hvg.hu Világ

Előkerült az észak-koreai diktátor. Vagy mégsem?

A 40 nap után a nyilvánosság előtt újra megjelenő Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a phenjani hivatalos sajtó vasárnapi jelentése szerint megtekintett egy légierő-gyakorlatot, valamint bankettet adott két közelmúltbeli ázsiai sportesemény észak-koreai aranyérmeseinek és edzőiknek.

hvg.hu Gazdaság

Az egyik legkeményebb diktátorral állapodnak meg Orbánék

A türkmén elnök olajat hoz, és gépeket, gyógyszereket visz egy korábbi kormányközi megállapodásnak megfelelően. Budapest-Asgabat közvetlen légi járatról is szó lehet. Türkmenisztán a második legkeményebb diktatúra Észak-Korea után a nemzetközi jogvédő szervezetek szerint.

Világ

Ilyen is van: bocsánatot kért a diktatúra

Észak-Koreában a hatóságok vasárnap bocsánatot kértek az áldozatok hozzátartozóitól azért, mert a múlt héten összeomlott egy lakóépület a főváros, Phenjan egyik kerületében.

hvg.hu Világ

Panorámafotókon nézhet be egy diktatúra mindennapjaiba

3D fotókkal enged bepillantást az észak-koreai rezsim mindennapjaiba Aram Pan 37 éves szingapúri fotós. Öt nevezetes helyszínen készített fotókat még tavaly augusztusban, de persze ő is csak oda mehetett, ahová a melléjük adott állami idegenvezetők engedték.

Hercsel Adél Vélemény

KGB-tiszt a szentek közt, anyák a munkatáborban

A világ néha csodálkozva felkapja a fejét, hogy a Pussy Riot tagjai még mindig a kommunista érát idéző módon, embertelen körülmények közt raboskodnak. Putyin rendszere a velük szembeni föllépésben mutatja meg igazi arcát.

MTI Világ

Fotó: Riadt arcú kiskatonák fogadják Kim Dzsong Unt

A Koreai Munkapárt hivatalos lapja, a Rodong Szinmun által szeptember 3-án közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára látogatást tesz egy katonai kiképzőközpontban valahol az észak- és dél-koreai határ közelében.

MTI Világ

Német miniszter: diktatúra épül Oroszországban

Omladozik a demokratikus rendszer és épül a diktatúra Oroszországban - vélekedett hétfőn a német kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere az úgynevezett homoszexuális propagandát tiltó orosz törvénnyel kapcsolatban.

hvg.hu Plázs

Így fesztiváloznak Észak-Koreában

Aki azt hinné, Észak-Korea népe nem mulat nyáron, nagyot téved. A Kim Dzsongun-féle rezsim teljes támogatását élvezve tegnap indult és hét hétig tart a tizenegyedik Arirang Fesztivál.

MTI Itthon

Áder: "soha többé nemzetiszocialista, soha többé szocialista diktatúrát"

Felavatták Esterházy János egész alakos bronzszobrát szerdán a főváros XII. kerületében, a Gesztenyés kertben, ahol Áder János köztársasági elnök arról beszélt: a nemzet belső kiegyezését az szolgálja, ha a résztvevők nemcsak a néhai szlovákiai magyar politikus szobra köré gyűlnek, hanem kiállnak az elvei mellett is.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával