Czeglédi Fanni Élet+Stílus

A saját hülyeségünk miatt leszünk betegek?

Mikor a szív- és érrendszeri betegségekről beszélünk, gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni a megelőzés fontosságáról. Mikor valaki beteg lesz, azt kéri az orvosoktól: most segítsetek! Pedig számos esetben igaz, hogy azon az úton, amelyen elindult, a korai időszakban könnyű lett volna segítenie magán. Hogyan tanulhatunk meg felelősséget vállalni a saját egészségünkért? Miért kulcsfontosságú a megfelelő orvos-beteg kapcsolat?

MTI Élet+Stílus

Megdöbbentően sokan vannak itthon a túlsúlyosak

Már a felnőttek 65 százaléka számít túlsúlyosnak, a 18-34-es korosztálynál is nőtt az arányuk az emúlt években. A lakosság 78 százaléka nem teszi meg az ajánlott, napi legalább tízezer lépést, és négy százaléka soha nem sportolt – riadóztat az OÉTI.

hvg.hu Plázs

Hamburgeradó: mások hogyan csinálják?

Aki elvesztegeti egészségét, annak többel kell hozzájárulnia az egészségügyi rendszer fenntartásához – szögezte le hétfői napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök. Azóta már meg is erősítették, hogy bevezetheti a kormány a hamburgeradóként emlegetett törvényt. Nem egyedi ötletről van szó, ám Európában eddig csak a dánok lépték meg az élelmiszereket érintő különadó kivetését.

Kovács Zsófia Plázs

Szép test: mennyi munka van benne?

Az egészségtudatosság mára divatirányzat lett. S már különösebb nehézséget sem jelent, ha valaki egészségesen akar élni: biobolt, drogéria, szuper- és hipermarketek polcai roskadoznak a legkülönfélébb termékektől, és biopiacból is van már jó néhány. De hol a határ az egészséges életmód és a megszállottság között?


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával