hvg.hu Gazdaság

Minden itt megtermelt 100-ból 39 forintot elvesz az állam

Tavaly a magyar állam keményebben adóztatott, mint a jelentős földgázvagyonon ülő Norvégia vagy éppen a jövedelmi viszonyai miatt sokak által irigyelt Luxemburg. A régióban is mindenkinél magasabb az adóterhelésünk. Az utóbbi tíz évben az adócentralizáció növekedése az egyik legnagyobb volt nálunk az Európai Unió országai között.

Nagy Gergő Gazdaság

Kiakadt a polgármester: "Elnézést ezért a puritán megfogalmazásért"

Különösen a kistelepüléseket érinti a brutális forráselvonás, amely az önkormányzatok finanszírozásának átalakításával idén érezteti először a hatását. Van, ahol 30 százalékkal csökken a tavalyihoz képest a 2013-as büdzsé. Ez a legkisebbek esetében felér egy kivégzéssel. Egy Pest megyei kistelepülés polgármestere drámai hangvételű levélben fordult a lakossághoz.

MTI Gazdaság

OEP: már egyeztetnek a gyógyszertámogatások csökkentéséről

Megkezdődtek az egyeztetések az ez évi, illetve a jövő évre vonatkozó gyógyszertámogatások csökkentéséről, amelyet kormányhatározat írt elő - közölték az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól pénteken, de jelezték: nem válaszolnak kérdésekre addig, amíg nem fejezik be a tárgyalásokat.

Tossenberger Adél Itthon

Botrányos döntés a láthatáron: az OPNI bezárása csak az első csapás volt

Közel 3 milliárd forintot spórolna a Nemzetgazdasági Minisztérium a mentális problémával, illetve fogyatékossággal élő emberek közösségi alapú szolgáltatásain. A területen dolgozó vezetők abban reménykednek, hogy ez csak egy tévedés, a betegeket egyelőre nem riogatják feleslegesen. A Nefmi viszont, úgy tűnik, az NGM-mel szemben az ügy mellett áll.

Itthon

Ungár: a magánnyugdíjpénztári elvonás lopás

Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) elnöke szerint az Orbán-kormány által elképzelt magánnyugdíjpénztári pénzelvonás egyszerűen lopás. A „modell” ugyanis figyelmen kívül hagyja a hatályos törvényeket, s a létező polgári jogi szerződéseket semmibe veszi. Persze hétfőig még változhat a helyzet – mondta a közgazdász a Népszabadságnak.

hvg.hu Itthon

Évtizedek munkáját teszi tönkre az elvonás - videó

A független színházak támogatásának harmadát visszatartják idén. Az előadóművészeti törvény VI-os kategóriájába sorolt társulatok támogatását szolgáló pályázat anyagi fedezetét kurtítják meg. Az érintett társulatok tanácstalanok, de annyi biztos, hogy idei terveik nagy részéről lemondhatnak, sokuk túlélése is kétségessé válik.

hvg.hu Itthon

MTV: csőd lesz az elvonásból

Egyenesen a csőd felé irányítja a négy éve nyereséges köztévét a költségvetési céltámogatás "indokolatlan elvétele" - áll a Magyar Televízió (MTV) keddi közleményében, amellyel a parlament előző napi döntésére reagál a közmédium.

hvg.hu Itthon

Elvonták az MTV-től a maradék céltámogatást

Az Országgyűlés hétfőn elutasította a pártfinanszírozásról szóló törvény módosítását, elfogadta a felsőoktatási és a szakképzési törvény módosítását, és elvonta az MTV-től a maradék céltámogatást.

MTI Gazdaság

Az MTV elfogadhatatlannak tartja az őket érintő elvonást

A nézők számára fontos közszolgálati műsorok megszüntetéséhez vezetne, indokolatlan és elfogadhatatlan lenne, ha – a lapértesülésnek megfelelően – több mint 5 milliárd forinttal csökkentenék jövőre a Magyar Televízió (MTV) finanszírozására fordított költségvetési összeget - áll az intézmény csütörtöki közleményében.

MTI Gazdaság

A PSZÁF nem támogatja a felügyeleti díjak elvonását

Amennyiben a Parlament elfogadja a felügyeleti díjak elvonhatóságát célzó törvényjavaslatot, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának elnöke a köztársasági elnökhöz, szükség esetén pedig az Alkotmánybírósághoz fordul a döntés megsemmisítéséért - közölte a PSZÁF.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával