Beszállt az első külföldi cég a magyar matricabizniszbe

A német tolltickets GmbH első nemzetközi viszonteladói partnerként csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez, és magyarországi e-matrica értékesítési szolgáltatást indított - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden.

MTI

Hétfő hajnalban órákra leáll az e-matricák eladása

Szünetel az e-matrica értékesítés augusztus 10-én hétfőn hajnali 1 és 5 óra között a rendszer tervezett karbantartása miatt - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) szerdán.

MTI

Hajnalban ne akarjon e-matricát venni, mert nem lehet

Vasárnap hajnalban a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer egyetlen szolgáltatása sem lesz elérhető informatikai karbantartási munkálatok miatt.

MTI

Betett egy másik matricának a megyei matrica bevezetése

Átalakította a vásárlási szokásokat a megyei e-matrica bevezetése, az adatok szerint a havi e-matricából csaknem 30 százalékkal kevesebbet vettek az autósok január 1-je és június 10-e között, mint a tavalyi év hasonló időszakában – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

MTI

E-matrica: Öt hónap után javította ki a hibáját a kormány

E-matrica: Öt hónap után javította ki a hibáját a kormány

Öt hónappal a fővárosi körgyűrű fizetőssé tétele után végre táblákkal is jelölik az M1-M7-es bevezetőn, hogy honnan következik fizetős útszakasz – közölte a fizetőssé tétel ellen korábban tiltakozó budaörsi polgármester, aki szerint viszont a táblák olyan kicsik, hogy alig lehet őket észrevenni.

hvg.hu

Jelentősen drágulhat az autópálya-matrica?

Az ideihez képest több mint harmadával nagyobb bevétellel számol e-matricából avagy időalapú autópálya-matricából a 2016-os költségvetés. Az érdekesség az, hogy közben a kamionok után, a 2015-re előirányzottnál kevesebb használatarányos e-útdíjjal terveznek. Ez elvileg azt jelentené, hogy durván emelnek a személyautós díjakon.

hvg.hu

Lejárt a határidő, 18 ezer megyei matricát váltottak vissza

Összesen 890 ezer megyei e-matricát vettek az autósok március 15-ig, és közel 18 ezer visszaváltását kezdeményezték a vasárnap éjfélkor lejárt határidőig - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. hétfőn.

MTI

Vasárnap éjfélig lehet visszaváltani a feleslegessé vált e-matricákat

Vasárnap éjfélig lehet visszaváltani a feleslegessé vált e-matricákat

Visszaváltható minden olyan, január 1. és 31. között megvásárolt megyei e-matrica, amelyet csak a február 1-jétől újból díjmentes úthálózaton használtak, vagy a megyei e-matricák területi hatályának újraértelmezése miatt feleslegessé vált.

MTI

Januárban nem küldtek ki fizetési felszólítást az e-matrica nélkül autózóknak

A januári próbaüzemben csak gyűjtötte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NUSZ) Zrt. a jogosulatlan úthasználattal kapcsolatos adatokat, azok összesítése folyamatban van, januárban nem küldtek ki fizetési felszólítást az e-matrica nélkül autózóknak - közölte a NUSZ az MTI megkeresésére hétfőn.

MTI

Egy másik útdíj ellen tiltakoznak városi és megyei vezetők

A megyei e-matrica rendszert jónak értékelték, de a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét még nem tartják indokoltnak, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amelyeket összekötne. Ezért a város és a megye vezetői, valamint országgyűlési képviselője közösen fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

MTI

Utólag nem lehet fizetni napon belül sem az autópályadíjat

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szigorította az e-matricák ellenőrzését, korábban minden nap éjfélig válthatták meg büntetlenül e-matricájukat azok, akik a fizetős útra kanyarodás előtt elfelejtettek fizetni az út használatáért.

MTI

Mától visszakérhető a hókáosz alatt használt matricák ára

Mától lehet visszaigényelni a márciusi hókáosz alatt használt autópályamatricák árát - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a honlapján.

hvg.hu

Akadozik ma az e-matrica vásárlás

Karbantartás miatt csak korlátozottan lehet e-matricát vásárolni hétfőn este - tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az MTI-t.

MTI

Még keresik, mivel pótolják a cigit a benzinkutakon

Még keresik, mivel pótolják a cigit a benzinkutakon

Meg kell újítani a benzinkutak termékkínálatát, ha már nem árulhatnak majd cigarettát és autópálya-matricát. A mostani állás szerint nincs olyan termék, amely mennyiségében vagy eredménytermelő képességében helyettesíteni tudná ezt a két cikket – olvasható a Napi Gazdaságban.

Felemás eredményt hozott a négynapos matrica eltűnése

Több bevételt, kevesebb autóst eredményezett a megszüntetése.

MTI

Teljesen új technológia kell az e-útdíjhoz

A járműkövető technológiával foglalkozó WebEye Magyarország Kft. az európai tapasztalatok alapján kétféle technológiai megoldást tart alkalmasnak az e-útdíj bevezetésére: az utakra telepített, mikrohullámú jeladókat hordozó elektronikus kapuk kialakítását, vagy GPS-technológiák alkalmazását.

hvg.hu

Most elővételben érdemes e-matricát váltani

Várhatóan jelentősen nő a forgalom a hosszú hétvégén a magyarországi autópályákon, ezért érdemes elővételben megváltani az e-matricákat - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) pénteken.

MTI

Adatátviteli hiba miatt nehézkes e-matricát venni

Műholdas adatátviteli hiba okozhat átmeneti üzemzavart, szombaton 0 órától, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. e-matrica értékesítő rendszerében - értesült a HavariaPress.

Népszabadság: kilométerenként 6 forintos útdíjat akar a kormány

2013-2014-től, az e-matrica fokozatos megszüntetése után, kilométerenként hat forintos útdíj bevezetését tervezi a kormány. A politikai és társadalmi egyeztetés azonban még hátravan - írja hétfői számában a Népszabadság.

Hétfő éjfélig érvényesek a 2010-es autópálya-matricák

A 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár - hívta fel a figyelmet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) vasárnap.

MTI
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X