Tüntettek a frankhitelesek Zágrábban

Becslések szerint 12 ezer ember tüntetett a jegybankelnök lemondásáért Horvátországban.

MTI

Csányiék megtámadják a devizahiteles törvényt Strasbourgban

Csányiék megtámadják a devizahiteles törvényt Strasbourgban

Az OTP-vezér bejelentette, hogy a devizahiteles törvény ügyében Strasbourghoz fordulnak, bírálta a takarékszövetkezeti integrációt és azt is, hogy az uniós pénzeket "olyan ember kezeli, aki saját kisvárosának pénzügyeit sem tudta rendbe tenni". Annak sem örül, hogy a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetik ki a Quaestor ügyfeleinek kárát.

MTI

Központi forintosítás jöhet az autóhiteleknél

Sok bank már tömegesen forintosítja az autóhiteleket, de még nem minden bank kapcsolódott be, így lehet, hogy központi forintosítás jön – közölte az MNB egyik igazgatója.

MTI

Ezért nem kapott még levelet bankjától a forintosításról

A devizahitelek átváltásáról szóló tértivevényes banki küldeményeknek alig 7 százalékát adták eddig postára – közölte a Magyar Posta Zrt. Fontos, hogy a bankok mielőbb postára adják a leveleket – írta a vállalat.

Az Ab nem bírálta felül a Kúria döntését a devizahitelesekről

Három pénzintézet és egy adós támadta meg a Kúria jogegységi döntését a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseiről. Az Alkotmánybíróság így indokolta a panaszt elutasító határozatát: "a visszaható hatályú jogalkotás tilalmára való hivatkozás nem adhat alapot arra, hogy a múltban tömegesen keletkezett tisztességtelen – ezért semmis – szerződéses kikötések érinthetetlenek maradjanak".

MTI

MNB: A kedvezményesen végtörlesztőknek 10 ezer forintba kerül a banki elszámolás

MNB: A kedvezményesen végtörlesztőknek 10 ezer forintba kerül a banki elszámolás

A korábban kedvezményes árfolyamon végtörlesztőknek nem jár automatikusan a banki elszámolás, azt egy formanyomtatványon kérvényezhetik, tízezer forint ellenében. Számukra a bankok november 30-ig postázzák ki az elszámolást – közölte a jegybank.

hvg.hu

Veszített a K&H Bank az állammal szemben

Az első fokú ítéletet részben megváltoztatva, egészében elutasította a K&H Bank keresetét a Fővárosi Ítélőtábla pénteki határozathirdetésén Budapesten.

MTI

Devizahiteles? Levelet fog kapni a bankjától

Devizahiteles? Levelet fog kapni a bankjától

A pénzügyi intézményeknek e héten meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel, az érintetteknek április 30-ig meg kell kapniuk a tájékoztató levelet az elszámolás és forintosítás részleteiről. A bankok felkészültek a feladat végrehajtására.

MTI

Négyfajta levelet küldhetnek a bankok, márciustól lehet figyelni a postát

A kereskedelmi bankok március elejétől április végéig küldik ki a devizahiteles ügyfeleknek az elszámolásokról a leveleiket, a devizahitelesek a hiteleik és az ehhez kötődő élethelyzetük négy alaptípusa alapján eltérő tartalmú levelet kapnak – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vezetőinek csütörtöki háttér tájékoztatóján.

MTI

Első fokon pert vesztett a K&H Bank

Elutasította a bíróság első fokon a K&H Bank Zrt. keresetét a magyar állam ellen, amelyet a pénzintézet a forinthitel-szerződések tisztességességével kapcsolatban nyújtott be.

MTI

Rogán: már februárban érezni fogják az emberek a forintosítás hatását

Rogán: már februárban érezni fogják az emberek a forintosítás hatását

A Fidesz frakcióvezetője szerint február elseje rendkívül fontos fordulópont a devizahitelesek számára, a forintosításról szóló törvénynek megfelelően a februári törlesztőrészleteket ugyanis már a rögzített árfolyamon kell fizetni.

MTI
Hirdetés

FAZ: Magyarország hirtelen példaképpé vált

FAZ: Magyarország hirtelen példaképpé vált

A magyar vezetést eddig sok bírálat érte a bankokkal kapcsolatban folytatott politikája miatt, most viszont a magyar eljárás "hirtelen ragyogó példaként szolgál más kelet-európai országoknak". Zoran Milanovics horvát kormányfő is arra készül, hogy Orbán Viktorhoz "hasonlóan kijátssza a populista kártyát" - írták.

MTI

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Újra elhangzott: Orbán Viktor jól időzített

Réczey Zoltán, a BudaCash Brókerház elemzője szerint a jó időzítésnek köszönhető, hogy a mostani svájci lépéssel nem emelkednek az adósok terhei.

MTI

A Fidesz szerint egy MSZP-s politikus személyesen felelős a magyarok eladósodásáért

A Fidesz-frakció szerint az MSZP-s Burány Sándor egyike azoknak, akik a Gyurcsány–Bajnai-kormány tagjaként személyesen is felelősek a magyar családok drámai eladósodásáért és a devizahitelek elszabadulásáért.

MTI
Hirdetés

Orbánék megoldását kérik számon a lengyel kormányon

Egy konzervatív lengyel hetilap támadta a kormányt, amiért nem vállalták a nyílt konfrontációt a bankokkal, így most a svájci frank elszállása nagyobb gondot okoz Lengyelországban, mint Magyarországon.

MTI

Trócsányi: A svájci frank elszabadult, de a devizahitelesek megnyugodhatnak

A bankszövetséggel már megtörtént a devizahitelekkel kapcsolatos megállapodás, az elszámolás egy már rögzített árfolyamon zajlik és azt márciusra megkapják a devizahitelesek – mondta az igazságügyi miniszter egy sajtótájékoztatón.

MTI

Másodfokon is pert vesztett az OTP

Másodfokon is elutasította a bíróság az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. devizahitel-szerződések ügyében a magyar állammal szemben benyújtott keresetét. A másodfokú bíróság indoklása szerint a felperes pénzintézet fellebbezése alaptalan, az alperes indoklás elleni fellebbezését nagyrészt megalapozottnak találta.

MTI

Fontos változás jön holnaptól a devizahiteleseknek

Január elsejétől fix árfolyamon számítják majd ki a törlesztőrészleteket a bankok, jövő év február elsején életbe lép a fair banki törvény és az elszámolásnál, valamint a forintosításnál is ez a dátum számít fordulónapnak.

MTI

Magányos tiltakozó foglal el egy sávot az Oktogonon

A devizahitelek eltörlése érdekében tüntet az a magányos autós, akit a 444 fotózott le az Oktogonnál.

hvg.hu

Újabb pénzintézet vesztett az állammal szemben

Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken első fokon az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét, amelyet a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében nyújtott be.

MTI
Hirdetés
12342

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X