MTI Itthon

Fidesz: tovább működhetnek a volt egyházak iskolái

Nem lehetetlenülnek el azok az egyházi iskolák, amelyek fenntartói a jövőben nem minősülnek egyházaknak, mert az állami feladatot is ellátó közösségek az év végéig megállapodást köthetnek az állammal, az általuk folytatott tevékenység finanszírozására - mondta Ékes Ilona. A képviselő az LMP-s Osztolykán Ágnes szerdai szavaira reagált.

MTI Itthon

Több, mint 80 óvodát és iskolát vett már át az egyház

Az új tanévtől várhatóan 82 önkormányzati óvoda és iskola kerül át egyházi fenntartásba, vagyis szeptembertől mintegy 25 százalékkal növekszik az egyházi fenntartású intézmények száma - írta hétfői számában a Magyar Nemzet az oktatási államtitkárság adataira hivatkozva.

hvg.hu Karrier

Origo: negyedével nőhet az egyházi iskolák száma szeptembertől

A következő tanévtől hozzávetőleg negyedével nőhet a hazai egyházi iskolák száma, miután az egyházak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tájékoztatása szerint előreláthatóan 82 önkormányzati fenntartású közoktatási intézményt vesznek át az önkormányzatoktól - írja az Origo.

MTI Itthon

Miskolci iskolák kerülhetnek egyházi tulajdonba

Általános és középiskolák, illetve óvoda kerülhet egyházak fenntartásába Miskolcon. A szülőket, diákokat, pedagógusokat az önkormányzat és a felekezetek képviselői fórumokon tájékoztatják a várható változásról.

1 2

A címlapról ajánljuk