Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Másodfokon is alulmaradt az állammal szemben a Raiffeisen

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében is.

MTI

Alulmaradt az állammal szemben a Cetelem

Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva, teljes egészében elutasította a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Cetelem Bank Zrt. keresetét kedden.

MTI

Még mindig nincs ítélet az UniCredit perében

November 4-re halasztotta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a döntést az UniCredit Bank Hungary Zrt. devizahiteles perében kedden.

MTI

Újabb devizahiteles per megy az Alkotmánybíróságra

A KDB Bank ügyében is az Alkotmánybírósághoz fordul az ítélőtábla.

MTI

Alulmaradt az állammal szemben az Aegon

Jogerősen pert vesztett az Aegon az állammal szemben.

MTI

Ma is lesznek devizahiteles perek

Három pénzügyi intézmény devizaperét tárgyalják hétfőn a bíróságokon, közülük egyet másodfokon.

MTI

Jogerős a Sopron Bank Burgenland ellen hozott ítélet

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét a Sopron Bank Burgenland Zrt. ügyében, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet szerződéses feltételei.

MTI

Varga Mihály: "Azt olvasom, hogy minden bank itt akar maradni"

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közleményekben azt olvassa, hogy Magyarország még mindig egy bankparadicsom, mert minden bank itt akar maradni, az IMF prognózisa pedig nem lepte meg. A TV2 Mokkájában arról is beszélt, hogy szeretné, "ha időnként a BKV is figyelembe venné azt, hogy van magyar buszgyártás".

MTI

Halasztották a döntést a Raiffeisen Lízing ügyében

A Raiffeisen Lízing másodfokon azt kérte a bíróságtól, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió Bíróságához, mert szerinte több ponton alaptörvény-ellenes az első devizahiteles törvény. A perben a döntést október 22-ére halasztották.

MTI

Elhalasztották az ítélethirdetést az UniCredit Ingatlanlízing ügyében

Október 21-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden az UniCredit Ingatlanlízing Szolgáltató Zrt. magyar állam ellen indított, devizahitelekkel kapcsolatos perében.

MTI

Ma három devizahiteles per lesz

A Fókusz Takarékszövetkezet keresetét első fokon tárgyalja a Fővárosi Törvényszék, míg az UniCredit Ingatlanlízing Szolgáltató Zrt. és az MKB Euroleasing Autólízing Zrt. keresetét másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla.

MTI

Elutasította a bíróság a Buda Regionális Bank keresetét

Elutasította a Buda Regionális Bank Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék hétfőn kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

MTI

A péntek sem telik el devizahiteles per nélkül

Az állam ellen indított polgári perekben a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma elé a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ügye kerül.

MTI

Elhalasztották az ítélethozatalt a TakarékBank perében

Október 17-re halasztotta az ítélethirdetést csütörtökön a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Takarékszövetkezeti Bank (TakarékBank) Zrt. perében, amelyet a bank indított a magyar állam ellen a devizahitel-szerződések ügyében.

MTI

Betörtek Trócsányi igazságügyi miniszter otthonába

Betörtek Trócsányi igazságügyi miniszter otthonába

A devizahiteles perekről szóló sajtótájékoztatón erősítette meg az igazságügyi miniszter, hogy betörtek otthonába. Azért arról is beszélt, hogy január első felében zárulhatnak le a felülvizsgálati eljárások.

MTI

Visszavonta a fellebbezést az állam a Széchenyi hitelszövetkezet elleni perben

Jogerős a Széchenyi hitelszövetkezet ellen hozott ítélet, mivel a magyar állam visszonta a fellebbezést.

MTI

A Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezetnek se volt szerencséje a bíróságon

A bíróság kedden elutasította a Nagykáta és Vidéke Takarékszövetkezet devizahiteles keresetét a magyar állam ellen indított perben.

MTI

Elutasították a Lakiteleki Takarékszövetkezet keresetét

Nem jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék a Lakiteleki Takarékszövetkezet magyar állam elleni keresetét kedden. A bíróság egyben elutasította a felperes indítványát arról, hogy - a pert felfüggesztve - a törvényszék az Alkotmánybírósághoz, illetve az Európai Bírósághoz forduljon.

MTI

A CIB Bank is alulmaradt a bíróságon

Elutasította a CIB Bank Zrt. magyar állam ellen benyújtott devizahiteles keresetét kedden kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék.

MTI

MNB-alelnök: korai még panaszokkal felkeresni a jegybankot

A Magyar Nemzeti Bank ellenőrizni fogja a tisztességtelen egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés alkalmazása miatt a hitelfelvevőknek visszajáró összeg elszámolását, és eltökélt abban, hogy az elszámolási törvény pontos végrehajtását a rendelkezésére álló erős eszközökkel kikényszerítse. Az ügyfeleknek egyelőre nincs tennivalójuk, a bankoknak legkorábban jövő januárban kell megküldeniük a hitelfelvevők számára az elszámolást - nyilatkozta Windisch László, a jegybank alelnöke.

MTI
12339

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X