hvg.hu Tech

Nagy változás jön a McDonald’sokban Magyarországon

A fogyasztói élményt jelentős növekedését várja magyarországi éttermeiben a McDonald’s. A koncepció neve a „Jövő élménye”, lényege pedig a digitalizáció. Aki bemegy majd egy már átalakított étterembe, észre fogja venni, hogy valami változott.

Hamvay Péter Itthon

Megmentett Népszabadság

Tucatnyi közgyűjtemény több millió oldalnyi dokumentuma, térképek, fotók érhetők el az Arcanum adatbázisában, így a megszüntetett Népszabadság archívuma is.

bankmonitor.hu Gazdaság

Ez a forradalom felforgatja az egész bankvilágot

A negyedik ipari forradalom átalakítja a bankolás világát. Tőlünk nyugatabbra már nyithatunk bankszámlát a neten is, itthon egyelőre személyes jelenlétre is szükség van, hogy a szerződés érvényes legyen. Egyelőre, mert ezt a forradalmat, a digitalizáció forradalmát nem lehet megállítani.

Siemens Zrt.

Kell-e az őstermelőknek számítógép?

Még ma is akadnak bőven, akik úgy gondolják: az internet, a számítástechnika és a telekommunikáció az ő vállalkozásukat nem érinti. Pedig a digitális iparágaktól legmesszebb álló szakterületeknek is hihetetlen sokat jelentene, ha a legújabb kori technológiákat beépítenék az üzletmenetükbe.

hvg.hu Tech

Egymás vállán fognak sírni a taxisok és az Uber-sofőrök?

Az önvezető autó már az igen közeli jövőben valósággá válik, ahogyan az is, hogy számtalan munkakört intelligens robotok fognak végezni. Megijedni azonban nem kell: eddig még egy nagy technológiai forradalom sem okozott tartós foglalkoztatottság csökkenést. Rengeteg új, eddig még nem létező munkakör fog születni. A siker kulcsa a digitális korban a folyamatos átképzés, és a magas hozzáadott értékű, nem rutinszerű munkára való fókuszálás – állapították meg az Internet Hungary konferencia előadói.

hvg.hu Vállalat + Vezető

A tudás hiányzik a növekedéshez

A magyar kkv-szektor mintha kerülné a digitalizációt. A cégek kevesebb, mint felének van saját internetes honlapja és csak a vállalkozások egyharmadának van Facebook-oldala.

Molnár Barbara Vállalat + Vezető

Az információ hatalom, mégsem használjuk

Az információtechnológia kifejezés az átlagembernek és vállalkozónak inkább tűnik tömegoszlatónak, valami nagyon unalmasnak, amit úgysem értünk, használni meg főleg nem tudunk. Pedig az ismeret és a jó használat élet-halál kérdése lehet egy vállalkozásnál.

Szabó M. István Tech

Nem olcsó, de rengeteg pénzt hozhat: már aratnak az első digitális mezőgazdászok

A legtöbbeknél a mezőgazdasághoz ma még ritkán kapcsolódik a szerverközpontok, felhőalkalmazások és informatikusok képe, pedig éppen a digitalizáció teszi lehetővé, hogy az ágazat minden korábbinál pontosabban mérhesse meg, kalkulálhassa ki és valósíthassa meg a saját sikeres működésének lépéseit.

Bodnár Zsolt Kult

Jönnek a robotok, de még jól is elsülhet az egész

A sci-fi egyre gyorsabban válik valósággá, az emberiség többet fog változni a következő húsz évben, mint az elmúlt háromszázban – ilyen kijelentéseket tett a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadásában Gerd Leonhard világhírű jövőkutató, aki szerint a világ legnagyobb problémája, hogy a Facebook és a Google azt csinál az adatainkkal, amit csak akar. De azt is elmagyarázta, milyen munkákkal lehet túlélni a robotok miatti leépítéseket. Ja, és szerinte Stephen Hawkingnak sem kell hinni, amikor világvége-jóslatokat tesz.

1 2
A címlapról ajánljuk