hvg.hu Gazdaság

Jön az ünnepek előtti nagy NAV-razzia

Célirányosan és a megszokottnál is többször ellenőriz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ünnepek előtt. A webáruházak, a bevásárlóközpontok, a távol-keleti árukat kínáló üzletek és a piacok, a vásárcsarnokok forgalmát is vizsgálják – közölte a NAV pénteken.

hvg.hu Itthon

Kislányra hívtak rendőrt az ellenőrök, de a BKK és a FÖRI nem tud róla

A Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a nyilvánosság segítségét kéri, hogy tisztázhassák a körülményeit annak a hétvégi értesülésnek, amely szerint nem engedtek tovább egy 12 éves kislányt jegyellenőrök a Blaha Lujza téren. A BKK és a FÖRI azt állítja ugyanis, hogy nincs információjuk az esetről.

hvg.hu Itthon

Nem volt érvényes jegye, megütötte az ellenőrt

Érvényes menetjegy nélkül utazott az a szegedi férfi, aki több alkalommal megütötte egy vonat jegykezelőjét. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene – közölte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

Jobb tudni: horribilis bírság jár a buszon evésért, bár nem azonnal

A Magyar Nemzet szerint irreálisan nagy büntetést kellett fizetnie egy nőnek Budapesten, mert úgy szállt fel az Örs vezér terén az egyik buszra, hogy néhány falat még volt a fagylaltjából, konkréten a tölcsér vége. Az utas úgy érezte, hogy megalázták, az ellenőrök viszont állították: a nő nem akart együttműködni velük. A BKK szerint nyolcezer forint a minimális büntetés, ha valaki a felszólítás után sem teszi el a járművön az ételt, italt, vagy nem hajlandó leszállni.

hvg.hu Bűnügy

Álellenőr kérte a jegyeket a debreceni 2-es villamoson

Az „igazi” ellenőrök kaptak el egy álellenőrt Debrecenben. A férfit a 2-es vonalon közlekedő CAF-villamosok kamerai segítségével sikerült azonosítani, a helyi közlekedési társaság feljelentést tett ellene – írja a Dehir.

hvg.hu Itthon

Bors: kártérítésért perel a szétvert arcú volt BKK-ellenőr

Szilánkosra törte egy utas az egyik ellenőr arcát, de a Bors szerint a BKK nem akarja elismerni felelősségét az ügyben. A lap azt írja, hogy a gyermekét egyedül nevelő nőt kirúgták, kártérítést nem kapott, ezért bírósághoz fordult. A támadóját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A Bors utóbb helyreigazította a hírt: mint írták, a nőt nem rúgták ki, ő maga kezdeményezte munkaviszonya felbontását.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk
Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kilencedik évére kevés olyan terület maradt, ahol nem jelent meg és kezdett saját képére formálni mindent a hatalom, most azonban oda is megérkezett a fiatal harci hév. Ez a hvg.hu heti politikai összefoglalója.