Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

A Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezetnek se volt szerencséje a bíróságon

A bíróság kedden elutasította a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet devizahiteles keresetét a magyar állam ellen indított perben.

Elutasították a Lakiteleki Takarékszövetkezet keresetét

Nem jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék a Lakiteleki Takarékszövetkezet magyar állam elleni keresetét kedden. A bíróság egyben elutasította a felperes indítványát arról, hogy - a pert felfüggesztve - a törvényszék az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Bírósághoz forduljon.

A CIB Bank is alulmaradt a bíróságon

Elutasította a CIB Bank Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

MNB-alelnök: korai még panaszokkal felkeresni a jegybankot

A Magyar Nemzeti Bank ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke.

Ma a CIB és az FHB perekre kerül sor

Öt, a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos pert tartanak ma a Fővárosi Törvényszéken.

Kért valamit Ádertől a bankszövetség

A Magyar Bankszövetség azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolására vonatkozó törvényt, hanem küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra. A Fidesz szerint a bankszövetség "agresszív módon próbált nyomást gyakorolni a köztársasági elnökre".

MTI

A devizahiteleseknél kezdődik a bankok elszámoltatása

A következő hónapokban 400 pénzintézetnek minden fogyasztói deviza- és forinthitellel el kell számolnia, ami összesen 1,3 millió családot érint, az átlagos törlesztőrészletek pedig 25-30 százalékkal is csökkenhetnek - mondta Kurucz Éva kormányszóvivő a kormany.hu-n pénteken megjelent videóban.

MTI

Még egy pénzintézet keresetét utasították el

A felperes ugyan a jogszabályi környezet teljes körű figyelembevételét kérte, azonban a bíróság a perben nem vizsgálhatja a pénzintézmény magatartási kódexét sem. 441,5 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezték a takarékszövetkezetet.

MTI

Rogán: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?"

Rogán: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?"

Végigviszik a bankok elszámoltatását, még idén elfogadnák a fair bankokról szóló törvényt, Varga Mihály nem gondolkodik megszorításokban, Kovács Béla pályafutása pedig a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején kezdődött – többek között erről beszélt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán.

MTI

Jönnek a másodfokú devizahiteles perek

Jövő hétfőn az EvoBank Zrt. keresetének tárgyalásával kezdetét veszi a devizahiteles törvénnyel kapcsolatos másodfokú tárgyalások sorozata a Fővárosi Ítélőtáblán.

MTI

180 milliárdba kerülhet az adósmentés a Raiffeisennek és az Erstének

A Raiffeisen és az Erste bank szerint összesen 600 millió euróba fog kerülni nekik a devizahitelesek kompenzációja.

MTI

Megint a végtörlesztők jártak jól

Megint a végtörlesztők jártak jól

Még a 10 ezer forintos díjat sem kell megfizetniük a banknak azoknak, akik korábban végtörlesztettek, és ahhoz forint alapú kölcsönt vettek fel. Emellett a kormány már azt is megtiltja a bankoknak, hogy a devizahitelek elszámolásának időszaka alatt felmondják a hiteleket.

Devizahitelek: elutasították a hévízi takarékszövetkezet keresetét

Elutasította a hévízi takarékszövetkezet devizahiteles keresetét a bíróság.

MTI

Szerdán szavazzák meg az őszi ülésszak egyik legfontosabb törvényét

Szerdán és pénteken tartja következő ülését az Országgyűlés. A képviselők a hét közepén fogadhatják el a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kormány szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről vitázhatnak.

MTI

Devizahiteles perek: átláthatatlanok voltak a KDB szerződési feltételei

Elutasította a KDB Bank és a CIB Lízing keresetét a Fővárosi Törvényszék a devizahiteles perekben.

MTI

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.

hvg.hu

A kormány visszaszólt a Bankszövetségnek

A kormány szűkszavú közleményt adott ki azután, hogy a Bankszövetség főtitkára jegyzetet adott ki, amelyben arról ír, hogy a devizahitelesek mentőcsomagját az egész társadalom fogja megszenvedni.

hvg.hu

A társadalom veszít az adósmentéssel a Bankszövetség szerint

A devizahiteleseket segítő törvényt bírálta a Bankszövetség főtitkára, szerinte a társadalom nagy része veszít vele, és egyébként is olyasmit kérnek számon a bankokon, ami a termék bevezetésekor még nem volt szempont.

MTI

Feloszlatták a Nyugati téri tüntetést

Feloszlatták a Nyugati téri tüntetést

Mintegy negyven devizahiteles tüntető zárta le a Nyugati téri felüljárót. A rendőrök 17 óra után elkezdték a Westend irányából a Bajcsy-Zsilinszky út felé terelni a tüntetőket, autójukat elszállítják, a tüntetést pedig feloszlatták.

hvg.hu

Gőzerővel folynak tovább a pénzintézetek devizahiteles perei

Elutasította a Fővárosi Törvényszék szerdán a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt., a Santander Consumer Finance Pénzügyi Vállalkozás Zrt. és a Summit Pénzügyi Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét elsőfokú, nem jogerős ítéletében. Az ítélet ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Ítélőtáblánál.

MTI
12338

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X