hvg.hu Gazdaság

Budapest a legolcsóbb város egy európai egyetemistának, mutatjuk a számokat

Hamarosan kezdődik a felsőoktatási tanév is, ezért a Le Figaro átvizsgálta az Uniplace francia portál vendégdiákok megélhetési költségeire vonatkozó elemzését. Az Uniplace azt vizsgálta, melyik az az öt európai egyetemi város, ahol egy Erasmus-ösztöndíjas diák a lehető legkisebb költségvetésből is normálisan meg tud élni.

hvg.hu Itthon

Bors: kihűlés miatt halt meg a Győrből eltűnt egyetemista

A Bors információi szerint kihűlés okozta a Győrből eltűnt egyetemista halálát. A 24 éves Rebeka holttestét a győrszentinványi kavicsbánya területén találták meg. Az elsődleges vizsgálatok kizárták az ön- és idegenkezűséget.

MTI Bűnügy

Próbára bocsátották a választási csalással vádolt diákot Szegeden

Bűnösnek találta, de három évre próbára bocsátotta a Szegedi Törvényszék azt az egyetemistát, aki hamis aláírásokat is leadott a tavalyi parlamenti választások kampányában – írta a szerdai Népszabadság. Az ítélet jogerős, mert sem a vádlott, sem az ügyész nem fellebbezett.

hvg.hu Itthon

Életfogytiglant kaphat a debreceni joghallgatót agyontaposó férfi

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat az a férfi, aki gyakorlatilag agyontaposott tíz évvel ezelőtt egy egyetemistát Debrecenben. Áldozatának eltört az orrcsontja és a koponyája, arcán ott maradt gyilkosa cipőjének nyoma. A kazincbarcikai férfi kilenc évig Franciaországban bujkált, tavaly hozták haza. Debrecenben hétfőn tárgyalták az ügyét, vallomást nem akart tenni – derül ki a Dehir.hu cikkéből.

MTI Világ

Elkapták a diákgyilkos banda vezetőjét Mexikóban

Elfogták Mexikóban a diákgyilkossággal gyanúsított bűnszervezet vezetőjét. Ez a banda ölhetett meg 43 egyetemistát a délnyugati Guerrero államban. Jesús Murillo Karam főállamügyész sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy reményeik szerint ez új irányt ad a nyomozásnak, és gyorsabban eljuthatnak az igazsághoz.

hvg.hu Gazdaság

A generáció, amely csak hírből ismeri a nyugdíjat

Rendkívül pesszimisták az egyetemisták a nyugdíjkilátásokat illetően, és jelentősen alulbecsülik az átlagnyugdíjak értékét – derül ki a CIG Pannónia egyetemisták körében végzett kutatásából. Legtöbbjük úgy gondolja, hogy annak összege a 80 ezer forintot sem éri el, ezért döntő többségük úgy véli, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a tisztes megélhetéshez. Nagy részük ugyanakkor már tervezi, hogy gyűjteni fog majdani nyugdíja kiegészítésére.

hvg.hu Gazdaság

Mennyibe kerülne egy Big Mac, ha a Meki dolgozóit megfizetnék?

Egy amerikai egyetemista számításai szerint alig növekedne egy Big Mac ára, ha a McDonald's dolgozóinak órabérét az általuk kívánt 15 dollárra emelnék. A téma azért is került a középpontba, mivel az amerikai burgerlánc nemrég pénzügyi ütemtervi ajánlást fogalmazott meg dolgozóinak, melyben irreális számok szerepeltek, illetve a cég munkavállalóinak azt is javasolta, hogy vállaljanak másodállást. Mivel a McDonald's-nál elérhető bérekből nem lehet megélni.

hvg.hu Karrier

Álláskeresés egyetemistáknak, lépésről lépésre

A tapasztalatok azt mutatják, kevés egyetemista foglalkozik komolyan a jövőjével a felsőoktatási évek alatt, így miután kézhez kapják a diplomájukat, rengetegen vannak, akiknek alig van munkatapasztalatuk.

Gajai-Kovács Anna Vállalkozás

„Egyetemista vagyok, taxizásból élek”

„Veled egyetemben.” Ez a szlogenje a két éve indult Diáktaxinak, melynek munkatársai egytől egyig egyetemisták. Bár a járműpark némileg szedett-vedett, és van köztük jócskán tízéves modell is, az alapítók szerint a szolgáltatás minősége fontosabb az autók paramétereinél. Még akkor is, ha az új fővárosi taxisrendelet-tervezet az utóbbiakat szigorítaná.

hvg.hu Karrier

Ilyen új támogatást kapnak az egyetemisták

Szakmai gyakorlatok szervezésével, valóban fontos és a cégek számára is hasznosítható szakdolgozati témák megadásával segítik a jövőben a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a hallgatókat - írja a Népszava.

MTI Karrier

Még több vietnámi egyetemista tanulhat Magyarországon

Kormányközi oktatási megállapodást írt alá hétfőn Hanoiban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és ennek eredményeként ismét nagyobb számban érkezhetnek Magyarországra egyetemi hallgatók a délkelet-ázsiai országból.

1 2 3

A címlapról ajánljuk