Szabó Yvette Itthon

Nyakunkon a devizahiteles válság újabb hulláma

Januártól ismét elkezdett növekedni a 90 napnál nem régebben nem törlesztő lakáshiteles adósok száma. A Magyar Nemzeti Bank statisztikájának a romlását az a csalódottság okozhatja, amelyet a devizahitelesek éreznek az elszámoltatás és a forintosítás után. A törlesztőrészleteket továbbra is elviselhetetlennek tartják, ezért megint tömegesen fordulnak ügyvédekhez, akik új módszerekkel esnek neki a bankoknak. Ha ezek a módszerek elterjednek, akkor a kormánytagok mégsem dőlhetnek hátra a székükben, hogy megoldották a devizahiteles problémát.

hvg.hu Itthon

Bepanaszolták Ádernél a Kúria egyik bíróját

Ügyvédek egy csoportja a köztársasági elnökhöz fordult, mert szerintük Wellmann György Magyar Bankszövetségnek írt bocsánatkérő levelével megsértette bírói esküjét és több fontos szabályt is megszegett. Wellmann egy, a devizahitelesek ügyében hozott, az adósok számára kedvező ítélet miatt írt levelet a szervezetnek. A Kúrai elhatárolódott a bíró levelétől.

Nol Gazdaság

Alaptörvény-ellenes lehet a devizahiteles törvény?

Egy bíró az Alkotmánybírósághoz fordult és azt szeretné elérni, hogy kimondják a rögzített elszámolás szabályairól rendelkező törvény egyes részeinek alaptörvény-ellenességét, ezzel pedig alkalmazásának kizárását. Tömegesen indulhatnak újra a perek?

hvg.hu Gazdaság

Strasbourg előtt a devizahiteles törvény

Hatvan devizahiteles kifogásolta az Emberi Jogok Európai Bíróságán, hogy az állam beleszólt a magánjogi szerződésekbe. A percsoport szerint ezzel sérül a hatalmi ágak szétválasztásának elve.

hvg.hu Gazdaság

MNB: Gigantikus összeg került vissza az emberekhez

Beérkeztek az elszámolás eredményeit összesítő adatok a jegybankhoz. 1,9 millió hitelszerződéshez kapcsolódóan összesen 734 milliárd forintot írtak jóvá vagy fizettek vissza a háztartásoknak, a jelzáloghitelesek átlagosan 710 ezer forintot kaptak vissza.

hvg.hu Gazdaság

És akkor megint kezdődhetnek a nagymutyik

Rátermett ember lesz az adóhivatal új ura, ha angolul szólítják, ő is tolmácsot kérhet, mint az elődje. Közben készülődnek az újabb nagy osztogatások, külföldön pedig tombol a Volkswagen-botrány. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója tippekkel.

MTI Gazdaság

Felrúghatják a régiós hiteldominót a magyar devizahitelesek

Egy magyar gyökerű uniós per fő kérdése, hogy minek számít a devizahitel-szerződés: hitelnyújtást takar vagy egyfajta tőkebefektetésről, tőkepiaci műveletről van szó. Az uniós bírák olyan következtetésre is juthatnak, amelyből levezethető a devizahitel-szerződések semmissége. Így a magyar ügy feldöntheti a kelet-közép-európai hiteldominót – írta a Magyar Idők.

MTI Gazdaság

Épp elszámol a bankjával? Ezt jó, ha tudja

Az elszámolási ügyek túlnyomó többségét az eddigi tapasztalatok szerint nem lehet érdemben felülvizsgálni, mivel a fogyasztók hiánypótlásra sem jelölik meg pontosan az általuk vitatott számítási hibát.

MTI Gazdaság

Újabb levelet küldenek a bankok az adósoknak

Az Erste magyarországi csoportjánál az elszámolás újabb szakaszában több mint 160 000 levelet adnak postára, a CIB csoport elszámolással érintett társaságai pedig mintegy 109 000 forint alapú, vagy deviza alapúnak nem minősülő deviza szerződéssel kapcsolatosan számolnak el.

hvg.hu Gazdaság

A lengyelek is Orbánt másolják

A 100 négyzetméter alatti lakásban élő frankhitelesek árfolyamveszteségének a felét a bankokkal nyeletné le a lengyel kormány a tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint – írja a Portfolio.hu.

1 2 3 4 5 6 7
44
A címlapról ajánljuk