Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Vasárnap éjfélig lehet visszaváltani a feleslegessé vált e-matricákat

Vasárnap éjfélig lehet visszaváltani a feleslegessé vált e-matricákat

Visszaváltható minden olyan, január 1. és 31. között megvásárolt megyei e-matrica, amelyet csak a február 1-jétől újból díjmentes úthálózaton használtak, vagy a megyei e-matricák területi hatályának újraértelmezése miatt feleslegessé vált.

MTI

Így kergetett minket őrületbe a kormány

Így kergetett minket őrületbe a kormány

Elkeseredett, netán dühös, mert éppen sorban áll egy benzinkútnál az új matricájára várva? Már tizedszer kapja ugyanazt a hibaüzenetet az online értékesítési rendszeren? Hagyja a francba, és spórolja meg a nagy megdöbbenést! Tudja, mennyi elfuserált kormányzati beavatkozáson esett át az elmúlt öt évben? Ha van gyereke, valószínűleg sejti, mi zajlik az iskolákban, ha kereskedő, az új pénztárgépével kell vacakolnia, esetleg pórul járt a chipsadóval vagy az e-útdíjjal. Közben fizeti a folyton változó tranzakciós adót, és nézi, miként szórja a kormány a pénzt az elbaltázott devizafalura, és hogyan osztja ki a haveroknak a trafikokat, de még azt is elrontja. Ennyi mellényúlás után kormánynak sem lehet könnyű lenni.

hvg.hu

Óriási januári gyomros mindenkinek: fizetős lesz az M0-ás

Óriási januári gyomros mindenkinek: fizetős lesz az M0-ás

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Kérdésünkre az NFM megerősítette a hírt. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be.

hvg.hu

Több pénz folyt be az útdíjból, mint várták

November végére 151 milliárd forint e-útdíjat fizettek be, ami meghaladja az egész évre tervezett 150 milliárd forintot – írta a Napi Gazdaság.

MTI

Nagy mázlival úsztunk meg egy kötelezettségszegési eljárást

Megszüntette az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az e-útdíjjal kapcsolatban, de csak eljárási hibák miatt, egyébként továbbra is úgy vélik, szabályt sértett Magyarország.

MTI

ORFK: 6,7 milliárd forint bírság az e-útdíj bliccelőitől

Az e-útdíj megfizetésének ellenőrzése és a bírságolás pluszfeladat lett a rendőrök számára, ami a Független Rendőr Szakszervezet szerint elvonja őket a közterületi munkától. Az ORFK szerint ez nem igaz, hisz a rendőrök az ellenőrzést közterületen végzik. Mintegy 6,7 milliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség az e-útdíj bevezetése óta az úthasználatért nem fizető fuvarozókra - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hvg.hu-nak küldött válaszában.

E-útdíj: Ma döntenek a bírságok egy részének elengedéséről

A mezőgazdasági kockázatkezelésről, valamint az elektronikus útdíjról szóló törvényen változtathat hétfőn az Országgyűlés.

MTI

124 milliárd folyt be az útdíjból

Januártól októberig 123,8 milliárd forint e-útdíjat fizettek be a fuvarozók, éves szinten 150 milliárdot várnak – közötle a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

MTI

E-útdíj: többen mentesülnének a bírság alól

A kormány törvénymódosítást kezdeményez egyes, pontosan körülhatárolt esetekben kiszabott e-útdíj-bírságok elengedéséről, a bevezetési időszakban ugyanis a még gyakorlatlan felhasználók díjat fizettek ugyan, de ezt nem mindenben az előírásoknak megfelelően, késve vagy téves bevallás alapján tették.

hvg.hu

Nem kapott még levelet Brüsszeltől az NFM az e-útdíj miatt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kész minden tájékoztatást megadni az Európai Bizottság szakértőinek véleményük megalapozott felülvizsgálata érdekében az e-útdíjrendszerrel kapcsolatban – közölte a tárca kedden.

MTI

Új kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen

Új kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen

Az Európai Bizottság nem érti, miért közbeszerzési eljárás nélkül adták ki az e-útdíjrendszer kialakításának lehetőségét. Baj van a környezetvédelmi termékdíjakról szóló törvénnyel is Brüsszel szerint.

MTI
Hirdetés

Csődbe mennek a kisebb fuvarozó cégek az útdíj miatt

Csődbe mennek a kisebb fuvarozó cégek az útdíj miatt

Fél éve vezették be az útdíjat, de a kisebb vállalkozások tönkre mennek tőle.

hvg.hu

Ellopták az útdíjterminál fejlesztését a vállalkozótól

Ellopták az útdíjterminál fejlesztését a vállalkozótól

Lopott terminálokat használnak az e-útdíj-rendszerben Góczi Lajos, a Chanel42 Kft. és a Digital Retail System ügyvezetője szerint.

hvg.hu

Okosabban kéne szedni az e-útdíjat

Okosabban kéne szedni az e-útdíjat

Miközben a kormányzati kommunikációban az a legfontosabb a tavaly júliustól bevezetett elektronikus útdíj-rendszerrel kapcsolatban, hogy az képes volt túlteljesíteni a bevételi célt, és 75 milliárd helyett 79 milliárd forintot tett az államkasszába, a rendszer éppen a fenntarthatóságával nem foglalkozik. A fuvarozók ugyanannyit fizetnek egy null-kilométeres, és egy 10 éves teherautó után is.

hvg.hu
Hirdetés

Változások jönnek az e-útdíjnál

A jelenlegi díjköteles hálózat további felosztása, az újonnan átadott szakaszok beillesztése a rendszerbe, az utólagos és mobil fizetési lehetőség megteremtése, a HU-GO rendszer fejlesztése – többek között ezek szerepelnek az e-útdíj-rendszer kapcsán az idei tervekben a Világgazdaság szerint.

Jövőre maradnak a 2013-as úthasználati díjak

Nem emelkednek az úthasználati díjak januárban sem az e-matricás, sem a HU-GO e-útdíj rendszerben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csütörtökön.

MTI

75 milliárd forint folyt be e-útdíjból

A júliusi bevezetés óta több mint 75 milliárd forint bevétel folyt be a használat-arányos elektronikus útdíjból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

MTI

Jól működik az e-útdíj rendszer az NFM szerint

Üzembiztosan és olcsón működik az e-útdíj rendszer - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szombaton, .

MTI

E-útdíj helyett a Várgarázsra költ a kormány egymilliárdot

Mintegy 1,7 milliárd forintot csoportosított át keddi határozatával a kormány azonnali hatállyal a budavári Várgarázs beruházásra.

MTI

Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer

Karbantartás miatt vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer, az útdíjfizetési szolgáltató ezért azt javasolja, hogy az útdíjfizetésre kötelezettek elővételben vásároljanak jegyet.

MTI
Hirdetés
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X