hvg.hu Itthon

Bors: kihűlés miatt halt meg a Győrből eltűnt egyetemista

A Bors információi szerint kihűlés okozta a Győrből eltűnt egyetemista halálát. A 24 éves Rebeka holttestét a győrszentinványi kavicsbánya területén találták meg. Az elsődleges vizsgálatok kizárták az ön- és idegenkezűséget.

MTI Bűnügy

Próbára bocsátották a választási csalással vádolt diákot Szegeden

Bűnösnek találta, de három évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék azt az egyetemistát, aki hamis aláírásokat is leadott a tavalyi parlamenti választások kampányában – írta a szerdai Népszabadság. Az ítélet jogerős, mert sem a vádlott, sem az ügyész nem fellebbezett.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglant kaphat a debreceni joghallgatót agyontaposó férfi

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat az a férfi, aki gyakorlatilag agyontaposott tíz évvel ezelőtt egy egyetemistát Debrecenben. Áldozatának eltört az orrcsontja és a koponyája, arcán ott maradt gyilkosa cipőjének nyoma. A kazincbarcikai férfi kilenc évig Franciaországban bujkált, tavaly hozták haza. Debrecenben hétfőn tárgyalták az ügyét, vallomást nem akart tenni – derül ki a Dehir.hu cikkéből.

MTI Világ

Elkapták a diákgyilkos banda vezetőjét Mexikóban

Elfogták Mexikóban a diákgyilkossággal gyanúsított bűnszervezet vezetőjét. Ez a banda ölhetett meg 43 egyetemistát a délnyugati Guerrero államban. Jesús Murillo Karam főállamügyész sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy reményeik szerint ez új irányt ad a nyomozásnak, és gyorsabban eljuthatnak az igazsághoz.

hvg.hu Gazdaság

A generáció, amely csak hírből ismeri a nyugdíjat

Rendkívül pesszimisták az egyetemisták a nyugdíjkilátásokat illetően, és jelentősen alulbecsülik az átlagnyugdíjak értékét – derül ki a CIG Pannónia egyetemisták körében végzett kutatásából. Legtöbbjük úgy gondolja, hogy annak összege a 80 ezer forintot sem éri el, ezért döntő többségük úgy véli, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a tisztes megélhetéshez. Nagy részük ugyanakkor már tervezi, hogy gyűjteni fog majdani nyugdíja kiegészítésére.

hvg.hu Gazdaság

Mennyibe kerülne egy Big Mac, ha a Meki dolgozóit megfizetnék?

Egy amerikai egyetemista számításai szerint alig növekedne egy Big Mac ára, ha a McDonald's dolgozóinak órabérét az általuk kívánt 15 dollárra emelnék. A téma azért is került a középpontba, mivel az amerikai burgerlánc nemrég pénzügyi ütemtervi ajánlást fogalmazott meg dolgozóinak, melyben irreális számok szerepeltek, illetve a cég munkavállalóinak azt is javasolta, hogy vállaljanak másodállást. Mivel a McDonald's-nál elérhető bérekből nem lehet megélni.

hvg.hu Karrier

Álláskeresés egyetemistáknak, lépésről lépésre

A tapasztalatok azt mutatják, kevés egyetemista foglalkozik komolyan a jövőjével a felsőoktatási évek alatt, így miután kézhez kapják a diplomájukat, rengetegen vannak, akiknek alig van munkatapasztalatuk.

Gajai-Kovács Anna Vállalkozás

„Egyetemista vagyok, taxizásból élek”

„Veled egyetemben.” Ez a szlogenje a két éve indult Diáktaxinak, melynek munkatársai egytől egyig egyetemisták. Bár a járműpark némileg szedett-vedett, és van köztük jócskán tízéves modell is, az alapítók szerint a szolgáltatás minősége fontosabb az autók paramétereinél. Még akkor is, ha az új fővárosi taxisrendelet-tervezet az utóbbiakat szigorítaná.

hvg.hu Karrier

Ilyen új támogatást kapnak az egyetemisták

Szakmai gyakorlatok szervezésével, valóban fontos és a cégek számára is hasznosítható szakdolgozati témák megadásával segítik a jövőben a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a hallgatókat - írja a Népszava.

MTI Karrier

Még több vietnámi egyetemista tanulhat Magyarországon

Kormányközi oktatási megállapodást írt alá hétfőn Hanoiban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és ennek eredményeként ismét nagyobb számban érkezhetnek Magyarországra egyetemi hallgatók a délkelet-ázsiai országból.

MTI Plázs

Szüleik miatt lehetnek depressziósok az egyetemisták

A túlbuzgó szülők, akik foggal-körömmel próbálják kontrollálni egyetemista korú gyermekük életét, többet árthatnak magatartásukkal, mint használnak - figyelmeztet egy új tanulmány, amely szerint az ilyen szülők gyermekei nagyobb valószínűséggel depressziósak és elégedetlenek az élettel.

hvg.hu Karrier

Irány a Wall Street: magyar egyetemista elsöprő sikere

November végén szervezte a Kairos Society a Hallgatói Vállalkozók Versenyét (Kairos Student Venture Competition). A Kairos Society a Közép-európai Egyetemmel és az Életpálya Alapítvánnyal közös szervezésű versenyén megmozgatta az induló vállalkozások ökoszisztémáját és a középpontba formabontó módon a jövő innovátorait helyezte.

MTI Karrier

Egyre több magyar tanul külföldön Erasmusszal

Az előző évhez képest a 2011/2012-es tanévben 4,5 százalékkal nőtt az Erasmus európai oktatásfinanszírozási program keretében külföldi felsőoktatási intézményekben tanuló magyar hallgatók létszáma - hangzott el az idén 25 éves ösztöndíjprogram magyarországi eredményeit ismertető budapesti sajtótájékoztatón szerdán. Bemutatták a Mindent az Oktatásról Hallgatóknak (MOHA) magazinnak az évfordulóra kiadott különszámát is.

hvg.hu Karrier

Origo: újabb nagy pofonra készülhetnek az egyetemisták

Az agrár-, az informatikai, a műszaki, illetve a természettudományos képzésben sem nyújtana már részösztöndíjas támogatást a kormány a jövő évi felsőoktatási keretszámokról szóló előterjesztés szerint - számolt be az Origo.

1 2 3
A címlapról ajánljuk