Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Bankok kontra állam: csak halasztanak, csak halasztanak

Határozathirdetésre halasztott el hét újabb devizahiteles pert a Fővárosi Törvényszék kedden, melyeket a Santander Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Pannon Takarék Zrt., a Kinizsi Bank Zrt., a Hypo Alpe-Adria Bank és a Summit Pénzügyi Zrt. indított a magyar állam ellen. Ugyanakkor a Banco Primus Fióktelep Magyarország felperesként elállt keresetétől, így ezt az eljárást megszüntette a törvényszék.

MTI

Devizahitelek: Még egy bank perét halasztották ma

Szeptember 17-re halasztották az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. magyar állam elleni perét.

MTI

Devizahiteles csata: Ma melyik bank perét halasztották el?

A Porsche Bank Zrt. kontra magyar állam ügyében a Fővárosi Törvényszék szeptember közepére halasztotta a döntést. Ugyanígy határoztak a Sberbank ügyében is. Az UniCredit cégei, az Erste Lakáslízing, a Savaria Takarékszövetkezet és az Aegon Magyarország Hitel Zrt. ugyanígy járt.

A CIB és az FHB perét is elhalasztották szeptemberre

A CIB és az FHB perét is elhalasztották szeptemberre

Szeptember 12-ére halasztotta a bíróság a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék pénteken, az FHB Jelzálogbank Nyrt. ügyét pedig szeptember 5-én tárgyalják.

Nem lesz döntés egyelőre az UniCredit-magyar állam perben

Nem lesz döntés egyelőre az UniCredit-magyar állam perben

Elhalasztotta a döntést a bíróság az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. ügyében is.

MTI

Ma jön az UniCredit kontra állam per

Ma jön az UniCredit kontra állam per

A héten is folytatódtak a perek, amelyekben arról kell dönteni, hogy tisztességesek-e a bankok egyoldalú szerződésmódosítást lehetővé tevő rendelkezései. Szerdán az AXA Bank Europe SA kérelmét elutasította a Fővárosi Törvényszék, ma az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. perét tárgyalják.

MTI

AXA kontra magyar állam: maratoni tárgyalás után megvan az ítélet

AXA kontra magyar állam: maratoni tárgyalás után megvan az ítélet

11 órás tárgyalás után elutasította az AXA keresetét a bíróság, amelyben általános szerződéses feltételeinek (ászf) tisztességességét kívánta bizonyítani.

"Az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben"

A kormány szerint az állam sikerrel tudja megvédeni az embereket a bankokkal szemben, a devizahitelek elszámolását rendező törvényről pedig a következő kormányülésen dönthetnek.

MTI

Még mindig zajlik a reggel kezdődött AXA-magyar állam per

Az AXA Bank Europe SA magyar állam ellen indított perében tartott szerdai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék elutasította a pénzintézet azon indítványait, amelyekben az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Unió bíróságához fordulást kezdeményezett.

MTI

Csányi: nem túl biztató a helyzet

Nyilván nem feleltek meg az OTP Bank szerződései annak a döntésnek, amit a Kúria utólag hozott – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató az InfoRádiónak. A várható ítéletekről szólva úgy fogalmazott: a banki szerződések különbözőek, nehéz jósolni, hogy a többi bank milyen szerződéseket kötött, és ettől függően lesznek-e eltérő ítéletek.

MTI

Devizahiteles per: csökkentette a kormány ügyvédjének díját a bíró

Devizahiteles per: csökkentette a kormány ügyvédjének díját a bíró

A Milton Hitelezési Zrt. keresetét is elutasította a Fővárosi Törvényszék a devizahiteles perekben. A bíró az állam által felbérelt ügyvédi iroda díját azonban közel hatodannyiban állapította meg, mint amennyiben a kormánnyal megállapodtak.

Újabb devizahiteles perek jönnek ma

Újabb devizahiteles perek jönnek ma

Újabb három hitelintézeti keresetet tárgyal ma a Fővárosi Törvényszék; a K&H Bank, az MKB Bank és a Milton Hitelezési Zrt. a magyar állam ellen kezdeményezett pert az egyoldalú banki szerződésmódosítás tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Újabb 19 pénzintézet nyújtott be keresetet az állam ellen

Egy újabb bank és 18 pénzintézet nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékre pénteken a devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Csak ősszel dől el, megmentik-e az autóhiteleseket

Csak ősszel dől el, megmentik-e az autóhiteleseket

Varga Mihály szerint az ősszel dől el, hogy az autós devizahitelekre kiterjed-e majd a forintosítás.

MTI

Devizahiteles bankok: lesz nagy pofára esés?

Egészen elképesztő formai okra hivatkozva utasítottak el számos pénzintézeti keresetlevelet, melyek azért születtek, hogy a bankok bizonyítani tudják a bíróság előtt, hogy a devizahiteles kölcsöneik során nem voltak tisztességtelenek – írja az Index.

hvg.hu

Indul az első bankper, 30-nál több követheti

Pénteken tárgyalja a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az első olyan devizahiteles pert, amelyet hitelintézet indított a Magyar Állam ellen a szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségét vélelmező törvénnyel kapcsolatban.

MTI

Megérkeztek az első banki keresetek, 300 bíró áll készenlétben

Beérkeztek a bankoktól az első devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességtelenségével kapcsolatos keresetek a Fővárosi Törvényszékre pénteken.

MTI

700 milliót adnak a bíróságoknak a devizahiteles perek kezelésére

Egy kormányhatározatban 2614,4 millió forintot csoportosítottak át a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Ebből kb. 700 millió a bíróságok pluszmunkájára megy.

MTI

Bankperek: 40 ezer forintos óradíjért bérelt fel ügyvédi irodákat a kormány

Öt ügyvédi irodát választott ki az NFM egy meghívásos pályázatban, hogy a magyar államot képviseljék a hamarosan kezdődő bankperekben. Az irodák 38 ezer forint plusz áfa óradíjért dolgoznak, egyikük óránként 50 ezer forint plusz áfáért végzi a koordinációt.

MTI

Kormány: Jogtalanul tiltják le a devizaadósok bérét a végrehajtók

Bár a törvény kötelezi őket, a végrehajtók gyakran nem függesztik fel az eljárásokat, és továbbra is vonják az adósok bérét. A kormány szigorúbb kontrollt akar gyakorolni a végrehajtói kamara felett.

MTI
12336

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X