hvg.hu Tech

24 év után derült fény a Doom II egy nagy titkára

A videojátékokban elrejtett easter eggek nagyon kellemes perceket tudnak okozni, ha sikerül őket megfejteni. A Doom II egy ilyen rejtvényére 24 évvel a játék piacra kerülése után talált rá egy játékos.

hvg.hu Kult

9+1 elképesztő titkos üzenet

Népszámlálási "easter eggtől", azaz rejtett üzenettől volt hangos a hazai sajtó a hét elején: a titkos szerelmes üzenet az online kitöltési útmutató aljára került fel. Ennek apropóján az Urbanlegends.hu blog ennél jóval híresebb eseteket idéz fel.

MTI Itthon

Nem tüntetik el a szerelmes üzenetet a népszámlálási kérdőívekből

Nem zavarja a népszámlálási kérdőív internetes kitöltését az az easter egg (húsvéti tojás), amelyet egy ismeretlen szerző tett fel a kitöltési útmutató egyik oldalára – közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője kedden. Az elrejtett programrész feltehetően egy programozó "szerelmi vallomása", amelyet a KSH nem tüntet el a kérdőívekből.

hvg.hu Tech

Rejtett játékot helyeztek el a Youtube lejátszójában

Manapság már nem annyira divatos, de régebben szinte minden nevesebb alkalmazásban elrejtettek valamilyen apró játékot, demó anyagot, amelyeket extra billentyűkombinációkkal lehetett előhívni. Nos, azért ma is van erre példa – írja a Techline.

hvg.hu Tech

Milyen titkokat rejt a Google keresője?

Ki hinné, hogy a Google tele van gondosan elrejtett, úgynevezett easter egg-ekkel? Pedig így van – a világ leghíresebb és legnagyobb keresője szerencsére nem veszi túl komolyan magát. A Techline összeállítása az eldugott meglepetésekről.


A címlapról ajánljuk