Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Újabb pénzintézet vesztett az állammal szemben

Elutasította a Fővárosi Törvényszék pénteken első fokon az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet keresetét, amelyet a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében nyújtott be.

MTI

A devizahitelesekkel kapcsolatosan újra módosult a végrehajtási törvény

December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.

MTI

Elutasították az OTP Bank keresetét első fokon

Elutasította a Fővárosi Törvényszék hétfőn első fokon az OTP Banknak a magyar állammal szemben a devizahitel-szerződések ügyében benyújtott keresetét.

MTI

Marad az ítélet az AEGON Magyarország ügyében

A Kúria december 1-jén meghozott érdemi döntésével hatályában fenntartja a másodfokú bíróság jogerős, elutasító ítéletét az AEGON Magyarország Hitel Zrt. által a magyar állam ellen, az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó törvényi vélelem megdöntése iránt indított perében.

MTI

Magyar Hírlap: Mostanra telt meg az ócsai lakópark

Teljesen benépesült az ócsai szociális lakópark – ezt írják a Magyar Hírlap pénteki számában.

Tüntetnek holnap a forintosítás visszavonásáért

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a "pénzügyi szemetet legalizáló" törvényt és üljön le tárgyalni a civilekkel. Addig folytatják az utcai nyomásgyakorlást, amíg nem lesz érdemi változás – közölte Z. Kárpát Dániel.

MTI

A forintosításról és a fair bankokról is dönthetnek ma

Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a devizahitelek forintosításáról és a kormány fair bankokról szóló előterjesztéséről, valamint képviselői kezdeményezésekre változtathat a jövő évi költségvetési törvényjavaslaton is.

MTI

Varga Mihály: "ez egy álnyugdíjpénztár"

Varga Mihály: "ez egy álnyugdíjpénztár"

Azok, akik tisztességesen fizetik a tagdíjat, arra számítanak, hogy a magánnyugdíjpénztártól majd járadékuk lesz, de nem lesz, mert a többi tag nem fizeti a tagdíjat és így ez egy álnyugdíjpénztár, mert a tagdíjakból csak a saját működését finanszírozza, azaz feléli a tagdíjat – mondta a nemzetgazdasági miniszter a köztévében a magánnyugdíj-pénztárak esetleges bezárásáról szólva. Arról is beszélt, hogy ezen a héten szavaz a forintosításról az Országgyűlés.

MTI

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

A kormány betartja, amit ígért: 25-30 százalékkal csökkennek a törlesztők

Trócsányi László igazságügyi és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón vázolta a devizahitelesek kérdésének rendezéséről szóló már elfogadott törvényeket, illetve az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatokat. Az igazságügyi miniszter szerint a kormány betartja, amit ígért, 25-30 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek, Varga szerint pedig azért van szükség a forintosításra, hogy ne legyen a jövőben kockázat.

hvg.hu

Alapvetően elégedett a CÖF, de azért vannak javaslataik

A békemeneteket is szervező CÖF-CÖKA arra kéri a törvényalkotást, hogy "a jóhiszeműség elve mellett ne engedje el továbbra sem a bajba jutott devizaalapú hitelesek kezét".

A 2020 végéig lejáró hiteleket nem lenne kötelező átváltani

A 2020 végéig, vagyis a hat éven belül lejáró devizahitelek forintosítását tenné opcionálissá egy bizottsági módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának kormánypárti többsége. Egy másik elfogadott módosítás az eredeti javaslatnál kedvezőbb kamatokat biztosít az átváltás utáni hitelekre.

MTI

Szigorítaná a forintosítási törvényt a Fidesz

A devizahitelek forintosításáról szóló törvény szigorítását kezdeményezi a Fidesz-frakció, hogy a bankok ne tudjanak kibújni az elszámoltatási kötelezettség alól - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, aki azt is mondta, további intézkedéseket javasolnak annak garanciájaként, hogy az árfolyamgátba belépetteknél a törlesztőrészletek változatlanok maradjanak.

MTI

LMP: a forintosítással ne az MNB járjon jól!

Az LMP módosító javaslatával arra köteleznék a jegybankot, hogy a devizát a beszerzési áron adja át a kereskedelmi bankoknak, amelyek ugyanezen az árfolyamon váltanák át a hiteleket.

MTI

Forintosítás: Rogán nagyot ígér a devizahitelesek 90 százalékának

A törlesztőrészletek 25-30 százalékos csökkenését ígéri a devizahiteleseknek a Fidesz frakcióvezetője. Ezt a tőketartozás és a kamatok csökkentésén keresztül érjük el - mondta Rogán.

hvg.hu

Orbán elárulja, melyik a Fidesz igazi arca – percről percre a parlamentből

Orbán elárulja, melyik a Fidesz igazi arca – percről percre a parlamentből

Orbán Viktornak válaszolnia kell arra, hogy melyik a Fidesz igazi arca. Ezen kívül a devizahitelek forintosítása lesz napirenden.

hvg.hu

Ab: alkotmányos az egyoldalú szerződésmódosításokról szóló törvény

Az Alkotmánybíróság szerint alkotmányos az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelenségével kapcsolatos törvény.

MTI

MNB: A forintosítással a monetáris politika szerepe erősödik

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint erős kooperációban zajlott a bankokkal a devizahitelek forintosítása miatti fedezési igény kielégítése.

MTI

Azonnal lemondatná Varga Mihályt az MSZP

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli az MSZP. Az ellenzéki párt értékelése szerint a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna a devizahitelesek problémáját, egy újabbal tetézte azt.

MTI

Kormányszóvivő: Gyakorlatilag kötelező lesz a forintosítás

Gyakorlatilag minden érintett devizahitelre kötelező lesz a forintosítás – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő. Kérdésre elmondta azt is, hogy a devizahiteleket kiváltó forinthitelek kamatáról még nem született megállapodás.

MTI

Varga: feltételei lesznek annak, hogy valaki megtartsa devizahitelét

A banki ügyfelek egy szűk körének lesz csak arra lehetősége, hogy ne éljen a forintosítással – közölte a nemzetgazdasági miniszter.

MTI
12341

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X