MNB útmutatását a devizaalapú kölcsönszerződések átszámításánál - közölte a cég a tőzsde honlapján.

MTI

Levelet ír a kormány az EKB-nak, de még nem tudni, mi lesz benne

Kedden érkezett levél az Európai Központi Banktól a devizahitelesekkel kapcsolatban: az EKB szerint a magyar hatóságok megszegték konzultációs kötelezettségüket. A kormány válasza már készül, ám arról még egyeztetések folynak.

MTI

Devizahitelesek: a magyar hatóságok megszegték konzultációs kötelezettségüket az EKB szerint

A devizahiteles mentőcsomagról szóló törvényjavaslatot elküldte a kormány véleményezésre az Európai Központi Bankhoz, de az ahhoz csatolt módosító indítványokat már nem, így arról már nem tudták kifejteni a véleményüket.

MTI

Több száz bankperre készülnek Budapesten

Több száz bankperre készülnek Budapesten

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy négyszáz eljárás lefolytatására készítik fel az igazságszolgáltatást.

Nagy pofont kaptak a devizahitelesek a szomszédban

Rossz hírt kaptak a horvátországi devizahitelesek, egy másodfokú bírósági döntés szerint ugyanis mégsem lehet átváltani kunára a kölcsönöket a felvételkori árfolyamon – írta a Portfolio helyi médiabeszámolókra hivatkozva.

hvg.hu
12336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X