hvg.hu Gazdaság

Újabb rekordra futott az ingatlanpiac

A Duna House havi tranzakciószám becslése (DH-TB) szerint 2016. márciusban, országosan 12 434 ingatlant adtak-vettek. Ez újabb rekord, 1 százalékkal haladja meg az eddigi csúcsot.

MTI Autó

VW-botrány: több ezer autó eladását állították le Nagy-Britanniában

Felfüggesztette négyezer új, dízelmotoros autó eladását Nagy-Britanniában a Volkswagen. A német autógyár brit részlegének csütörtöki bejelentése szerint lehet, hogy ezekbe a járművekbe is beszerelték azt a szoftvert, amely laboratóriumi körülmények között a napi használatnál jóval kedvezőbb károsanyag-kibocsátási értékeket jelez, és ami miatt kirobbant a VW-botrány.

hvg.hu Vállalkozás

mmonline: Soros György is megvenné az Origót

Soros György érdekeltségi körébe tartozhat az a Brit Media Befektetési Kft., ami az Origo egyik vevőjelöltje – írja az mmonline.hu. A portál szerint a héten várhatóan újabb ajánlattételi kör lesz a Magyar Telekomhoz tartozó híroldalra.

hvg.hu Gazdaság

Napi.hu: 60 millió euróért kelt el a Fornetti, megduplázódhatott Palásti vagyona

Megtépázta a gazdasági válság a Fornettit, külföldi terjeszkedései tervei részben nem valósultak meg, emellett a tulajdonos-alapító Palásti József és korábbi üzlettársa, Galántai János között szakításig fajult a helyzet – írja a Napi.hu. Szerdán jelentette be, hogy a svájci Aryzta AG vette meg a Fornettit, a lap szerint hatvanmillió euróért, azaz több mint 18 milliárd forintért. A szerdai bejelentésen üzleti titokra hivatkozva nem mondtak részleteket az adásvételről.

MTI Gazdaság

Varga: 70 milliárd jöhet be idén állami ingatlanok eladásából

Az állam működéséhez nem feltétlenül szükséges ingatlanok értékesítéséből 70-75 milliárd forint bevételt tervez idén a kormány. Emellett olyan postai, MÁV- és honvédségi ingatlanokat értékesíthetnek a minisztériumok, amelyek eladását az elmúlt években elhalasztották – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1-en.

hvg.hu Vállalkozás

Eladták a Viasat 3-at

A Sony Pictures Television Networks megvásárolta a svéd Modern Times Group-tól a magyarországi Viasat 3 és Viasat 6 tévécsatornákat. A Sony közleménye szerint így tovább bővül a cég magyarországi hálózata.

hvg.hu Vállalkozás

Eladták a Praktikert

A Praktiker áruházak eladásával a csődgondnok, Christopher Seagon mostanra valamennyi operatívan működő, Németországon kívüli leányvállalatot értékesített, így 6600 munkahely tudott fennmaradni. A magyarországi vevő a svájci Papag AG stratégiai befektető, ami 2014 márciusában már átvette a lengyelországi Praktikert. A Papag Magyarországon is Praktiker márkanéven kívánja folytatni az üzleti tevékenységet. A tulajdonosváltással a hazai Praktiker 19 áruháza, illetve az összes, csaknem 1100 munkahely maradhat meg.

hvg.hu Vállalkozás

Eladták a Story 4 tévécsatornát

Eladták a Central Médiacsoport két tévécsatornáját, a Story 4-et és 5-öt. Varga Zoltán vezérigazgató a részletekről és a vevőről egyelőre nem adott bővebb információt.

MTI Ingatlan

Éledezni látszik a lakáspiac

Több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások az első fél évben Magyarországon az előzetes adatok szerint, főleg használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából. Az új lakások részesedése a lakáspiaci forgalomból nem érte el a 2 százalékot.

hvg.hu Ingatlan

200 millióért adják el ezt a rozoga garázst

Igen, jól olvassák: Londonban 550 ezer fontért – több mint 210 millió forintnak megfelelő összegért – vernek dobra egy igencsak rozoga állapotú garázst. Úgy néz ki, az ingatlanra minden bizonnyal lesz vevő is, hiszen a területre lehet lakóházat építeni.

1 2 3 4 5 6 7
13
A címlapról ajánljuk