Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Óriási januári gyomros mindenkinek: fizetős lesz az M0-ás

Óriási januári gyomros mindenkinek: fizetős lesz az M0-ás

Fizetős lesz januártól az M0-ás a Szentendrei úttól az M3-asig, valamint a 4-es főúttól az M5-ösig. Az M1, az M3, az M5, az M6 és az M7 fővárosi bevezető szakaszait is fizetőssé teszi a kormány. Kérdésünkre az NFM megerősítette a hírt. Az intézkedéssel a költségvetésben tátongó 40 milliárdos lyukat tömnék be.

hvg.hu

Több pénz folyt be az útdíjból, mint várták

November végére 151 milliárd forint e-útdíjat fizettek be, ami meghaladja az egész évre tervezett 150 milliárd forintot – írta a Napi Gazdaság.

MTI

Nagy mázlival úsztunk meg egy kötelezettségszegési eljárást

Megszüntette az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az e-útdíjjal kapcsolatban, de csak eljárási hibák miatt, egyébként továbbra is úgy vélik, szabályt sértett Magyarország.

MTI

ORFK: 6,7 milliárd forint bírság az e-útdíj bliccelőitől

Az e-útdíj megfizetésének ellenőrzése és a bírságolás pluszfeladat lett a rendőrök számára, ami a Független Rendőr Szakszervezet szerint elvonja őket a közterületi munkától. Az ORFK szerint ez nem igaz, hisz a rendőrök az ellenőrzést közterületen végzik. Mintegy 6,7 milliárd forint bírságot szabott ki a rendőrség az e-útdíj bevezetése óta az úthasználatért nem fizető fuvarozókra - derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hvg.hu-nak küldött válaszában.

E-útdíj: Ma döntenek a bírságok egy részének elengedéséről

A mezőgazdasági kockázatkezelésről, valamint az elektronikus útdíjról szóló törvényen változtathat hétfőn az Országgyűlés.

MTI

124 milliárd folyt be az útdíjból

Januártól októberig 123,8 milliárd forint e-útdíjat fizettek be a fuvarozók, éves szinten 150 milliárdot várnak – közötle a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

MTI

E-útdíj: többen mentesülnének a bírság alól

A kormány törvénymódosítást kezdeményez egyes, pontosan körülhatárolt esetekben kiszabott e-útdíj-bírságok elengedéséről, a bevezetési időszakban ugyanis a még gyakorlatlan felhasználók díjat fizettek ugyan, de ezt nem mindenben az előírásoknak megfelelően, késve vagy téves bevallás alapján tették.

hvg.hu

Nem kapott még levelet Brüsszeltől az NFM az e-útdíj miatt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kész minden tájékoztatást megadni az Európai Bizottság szakértőinek véleményük megalapozott felülvizsgálata érdekében az e-útdíjrendszerrel kapcsolatban – közölte a tárca kedden.

MTI

Új kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen

Új kötelezettségszegési eljárások indultak Magyarország ellen

Az Európai Bizottság nem érti, miért közbeszerzési eljárás nélkül adták ki az e-útdíjrendszer kialakításának lehetőségét. Baj van a környezetvédelmi termékdíjakról szóló törvénnyel is Brüsszel szerint.

MTI

Csődbe mennek a kisebb fuvarozó cégek az útdíj miatt

Csődbe mennek a kisebb fuvarozó cégek az útdíj miatt

Fél éve vezették be az útdíjat, de a kisebb vállalkozások tönkre mennek tőle.

hvg.hu

Ellopták az útdíjterminál fejlesztését a vállalkozótól

Ellopták az útdíjterminál fejlesztését a vállalkozótól

Lopott terminálokat használnak az e-útdíj-rendszerben Góczi Lajos, a Chanel42 Kft. és a Digital Retail System ügyvezetője szerint.

hvg.hu

Okosabban kéne szedni az e-útdíjat

Okosabban kéne szedni az e-útdíjat

Miközben a kormányzati kommunikációban az a legfontosabb a tavaly júliustól bevezetett elektronikus útdíj-rendszerrel kapcsolatban, hogy az képes volt túlteljesíteni a bevételi célt, és 75 milliárd helyett 79 milliárd forintot tett az államkasszába, a rendszer éppen a fenntarthatóságával nem foglalkozik. A fuvarozók ugyanannyit fizetnek egy null-kilométeres, és egy 10 éves teherautó után is.

hvg.hu

Változások jönnek az e-útdíjnál

A jelenlegi díjköteles hálózat további felosztása, az újonnan átadott szakaszok beillesztése a rendszerbe, az utólagos és mobil fizetési lehetőség megteremtése, a HU-GO rendszer fejlesztése – többek között ezek szerepelnek az e-útdíj-rendszer kapcsán az idei tervekben a Világgazdaság szerint.

Jövőre maradnak a 2013-as úthasználati díjak

Nem emelkednek az úthasználati díjak januárban sem az e-matricás, sem a HU-GO e-útdíj rendszerben - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csütörtökön.

MTI

75 milliárd forint folyt be e-útdíjból

A júliusi bevezetés óta több mint 75 milliárd forint bevétel folyt be a használat-arányos elektronikus útdíjból - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

MTI

Jól működik az e-útdíj rendszer az NFM szerint

Üzembiztosan és olcsón működik az e-útdíj rendszer - mondta Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára szombaton, .

MTI

E-útdíj helyett a Várgarázsra költ a kormány egymilliárdot

Mintegy 1,7 milliárd forintot csoportosított át keddi határozatával a kormány azonnali hatállyal a budavári Várgarázs beruházásra.

MTI

Vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer

Karbantartás miatt vasárnap hajnalban szünetel az e-útdíj rendszer, az útdíjfizetési szolgáltató ezért azt javasolja, hogy az útdíjfizetésre kötelezettek elővételben vásároljanak jegyet.

MTI

Sokat keres egy multi a pénztárgépeken, e-útdíjon

A NAV-nak történő elektronikus adatszolgáltatásra alkalmas 19 pénztárgéptípus közül 14-ben a Vodafone által szállított SIM-chip található – írta a Világgazdaság. A mobilcég emellett jelentős szerepet vállalt az e-útdíj-rendszer elindulásánál is.

hvg.hu

MN: Brüsszelnek nem lesz baja az e-útdíjjal

Rövidesen nyilvánosságra hozzák az Európai Bizottság ellenőrei a hazai elektronikus útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos meglátásaikat – írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X