Az internetadót senki sem ússza meg

Az internetadót senki sem ússza meg

Nem lesz olyan család Magyarországon, amelyik ne ütközne bele az internetadóba, ha azt jövőre valóban bevezetik. Mivel minden megkezdett gigabájt után fizetni kell, így pénzbe kerül, ha valaki hivatalos ügyben keresi fel a magyarorszag.hu oldalt, ha adóbevallást készít, esetleg csupán megnézi a gyereke jegyét az e-naplóban. És akkor nem beszéltünk még a vállalkozásokról, amelyeknek kötelező az online pénztárgépek használata. Összeszedtünk pár területet, ahol egyszerűen kikerülhetetlen lesz, hogy internetadót fizessünk.

hvg.hu

Jövőre indul az építésügyi e-ügyintézés

A jövő év elejétől elektronikus formában lehet az építési ügyeket intézni, és több engedély egyszerűbben beszerezhető.

MTI

A gazdákat is az internetre csábítják

A gazdákat is az internetre csábítják

Szeptember végétől olyan új elektronikus ügyfél-tájékoztatási rendszer indul, amely segíti a gazdálkodókat, hogy otthonról is nyomon követhessék ügyeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál (MVH).

MTI

Örökségvédelmi ügyeket is lehet már elektronikusan intézni

Befejezték augusztusban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal közszolgáltatásainak elektronizálását és az informatikai rendszer fejlesztését. Tizenkilenc ügytípust lehet ezentúl elektronikus úton intézni.

MTI

Mennyit spórolhatunk az elektronikus ügyintézéssel?

A gazdasági válság idején a legtöbb munkáltató arra törekszik, hogy megfogja a kiadásokat és csak a legszükségesebbekre költsön. Egy nemrég készült felmérés szerint akár 1,9 milliárd eurót is lehetne spórolni a papírfelhasználás csökkentésével.

hvg.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X