Hamvay Péter Kult

Spiró György: "Tovább él a jobbágymentalitás"

Demokráciának nálunk a diktatúrák közti átmenetet nevezik – mondja a Kőbéka című új regényével jelentkező író, aki szerint még a szocializmusban is jobban álltunk. Interjú.

Fekete Norbert Itthon

Kornai János diagnózisa az Orbán-rendszerről 2.

Bár vannak koncepciós perek, ezek alacsony száma miatt sem lehet diktatúrának nevezni a Fidesz kormányzását. Ennek ellenére Kornai János szerint civilizált eszközökkel nem lehet leváltani Orbán Viktort. A közgazdász professzor Látlelet című könyvének bemutatóján Farkas Zoltánnal, a HVG szerkesztőjével beszélgetett a kötet főbb megállapításairól.

hvg.hu Itthon

Feljelentették a Magyar Nemzet újságíróját Észak-Koreánál, veszélyben volt

Előkerült egy levél, amelyet a bécsi észak-koreai nagykövetség diplomatája írt: miután Lukács Csabát valaki Magyarországról felnyomta a követségnél, lefordíttatták a cikkeit. A diplomata közölte: imádkozik érte, hogy a cikkekből ne derüljön ki semmi, ami a diktatúrára nézve negatív. Az újságíró nem sokkal később indult Phenjanba, veszélyben volt az élete.

Németh András Világ

Élet-halál örökös urai – keleti diktátormustra

Tovább konszolidálják hatalmukat az egykori Szovjetunió tagköztársaságiban uralmon lévő egyeduralkodók: Gurbanguly Berdimuhamedow a voksok 97 százalékát gyűjtötte be a februári elnökválasztáson, Ilham Aliyev pedig feleségét, Mehriban Aliyevát nevezte ki első elnökhelyettessé. Úgy tűnik, a helyi lakosság nagy részét nem zavarja, hogy különféle excentrikus diktátorok évtizedekig uralkodnak fölöttük.

MTI Világ

Trump Fidel Castro haláláról: Brutális diktátor volt

A megválasztott amerikai elnök nem azt az elvet vallja, hogy halottról vagy jót, vagy semmit. Trump szerint Castro örökségként halálbrigádokat, tolvajlást, elképzelhetetlen szenvedést, szegénységet és az emberi jogok totális tagadását hagyta maga után.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk