Bejelentkezés  

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Ahol kisemmizik a lakástulajokat

Venezuelában tovább folytatódnak az igencsak megkérdőjelezhető gazdasági intézkedések. Az ország elnökének legújabb rendelete szerint azok, akik már legalább 20 éve bérbeadják lakásukat, fel kell ajánlaniuk megvételre az ingatlant a bérlőknek. Ha nem ajánlják fel, akkor komoly büntetést kell fizetniük, és még ki is lakoltathatják őket.

hvg.hu

Így veszik rá, hogy megbolonduljon a gabonapehelyért

Egy kutatás szerint nem véletlenül vannak emberek, illetve állatok a cukros gabonapelyhek dobozán: a személyek és állatok szemkontaktust keresnek a termék célvásárlójával. A felnőttek például megbízhatóbbnak tartják azt a terméket, melyen az azon szereplő illető egyenesen rájuk néz.

hvg.hu

Jegeli a bíróság a Takarékbank eladását

Jegeli a bíróság a Takarékbank eladását

A Fővárosi Törvényszék megakasztotta a Takarékbank állami részesedésének eladását. A részvények átruházását megtiltó végzés abban az eljárásban született, amelyben az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség beperelte a magyar államot, hogy térítse meg a jogalkotással okozott kárt. A bíró azért tiltotta meg a részvények átruházását, hogy érdemi tárgyalásra kerülhessen sor, illetve az ne húzódjon el.

hvg.hu

Benzinkutasból lett milliomos

A 21 éves Ben Cardwell egy éve még részmunkaidőben egy benzinkúton dolgozott, hogy finanszírozni tudja egyetemi tanulmányait, december óta ugyanakkor már 1 millió dollárt szedett össze azzal, hogy e-kereskedelembe kezdett a Facebookon.

hvg.hu

18 ezer doboz sütit adott el egy cserkészlány

Egy 12 éves amerikai cserkészlány egy hét hetes kampány keretében eddig több mint 18 ezer doboz sütit adott el. A hatodikos lány sikerének titka minden vállalkozó számára megszívlelendő lehet: sok időt kell fektetni a személyes kapcsolatokba és jól kell bánni a marketinggel is.

hvg.hu

Ez az egyik legdurvább lakáseladási átverés

Bár időnként és helyenként az éledezés jeleit mutatja a lakáspiac, még mindig nagyon nehéz sikeres ügyletet nyélbe ütni. Éppen ezért az eladók mindent megpróbálnak a sikeres üzlet reményében, s nagy igyekezetükben néha meg nem engedett eszközökhöz is nyúlnak. Ezek közül az egyik leggyakoribb, hogy ezt-azt elhallgatnak az eladandó lakásról. Egy ilyen esetet mutat be a Pénzcentrum.

hvg.hu

Csak kerti törpét és rózsaszín festést ne!

A Frontdoor.com oldal összeszedett 7 olyan hibát, melyet ingatlanok hirdetésekor az eladók elkövetnek. A kerti törpe középpontba helyezése tuti nem jó ötlet.

hvg.hu

Hasítanak a régiós repterek

Hasítanak a régiós repterek

A szlovén kormány egy héttel elhalasztotta a ljubljanai repülőtér privatizációs folyamatának megnyitását, mivel a közlekedésügyi minisztérium egy repülőtérrel kapcsolatos dokumentumot még nem véglegesített. Délnyugati szomszédunk kormánya idén nyárra már el is szeretné adni nyereséges és növekvő légikikötőjét. A régióban a többi repülőtér is növekvő pályán van.

hvg.hu

Kivonulhat a Tesco egy hatalmas piacról

Kivonulhat a Tesco egy hatalmas piacról

Eladhatja 191 törökországi üzletét a brit Tesco kiskereskedelmi áruházlánc, mivel nem igazán teljesített jól az ottani hálózata.

hvg.hu

Év végéig dobra verik a szlovén Malévet

Év végéig dobra verik a szlovén Malévet

A szlovén kormányfő közlése szerint 2014 végéig eladják az állami kézben lévő Adria Airways légitársaságot. Alenka Bratusek szerint a potenciáls vevőjelöltekkel már zajlanak a tárgyalások.

hvg.hu

Kínaiak vihetik a horvát Malévet

Kínaiak vihetik a horvát Malévet

Helyi sajtójelentések szerint a horvát állam a Croatia Airlines légitársaság egy nemzetközi tender helyett közvetlenül egy potenciális kínai kérőnek ajánlja majd fel megvételre. Korábbi hírek még arról szóltak, hogy az indonéz Garuda légivállalat is érdeklődött a horvát cég iránt, ám komoly ajánlat nem érkezett a Croatia Airlines-ra, így most a kínaiak vihetik.

hvg.hu

Senkinek nem kellett a Köki Terminál

Senkinek nem kellett a Köki Terminál

A harmincöt milliárd forintos vételár fejében nem sikerült értékesíteni Budapest legújabb bevásárlóközpontját a nemrég lezárult kiírás során. Bár a Köki Terminál pályázati anyagát három cég is megvásárolta, egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett be a felszámolóhoz, emiatt várhatóan csökkenni fog az ára a következő körben.

hvg.hu

Levélben nyugtatgatja ügyfeleit a Raiffeisen Bank

Nem adják el a bankot – ez a lényege annak a levélnek, amelyet ügyfeleinek küldött a Raiffeisen Bank. Amit már tudni lehetett a hírekből, azt most ilyen úton is megerősítette a pénzintézet.

hvg.hu

Töröcskei: a Raiffeisen folyamatban lévő ügylet

Töröcskei: a Raiffeisen folyamatban lévő ügylet

"Folyamatban lévő ügyletekről a megállapodás aláírásáig nem szokás nyilatkozni" – mondta a Magyar Nemzetnek Töröcskei István arra az értesülésre reagálva, miszerint az érdekeltségi körébe tartozó Széchenyi Bank venné meg a Raiffeisen Bankot.

hvg.hu

Lakjon szuper víztoronyban 75 millióért

75 millióért eladó egy 7 szintes ferencvárosi víztorony. Az 1885-ben épült víztornyot kilenc éve teljesen felújították, átalakították.

hvg.hu

Tizenkétezerszeresére szökött fel egy Banksy által kiegészített giccses tájkép értéke

Több mint tizenkétezerszeres áron kelt el egy nem különösebben értékes festmény az után, hogy Banksy, a titokzatos brit graffitiművész saját figurával egészítette ki a giccses tájképet, majd eladásra kínálta egy limlomokat árusító New York-i bolt kirakatában.

Bevásárolja magát a takarékszövetkezeti integráció a Postába

Bevásárolja magát a takarékszövetkezeti integráció a Postába

A kormány döntött arról, hogy megkezdik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek a Magyar Posta Zrt.-ben fennálló, 25 százalékot el nem érő kisebbségi részesedése értékesítésének előkészítését a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete számára.

MTI

Eladhatják a Praktikert

Eladhatják a Praktikert

Akár hárommilliárd forintos tőkepótlásra is szüksége lehet a magyarországi Praktiker hálózatnak az életben maradáshoz. A Napi.hu úgy tudja, a magyar Praktiker német anyavállalata felszámolásának beterjesztése után már a magyar lánc értékesítéséről is szó van, de az egyelőre még bizonytalan, hogy hányan és főleg kik érdeklődhetnek a Praktiker Kft. iránt.

hvg.hu

Arabok veszik meg az összes szomszéd légitársaságot

Arabok veszik meg az összes szomszéd légitársaságot

A lengyel LOT légitársaságot – egy másik európai légicég, a szerbiai Jat Airways után – is az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett Etihad Airways vásárolhatja meg, legalábbis sajtóhírek szerint a lengyel kormány egy nagyobb részesedést adna el az araboknak. Az újonnan induló magyar légitársaság, a Sólyom Hungarian Airways mögött is arab befektetők állnak a cég közlése szerint.

hvg.hu

Majdnem tizedével esett negyedév alatt a tabletpiac

Majdnem tizedével esett negyedév alatt a tabletpiac

A táblagépek globális eladása az idei második negyedévben 9,7 százalékkal 45,1 millióra csökkent az első negyedévhez képest az amerikai International Data Corporation informatikai és számítástechnikai piackutató vállalat adatai szerint.

MTI
12311

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X