MTI Gazdaság

Ma is mankóra szorult a dinár

A szerb jegybank szerdán ismét kénytelen volt beavatkozni a dinár védelmében, hogy megállítsa a nemzeti valuta gyengülését. Múlt héten minden nap szükség volt beavatkozásra a március 16-i előrehozott parlamenti választások előtti bizonytalanság miatt.

MTI Gazdaság

A szerb választások miatt kellett megtámogatni a dinárt

A szerb jegybank pénteken már az ötödik egymást követő napon volt kénytelen beavatkozni a dinár védelmében, hogy megállítsa a nemzeti valuta gyengülését, amit a közelgő, március 16-i előrehozott parlamenti választások előtti bizonytalanság okozott.

MTI Gazdaság

Napról napra kiesik a mankó a szerb dínár hóna alól

A szerb jegybank szerdán már a harmadik egymást követő napon volt kénytelen beavatkozni a dinár védelmében, hogy megállítsa a nemzeti valuta gyengülését, amit a közelgő, március 16-án tartandó előrehozott parlamenti választások előtti bizonytalanság okozott.

MTI Gazdaság

Választási hír miatt zuhant a dinár árfolyama

A szerb jegybank hétfőn intervenciót hajtott végre, hogy erősítse az euróhoz képest meggyengült dinárt. A jegybank nem közölte, mennyi devizát költött a dinár védelmére, amelynek az árfolyama az intervenció előtt 116,15-re, több mint egy éves mélypontra esett az euróhoz viszonyítva.

MTI Gazdaság

Még nincs új kormány Szerbiában, ezért gyengül a dinár

A szerb központi bank folytatta hétfőn az euró eladását, hogy megállítsák a dinár gyengülését. A dinár a belpolitikai bizonytalanság miatt gyengül, a főbb pártoknak továbbra sem sikerült megállapodniuk ugyanis a koalíciós kormányról.

MTI Gazdaság

Nem áll le a szerb jegybank a dinár erősítésével

A szerb központi bank folytatta pénteken a hetek óta tartó euróeladást, hogy megállítsa a dinár gyengülését. A szerb központi bank pénteken háromszor avatkozott be a dinár védelmében, miután a dinár hetek óta a legalacsonyabb szintre került az euróval szemben.

MTI Gazdaság

Eurót adott el a szerb jegybank, hogy védje a dinárt

A szerb központi bank 40 millió eurót adott el a dinár védelmére csütörtökön, miután szerdán 20 millió eurót fordított ugyanerre a célra. A dinár december óta szinte folyamatosan gyengül az euróhoz képest, mert a Nemzetközi Valutaalap tavaly jóváhagyott 1 milliárd eurós készenléti hitelének első felülvizsgálatakor nem sikerült megállapodni arról, hogy Belgrád teljesítette-e a feltételeket.

MTI Gazdaság

Nőtt a szerb államadósság, gyengült a dinár

Történelmi mélypontra csökkent a szerb dinár az euróval szemben, részben az ország költségvetési tanácsának arra a figyelmeztetésére, hogy az államadóság meghaladta a kormány által vállalt szintet.


A címlapról ajánljuk