Itthon

Már diákmunkásból sincs elég

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek idénymunkást, a tanuló viszont egyre kevesebb.

hvg.hu Vállalkozás

Multinyúzás: a hazai kisboltok húzzák a rövidebbet?

Könnyen kikerülhetőnek tűnik a nagyáruházak számára kötelezően előírt létszám felvétele. Úgy fest ugyanis, hogy a multinyúzó csomagban van/lesz(?) olyan lehetőség, aminek alapján pénzzel is meg lehet váltani a létszám bővítését. Ez sem kevés, de mégis olcsóbbnak tűnik, mint akár csak minimálbéren alkalmazni új dolgozókat. A "megoldás" azonban jó pár kérdést is felvet, amikre egyelőre nem lehet tudni a választ.

MTI Világ

Obama 15 éves lánya munkát kapott

Barack Obama kisebbik lánya az elnöki család egyik kedvenc éttermében végez nyári munkát a massachusettsi Cape Codtól délre fekvő Martha's Vineyard szigetén.

hvg.hu Gazdaság

A Tesco elosztó központjaival is baj lehet

Az egész ágazatot jellemző válságtünet is lehet a Népszabadság szerint az a jelenség, hogy a XIV. kerületi Tesco Expressben nincs elég dolgozó, és lassan általános jelenséggé válik az is, hogy nincs hús a húspultban, s foghíjas a tejtermék-felhozatal is.

hvg.hu Én és a Cégem

Már a diákokat is egymás elől kapkodják el a cégek

Újabb szintre lépett a munkaerőhiány, miután a cégek a korábban főállású pozíciókat diákokkal kezdik feltölteni, akik ennek következményeként már átlagosan 15-20 százalékkal többet keresnek a minimálbérnél - írja a Népszabadság.

Windisch Judit Itthon

Ki védi a diákot, ha nyáron dolgozni megy?

A frissen permetezett kukoricaföldre kiterelt diákok esete bármikor megismétlődhet, a törvény ugyanis nem szabályozza, hol dolgozhatnak, és hol nem. Munka- és pihenőidőben viszont jelentős kedvezményeket kapnak. Aki szeret válogatni, az első körről már lecsúszott, mert ilyenkor több a diák, mint a munka, viszont az élelmesebbje augusztus végére tartalékolhatja erőit. Feltéve, ha nem pont egy júliusi fesztiválra gyűjtött volna.

hvg.hu Gazdaság

Beteg lett a diákmunkás? Vigyázat, nagyon ráfázhat!

A nyári szünidei munkát végző diákokat csak akkor illetik meg a társadalombiztosítási ellátások, ezen belül a táppénz és a baleseti táppénz, ha a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban alkalmazzák őket. Nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt például a diákszövetkezet tagjaként végzett munka.

MTI Gazdaság

Milliárdokkal többet kerestek idén a diákok

Idén január és augusztus között csaknem 100 ezer, a tavalyinál 25 ezerrel több diák dolgozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (Diákész) tagszervezetein belül - közölte az iskolaszövetkezeti piac csaknem felét lefedő szövetség.

hvg.hu Gazdaság

Nemsokára a passzív félévesek is vállalhatnak diákmunkát

Hamarosan a parlament elé kerül az az iskolaszövetkezeteket érintő törvénymódosítás, ami garanciákat tartalmaz a diákmunkáért fizetendő minimum összegre, illetve megoldja a passzív féléves diákok helyzetét - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piaci és képzési államtitkára az InfoRádióban.

1 2 3 4
A címlapról ajánljuk