Varga: 70 milliárd jöhet be idén állami ingatlanok eladásából

Varga: 70 milliárd jöhet be idén állami ingatlanok eladásából

Az állam működéséhez nem feltétlenül szükséges ingatlanok értékesítéséből 70-75 milliárd forint bevételt tervez idén a kormány. Emellett olyan postai, MÁV- és honvédségi ingatlanokat értékesíthetnek a minisztériumok, amelyek eladását az elmúlt években elhalasztották – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1-en.

MTI

Eladták a Viasat 3-at

Eladták a Viasat 3-at

A Sony Pictures Television Networks megvásárolta a svéd Modern Times Group-tól a magyarországi Viasat 3 és Viasat 6 tévécsatornákat. A Sony közleménye szerint így tovább bővül a cég magyarországi hálózata.

hvg.hu

Újra arabok vehetnek légitársaságot a szomszédban

Újra arabok vehetnek légitársaságot a szomszédban

A szerb Air Serbia után a szlovén Adria Airways is arab kézbe kerülhet. Sajtóhírek szerint Szlovénia államfője ugyanis arra sürgette a Qatar Airwayst, hogy vásároljanak részesedést a szlovén légicégben.

hvg.hu

Eladták a Praktikert

Eladták a Praktikert

A Praktiker áruházak eladásával a csődgondnok, Christopher Seagon mostanra valamennyi operatívan működő, Németországon kívüli leányvállalatot értékesített, így 6600 munkahely tudott fennmaradni. A magyarországi vevő a svájci Papag AG stratégiai befektető, ami 2014 márciusában már átvette a lengyelországi Praktikert. A Papag Magyarországon is Praktiker márkanéven kívánja folytatni az üzleti tevékenységet. A tulajdonosváltással a hazai Praktiker 19 áruháza, illetve az összes, csaknem 1100 munkahely maradhat meg.

hvg.hu

Erről a piacról kivonul a Metro

Eladja görögországi érdekeltségét a német Metro áruházlánc. A vevő a helyi Szklavenitisz vállalat.

hvg.hu

Eladták a Story 4 tévécsatornát

Eladták a Story 4 tévécsatornát

Eladták a Central Médiacsoport két tévécsatornáját, a Story 4-et és 5-öt. Varga Zoltán vezérigazgató a részletekről és a vevőről egyelőre nem adott bővebb információt.

hvg.hu

Éledezni látszik a lakáspiac

Több mint 20 százalékkal nőttek a lakáseladások az első fél évben Magyarországon az előzetes adatok szerint, főleg használt lakások cseréltek gazdát – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című friss kiadványából. Az új lakások részesedése a lakáspiaci forgalomból nem érte el a 2 százalékot.

MTI

200 millióért adják el ezt a rozoga garázst

Igen, jól olvassák: Londonban 550 ezer fontért – több mint 210 millió forintnak megfelelő összegért – vernek dobra egy igencsak rozoga állapotú garázst. Úgy néz ki, az ingatlanra minden bizonnyal lesz vevő is, hiszen a területre lehet lakóházat építeni.

hvg.hu

Sok cégnek kell a vörösiszap-katasztrófát okozó cég

Sok cégnek kell a vörösiszap-katasztrófát okozó cég

Nyolc vevőjelölt jelentkezett a Mal Zrt. megvételére, ám közülük csak egy vásárolná meg a vállalkozás nagy részét. A céget nettó 17 milliárd forintért hirdették meg.

hvg.hu

És akkor Woody Allen megmondja a tutit Orbánnak

És akkor Woody Allen megmondja a tutit Orbánnak

Állami tulajdonba kerülő MKB Bank, határozott uniós szankciók Oroszország ellen, komoly elbocsátás a Magyar Telekomnál, megálló alapkamat, csúszóban lévő devizahiteles forintosítás. Ángyán József pedig újabb jelentést adott ki a földmutyikról. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu

Létrejött a világ legnagyobb online szerencsejáték cége

Közel 5 milliárd dollárért, az Amaya csoport vásárolta meg a PokerStarst.

hvg.hu
Hirdetés

Tovább hasít az ingatlanpiac

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését, amely szerint 2014 áprilisában, országosan 7619 ingatlan adásvétel bonyolódott.

hvg.hu

Hasít az ingatlanpiac

Hasít az ingatlanpiac

Újabb jel, ami az ingatlanpiac fellendülésére utalhat. A Duna House elemzéséből kiderült, hogy lényegesen gyorsabban mentek el az eladó ingatlanok áprilisban, mint egy hónappal korábban.

hvg.hu

Így húzzák ki a boltokban a pénzt a zsebünkből

Az emberek elsősorban az ár alapján válogatnak, amikor egy terméket megvásárolni készülnek. Ugyanakkor sok esetben fontos az érzelmi kapcsolat is az adott termékkel, meghatározó az is, hogy mennyire tartja értékesnek a vásárló az adott terméket. Tippek arra, hogyan is lehet egy terméket értékesebbé varázsolni, és sok esetben így az ártól is nagyobb részt függetlenül lehet eladni az felkínált árut.

hvg.hu
Hirdetés

Olyan történik a hazai ingatlanpiacon, mint eddig sosem

Az erősödő ingatlanpiaci környezetben egy hatékony, hazánkban a szabadpiac számára teljesen új értékesítési formát vezet be a Duna House a magyar piacon, az ingatlanaukciót.

Felrobbant az ingatlanpiac

Felrobbant az ingatlanpiac

A Duna House ismét közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2014. áprilisban, országosan 7619 ingatlan adás-vétel bonyolódott. Az idei évet tekintve az ingatlanközvetítő cég becslése szerint 11 százalékkal erősebb volt eddig a forgalom, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

hvg.hu

Soha nem látott összegért cserélt gazdát egy New York-i ingatlan

Rekordáron, 147 millió dollárért (több mint 32,5 milliárd forintért) vásárolt magának lakóingatlant Barry Rosenstein, a Jana Partners fedezeti alap igazgatója Long Islanden - közölte a New York Post című bulvárlap.

MTI

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Venezuelában tovább folytatódnak az igencsak megkérdőjelezhető gazdasági intézkedések. Az ország elnökének legújabb rendelete szerint azok, akik már legalább 20 éve bérbeadják lakásukat, fel kell ajánlaniuk megvételre az ingatlant a bérlőknek. Ha nem ajánlják fel, akkor komoly büntetést kell fizetniük, és még ki is lakoltathatják őket.

hvg.hu

Így veszik rá, hogy megbolonduljon a gabonapehelyért

Egy kutatás szerint nem véletlenül vannak emberek, illetve állatok a cukros gabonapelyhek dobozán: a személyek és állatok szemkontaktust keresnek a termék célvásárlójával. A felnőttek például megbízhatóbbnak tartják azt a terméket, melyen az azon szereplő illető egyenesen rájuk néz.

hvg.hu

Jegeli a bíróság a Takarékbank eladását

Jegeli a bíróság a Takarékbank eladását

A Fővárosi Törvényszék megakasztotta a Takarékbank állami részesedésének eladását. A részvények átruházását megtiltó végzés abban az eljárásban született, amelyben az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség beperelte a magyar államot, hogy térítse meg a jogalkotással okozott kárt. A bíró azért tiltotta meg a részvények átruházását, hogy érdemi tárgyalásra kerülhessen sor, illetve az ne húzódjon el.

hvg.hu
Hirdetés
12312

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X