hvg.hu Kult

Csempészett dinoszaurusz-csontvázat vásárolt Nicolas Cage

Mit érdemes Mongóliából importálni? Dinoszaurusz-csontvázakat, amelyekért dollár százezreket fizetnek az amerikai múzeumok vagy a dúsgazdag magángyűjtők. Mint a híres filmsztár, Nicolas Cage is, aki 300 ezer dollárért vett magának egy Tarbosaurus-csontvázat.

Bodnár Zsolt Kult

A gyerekek meg fognak őrülni: foci- és dinókiállítás nyílt a Millenárison

Miért indul egyszerre focirelikvia- és dinoszaurusz-kiállítás? Jogos kérdés, de ennél jobb családi programot keresve sem találnak. Az Aranycsapattól a Barcelonáig terjedő focitárlatot gyakorlatilag minden korosztály élvezni fogja, de ha a gyerekek megunnák a sok öreg, ismeretlen focista nevét, csak át kell ugrani velük a szomszédba, hogy megmásszanak egy T-Rexet.

MTI Shake

Felajzott dinók nyomait fedezhették fel Coloradóban

Dinoszauruszok heves párzási rítusának nyomai lehetnek azok a hosszú kaparásnyomok, amelyeket az egyesült államokbeli Coloradóban találtak kutatók, négy helyen. Ez a viselkedés ma is megfigyelhető néhány madárnál és a mostani felfedezés azt sugallja, hogy a két lábon járó, húsevő theropodák, vagyis szörnylábúak csoportjába tartozó dinoszauruszok is kaparták a talajt nagyjából 100 millió évvel ezelőtt, ha nem bírtak a vágyaikkal.

1 2 3 4 5 6 7
10
A címlapról ajánljuk