MTI Tech

Hernyók segíthetik az e-book fejlesztéseket

Selyemhernyók gubójából származó fehérje segítheti az elektronikuskönyv-olvasók fejlődését - állítják tajvani tudósok, akik a különleges rostokkal fejlesztettek gyorsabb adatátviteli technológiát.

MTI / hvg.hu Tech

E-olvasók kerültek a Széchényi Könyvtárba

Tíz elektronikuskönyv-olvasóval bővül az Országos Széchényi Könyvtár, ahol az új eszközökön elsőként a könyvtár honlapjáról szabadon hozzáférhető tartalmak lesznek elérhetők. A könyvtárban kedden bemutatót tartottak, amelyen elhangzott: szerdától az olvasók is használhatják az új berendezéseket.

MTI / hvg.hu Tech

Árháborút indított az Amazon

Negyedével csökkentette az Amazon online könyváruház a Kindle árát, miután a rivális Barnes & Noble 23 százalékkal kínálja olcsóbban a Nook elektronikuskönyv-olvasóját.

MTI Tech

Az e-könyv nem nagy üzlet a kiadóknak

Az e-könyv térnyerésével logikusnak tűnhet, hogy a kiadók nagy összeget takarítanak meg, mivel nem kell kinyomtatniuk és terjeszteniük a papíralapú műveket. A kiadók szerint ugyanakkor a vevők irreálisan olcsón szeretnék megvenni az e-könyveket.

HVG Gazdaság

Nobilis és Kolosi cégei eKönyv Kft.-t alapítottak

A tőzsdén szereplő, Nobilis Kristóf cégcsoportjába tartozó Bookline.hu Nyrt. és Kolosi Tamás vállalkozásegyüttesének társasága, a Líra Könyv Zrt. 20 millió forint jegyzett tőkével közös leányvállalatot alapított eKönyv Magyarország Kft. néven.

hvg.hu Tech

Készítsen e-bookot egyszerűen

Sorra jelennek meg az e-book-olvasó eszközök és szoftverek, és egyre nagyobb az ingyenes és fizetős választék is az elektronikus formában publikált könyvekből is. Lássuk, miként készíthetünk saját e-bookot!

hvg.hu Tech

Feltörték a Kindle olvasó másolásvédelmi kódját

Egy izraeli hackernek sikerült feltörnie a Kindle elektronikusköny-olvasóra szánt dokumentumok másolásvédelmi (DRM) kódját, lehetővé téve az Amazontól vásárolt elektronikuskönyvek PDF-formátumban való terjesztését.

techline.hu Tech

A leggyorsabb PDF-olvasók

Igaz, hogy az új Adobe Reader már gyorsabban indul, de ennek ára van, ugyanis a...

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk