Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Megint a végtörlesztők jártak jól

Megint a végtörlesztők jártak jól

Még a 10 ezer forintos díjat sem kell megfizetniük a banknak azoknak, akik korábban végtörlesztettek, és ahhoz forint alapú kölcsönt vettek fel. Emellett a kormány már azt is megtiltja a bankoknak, hogy a devizahitelek elszámolásának időszaka alatt felmondják a hiteleket.

Devizahitelek: elutasították a hévízi takarékszövetkezet keresetét

Elutasította a hévízi takarékszövetkezet devizahiteles keresetét a bíróság.

MTI

Szerdán szavazzák meg az őszi ülésszak egyik legfontosabb törvényét

Szerdán és pénteken tartja következő ülését az Országgyűlés. A képviselők a hét közepén fogadhatják el a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kormány szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A parlament szerdán új alkotmánybírákat is választhat, míg pénteken a paksi bővítésről vitázhatnak.

MTI

Devizahiteles perek: átláthatatlanok voltak a KDB szerződési feltételei

Elutasította a KDB Bank és a CIB Lízing keresetét a Fővárosi Törvényszék a devizahiteles perekben.

MTI

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.

hvg.hu

A kormány visszaszólt a Bankszövetségnek

A kormány szűkszavú közleményt adott ki azután, hogy a Bankszövetség főtitkára jegyzetet adott ki, amelyben arról ír, hogy a devizahitelesek mentőcsomagját az egész társadalom fogja megszenvedni.

hvg.hu

A társadalom veszít az adósmentéssel a Bankszövetség szerint

A devizahiteleseket segítő törvényt bírálta a Bankszövetség főtitkára, szerinte a társadalom nagy része veszít vele, és egyébként is olyasmit kérnek számon a bankokon, ami a termék bevezetésekor még nem volt szempont.

MTI

Feloszlatták a Nyugati téri tüntetést

Feloszlatták a Nyugati téri tüntetést

Mintegy negyven devizahiteles tüntető zárta le a Nyugati téri felüljárót. A rendőrök 17 óra után elkezdték a Westend irányából a Bajcsy-Zsilinszky út felé terelni a tüntetőket, autójukat elszállítják, a tüntetést pedig feloszlatták.

hvg.hu

Gőzerővel folynak tovább a pénzintézetek devizahiteles perei

Elutasította a Fővárosi Törvényszék szerdán a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt., a Santander Consumer Finance Pénzügyi Vállalkozás Zrt. és a Summit Pénzügyi Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét elsőfokú, nem jogerős ítéletében. Az ítélet ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Ítélőtáblánál.

MTI

Orbán a denevérekkel, Csányi Batmannel példálózik

Orbán a denevérekkel, Csányi Batmannel példálózik

Az OTP-vezér a Corvinuson tartott előadásában többek között egy Batman-es hasonlattal reagált Orbán Viktor denevéres hasonlatára és arról is beszélt, hogy "nem az ő ízlésének való" az a mód, ahogy a takarékszövetkezeteket integrálták.

hvg.hu

Indul a vita a bankok elszámoltatásáról

Indul a vita a bankok elszámoltatásáról

Elkezdődik a bankok elszámoltatásáról szóló vita kedden a parlamentben.

MTI

Ma tucatnál több devizahiteles per lesz

Tizenhárom újabb devizahiteles pert tartanak ma a Fővárosi Törvényszéken.

MTI

Újabb pénzintézet bukott pert az állammal szemben

A bíróság szűkszavú szóbeli indoklásában elhangzott: sem a Savaria Takarékszövetkezet üzletszabályzata, sem a hitelintézet által alkalmazott általános szerződési feltételek nem feleltek meg maradéktalanul az átláthatóság elvének.

MTI

A CIB ügyét is eltolta máskorra a bíróság

Szeptember 30-ára halasztotta az ítélethirdetést a CIB Bank által a törvényi vélelem megdöntése végett az állam ellen indított perben a bíróság.

MTI

Jobbik: mindenki harcolhassa ki az igazát a bíróság előtt

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy továbbra is álljon fenn a jogorvoslat lehetősége minden deviza- és forinthitelek esetében.

MTI

Halasztják az FHB devizahiteles perét

Szeptember 30-ra halasztották az ítélethirdetést az FHB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni perében.

MTI

Gyurcsány és Lázár járhat a legjobban az adósmentő csomaggal

Gyurcsány és Lázár járhat a legjobban az adósmentő csomaggal

A parlamenti képviselők egymilliárdos hiteltartozását 300 millió forinttal csökkentheti az adósmentő csomag, amelyet a jövő héten készülnek elfogadni – írja a Blikk.

hvg.hu

Reagált az igazságügyi tárca az OTP lépésére

Az OTP devizahiteles ügyét is felküldik az Ab-hoz. Az Igazságügyi Minisztérium szerint az alaptörvény biztosítja az Alkotmánybírósághoz fordulás lehetőségét, a minisztérium megvizsgálja a bíró kezdeményezését, véleményét pedig megküldi az Alkotmánybíróságnak.

MTI

Devizahitelek: elutasították az FHB és a CIB keresetét is

Devizahitelek: elutasították az FHB és a CIB keresetét is

Még nem lehet tudni, hogy fellebbez-e az FHB Jelzálogbank és a CIB Ingatlanlízing a pénteki ítélet ellen, melyben elutasították a magyar állam elleni keresetüket.

MTI

Orbán: "Azt várom, hogy eljön a fair bankok korszaka"

Orbán: "Azt várom, hogy eljön a fair bankok korszaka"

"A bankok nem eredendően rosszak" – mondta a kormányfő szokásos péntek reggeli közrádiós interjújában. Szerinte nagyjából harmadával csökkenhetnek a törlesztőrészletek a banki elszámoltatás végére. Orbán Viktor arra számít, hogy az anyabankok majd betolják az ehhez szükséges összegeket magyarországi leánycégeikbe. Orbán beszélt Navracsics Tibor uniós biztosi kinevezéséről is, de nem akart a stúdióban döntést hozni arról, hogy Szijjártó Péter kerüljön-e a miniszter megüresedő székébe.

hvg.hu
12338

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X