Szigorítják az e-cigaretta fogyasztását is

Szigorítják az e-cigaretta fogyasztását is

Egy új törvénytervezet szerint kijelölt helyen kívül már e-cigarettát sem lehet majd szívni, de a kereskedőket is korlátozzák, ugyanis fél évre előre le kell jelenteniük, hogy milyen termékeket terveznek árulni.

hvg.hu

Kiakadtak a plázák a trafiktender miatt

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) nem ért egyet a koncessziós pályázati kiírás módosításával, amely kitiltaná a dohányboltokat a bevásárlóközpontokból. Véleményük szerint a dohányforgalmazók kiszorítása a bevásárlóközpontokból és hipermarketekből hátrányosan érintené a vásárlókat és nem utolsósorban az államot.

hvg.hu

Rejtegetni kell jövőre a dohányt

Rejtegetni kell jövőre a dohányt

Az, hogy jövő júliusig megnyisson az új rendszerben működő trafik, az üzleti terven kívül mindent felülír, de a nemzeti dohányboltban lehet majd lottót is árulni. Reklámozni a cigit sem, a „Nemzeti Dohánybolt” felirat viszont előírás szerint kötelező.

Kevesebb pénzre számít az NGM a cigiből

A 2012-es költségvetési bevételeket eredményszemléletben mintegy 2 milliárd forinttal növelheti a dohánygyártmányok tervezettnél alacsonyabb, de már az idén életbe lépő jövedékiadó-emelése, jövőre azonban az előirányzatnál 10 milliárddal kevesebb jövedéki adó folyhat be a dohánytermékek után - válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére.

MTI

Az EU nem kifogásolja a magyar trafiktörvényt, három tagország igen

Az Európai Bizottság nem fűzött elmarasztaló véleményt a készülő magyar trafiktörvényhez annak notifikációs eljárásában, így a tagállami észrevételekre adott válaszokat követően, augusztus 17-e után lehetőség nyílik a törvényjavaslat végszavazására.

MTI

A trafiktörvény a felemás egyeztetés tökéletes példája

A trafiktörvény a felemás egyeztetés tökéletes példája

A trafiktörvény-malőr kiváló bizonyítéka annak, mi történik akkor, ha egy kormány megpróbál úgy politizálni, mintha az érintett iparágak szereplőinek lobbiérdekei nem léteznének - írja a Véleményvezér blog.

hvg.hu

A dohánylobbinak nem tetszik a jelenlegi trafiktörvény

A dohánylobbinak nem tetszik a jelenlegi trafiktörvény

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének három tagvállalata szerint nem a szövetség álláspontját képviseli a dohánykereskedelmi törvényjavaslat végleges szövege. A trafiktörvénynek is nevezett jogszabály Brüsszelbe küldött változatának dokumentuma a sajtóhírek szerint Sánta János, a sátoraljaújhelyi Continental dohánygyár vezetőjének a számítógépén lett létrehozva. Lázár János frakcióvezető elismerte, hogy Sánta véleményét kikérte a törvény megírásához.

MTI

MSZP: hogy jutott az EB a parlament előtt a trafiktörvényhez?

Az MSZP arra kéri a kormányt, tisztázza magát a "dohánybotrányból", vagyis ismertesse, miként kaphatta meg az Európai Bizottság hamarabb a dohánykereskedelem átalakításáról szóló fideszes törvényjavaslat végleges változatát, mint ahogy azt az Országgyűlés egyáltalán megismerhette volna.

MTI

Lázár: nem kell gazdaságpolitikai irányváltás

Lázár: nem kell gazdaságpolitikai irányváltás

Lázár János fideszes frakcióvezető azt mondta, nem látnak szükségesnek gazdaságpolitikai irányváltást azt követően sem, hogy Brüsszel kilátásba helyezte az kohéziós támogatások egy részének befagyasztását.

MTI

Népszabadság: egy dohánycéggel közösen írták a trafiktörvényt

Népszabadság: egy dohánycéggel közösen írták a trafiktörvényt

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Lázár János és a sátoraljaújhelyi Continental dohánygyár vezetője kezdettől fogva együttműködött a trafiktörvény kialakításában - írja hétfői számában a Népszabadság, amely szerint Brüsszel elbuktathatja Lázár törvényét.

hvg.hu

Elszállt a Fidesz önbizalma, álmos az ellenzék - percről percre a Parlamentből

Elszállt a Fidesz önbizalma, álmos az ellenzék - percről percre a Parlamentből

Széles körű társadalmi egyeztetés, parlamenti vita helyett egy nap alatt lezavarhatja a kormánytöbbség Magyarország csatlakozását az uniós stabilitási egyezményhez. Némi meglepetésre napirendre került a 2006-os rendőri túlkapásokat vizsgáló Balsai-jelentés, ismét elhalasztják ugyanakkor a dohánytermékek árusításának monopolizálásáról szóló törvény megszavazását. Langyos kormány-ellenzék vita várható. Percről percre a Parlamentből.

Dohányügyben meghátrál a Fidesz-frakció Brüsszel előtt

A dohánykereskedelemről szóló törvény megszavazása előtt megvárják a javaslat brüsszeli értékelését is - közölte a hétfői Fidesz-KDNP frakcióülést követő sajtótájékoztatón Lázár János frakcióvezető, aki szerint javaslatuk a fiatalok cigarettához jutását gátolná és a családi kkv-kat segítené. A képviselőcsoport a hulladékgazdálkodási törvényről is tárgyalt, alapelvük, hogy a hulladékcégeknek állami vagy közösségi kézben kell lenniük. Az egyházügyi törvény módosításáról is lezárultak a a frakcióban az egyeztetések.

hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X