PLT Nyüzsi

Lehet más az autokrácia

Chávez lényegében oké? Akkor miféle erkölcsi alapon kifogásol az LMP bármit is a Fidesz választási koncepcióján?

Nagy Dániel Kult

Mit üzennek a csillagok 2012-ben?

Ha valaki végigsétál a Rákóczi úton, kezében egy magasra tartott ötágú vörös csillaggal, két eset lehetséges: provokátor vagy művész. Szombathy Bálint munkáiban és művészeti akcióiban rendszeresen megjelennek a huszadik századi totalitárius diktatúrák jelképei. Aktuális kiállításának középpontjába is az ötágú csillagot helyezte.

MTI Világ

Chile elismerte: sokkal több áldozata volt a Pinochet-diktatúrának

Chile hivatalosan elismerte, hogy az eddig számon tartottnál sokkal több áldozata volt az 1973-ban államcsínnyel hatalomra került Augusto Pinochet tábornok katonai diktatúrájának: egy kormánybizottság csütörtökön közzétett jelentése több mint 40 ezer áldozatról ír.

MTI Világ

Exhumálják Salvador Allende holttestét

A chilei igazságszolgáltatás elrendelte Salvador Allende egykori chilei elnök tetemének kihantolását, hogy választ kapjon a kérdésre, vajon öngyilkos lett, vagy merénylet oltotta ki az 1973. szeptember 11-i államcsínnyel megbuktatott egykori baloldali elnök életét.

Keresztes Imre HVG Hetilap

Szezám tárul

Fordulatot hozhat 2011 az arab világban, a társadalmak hatékonyabbá és nyitottabbá válhatnak. A tunéziai felkelés reményeket keltett, és tüntetéshullámot indított el Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Egyiptomban eddig példátlan tiltakozások kezdődtek.

MTI Világ

Chávez visszaél az igazságszolgáltatással?

A Human Right Watch éves jelentésében az áll: az igazságügyi szerveket használja fel a venezuelai elnök politikai ellenfelei üldözésére, a szakszervezetek hatalmának megnyirbálására és az őt bíráló média elhallgattatására.

Pelle János Vélemény

Schöpflin György: független szakemberek híján jönnek a pártkatonák

Igaz, hogy a kormány pártkatonákkal tölti fel a fontosabb intézmények kulcspozícióit, mivel „szinte alig van az országban pártpolitikailag független szakember” - fejtette ki Schöpflin György, az Európai Parlament fideszes képviselője, az Orbán Viktor által életre hívott alkotmányügyi tanács tagja a hvg.hu-nak adott interjúban.

MTI Világ

Nem kegyelmeznek a Pinochet-diktatúra bűnözőinek

Sebastián Pinera konzervatív chilei elnök elvetette a katolikus egyház kezdeményezését, amely javarészt kegyelemben részesítette volna az Augusto Pinochet tábornok diktatúrája éveiben (1973-1990) történt bűncselekmények elkövetőit.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk