hvg.hu Itthon

Egyetemi tanár lett Vidnyánszky

A Nemzeti Színház vezérigazgatóját július 10-től nevezték ki, bár doktori fokozat nem szerepel a neve mellett. A kinevezés a mai Magyar Közlönyben jelent meg.

hvg.hu Itthon

Megalázó helyzetük miatt egyetemi tanárok írtak nyílt levelet

Tiltakozó levelet írtak a Szegedi Tudományegyetem Oktatói Hálózatának tagjai Balog Zoltánhoz. A levélben méltatlan munkakörülményeikről és arról számolnak be, hogy a doktori ösztöndíjak emelésével a diák néhol többet "keres", mint oktatója. Az egyetemi oktatóknál ugyanis tíz éve várat magára a béremelés. Más baj is van az SZTE-n és a felsőoktatásban.

hvg.hu Shake

Videó: ötvenes egyetemi tanár sztriptizelt diákjainak Leedsben

Kifejezetten látványos módszert választott mondanivalója demonstrálásához a nagy-britanniai Leeds Metropolitan University egyik tanára. Az 51 éves Ian Lamond gatyára vetkőzött előadás közben elsőéves hallgatói előtt, és még pózolt is nekik. Az egyetem vizsgálatot indított ellene, de egyelőre nem mozdították el az állásából.

MTI Világ

Kiszabadultak az Afganisztánban elrabolt egyetemi tanárok

Az afganisztáni tálibok szabadon engedtek 33 egyetemi tanárt és hallgatót, akiket két héttel korábban raboltak el az ország keleti részén lévő Gazni tartományban – jelentette be hétfőn a tartomány kormányzóhelyettese.

MTI Itthon

Felmentették a vesztegetéssel vádolt egyetemi tanárt Debrecenben

Jogerősen felmentette a vesztegetés és pénzmosás vádja alól a Debreceni Ítélőtábla P. Gábor Róbertet, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrum volt tanszékvezető egyetemi tanárát. A kedden kihirdetett határozattal jóváhagyták a Debreceni Törvényszék ítéletét.

MTI Világ

Mágneses pokolgép ölt meg egy iráni atomtudóst

A natazni urándúsító létesítmény egyik részlegét felügyelő "atomtudós", Ahmadi Rosan a szerdai teheráni pokolgépes merénylet áldozata – áll a FARS iráni hírügynökség angol nyelvű honlapján. Irán Izraelt vádolja a merénylettel.


A címlapról ajánljuk