MTI Világ

Merkel: térdre kell kényszeríteni a diktátorokat

Az eddiginél gyorsabb és hatékonyabb nemzetközi szankciókat sürgetett az emberi jogokat megsértő diktátorok ellen a német kancellár. Angela Merkel pénteki külpolitikai beszédében hangsúlyozta, hogy a diktátorokat a jövőben "célzott szankciókkal" kell térdre kényszeríteni. A kancellár példaként Iránt és Szíriát említette.

MTI Itthon

Az MSZP négy kérése az emberi jogok védelméért

Az MSZP négy kéréssel fordul a kormánypártok frakcióihoz annak érdekében, hogy az emberi jogok védelme az alaptörvényhez képest fokozottabban érvényesüljön a sarkalatos törvényekben - jelentette be szombati budapesti sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó.

hvg.hu Világ

Jön a békejel testvére: Nobel-díjasok zsűrizik a logóterveket

Németország több más állammal összefogva nemzetközi pályázatot írt ki az emberi jogok egységes logójának megalkotására. A pályázatot kísérő kampányt Guido Westerwelle német külügyminiszter nyitotta meg, a legjobb 10 pályázatról döntő zsűriben pedig kilenc további külügyminiszer, illetve az ENSZ emberi jogi biztosa mellett Vlagyimir Gorbacsov és a mianmari ellenzék vezetője, Aung Szan Szú Kji is részt vesz.

hvg.hu Világ

Szüzességi tesztet végeztetett a bevándorlókon a brit kormány

A brit hatóságok több mint 80 alkalommal végeztettek úgynevezett szüzességi tesztet a házassági vízummal az országba beutazni szándékozó bevándorló nőkon az 1970-es évek második felében - derült ki azokból a dokumentumokból, amelyekre az ausztrál Flinders Egyetem kutatói bukkantak rá.

MTI Világ

Kritikus kérdések jönnek Genfben: "a kormány nem fél"

Magyarországot szerdán délelőtt hallgatják meg az emberi jogi tanácsban, az úgynevezett egyetemes időszakos felülvizsgálat (UPR) genfi ülésén. Balog Zoltán, a KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerint a kormány abból indul ki, hogy segítő szándékú kérdéseket kapnak.

MTI Itthon

Magyar jelentés készült az emberi jogokról az ENSZ-nek

Magyarország részletes jelentést nyújtott be az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának e jogok hazai érvényesüléséről, hogy a testület ennek alapján végezze el az emberi jogok magyarországi helyzetének időszakos felülvizsgálatát. Az illetékes munkacsoport szerdán Genfben tartja meg a magyarországi helyzetet áttekintő ülését.

MTI Itthon

Kifogásolják Magyarország emberi jogi teljesítményét

Az ENSZ emberi jogi tanácsának úgynevezett egyetemes időszakos felülvizsgálata (UPR) során, az illetékes munkacsoport jövő szerdai genfi ülésén Magyarország számot adhat arról, milyen mértékben tartotta be nemzetközi vállalásait.

MTI Itthon

AI: Schmitt Pál ne írja alá az alkotmányt

Az Amnesty International (AI) "mélyen aggasztónak" tartja, hogy az új alkotmány nemzetközi és európai emberi jogi normákat sért; a nemzetközi jogvédő szervezet közleményében arra szólítja fel a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az alkotmányt.

MTI Világ

Hét ország követel szankciókat Irán ellen

Hét európai ország azt követelte, hogy az Európai Unió léptessen életbe büntetőintézkedéseket Irán ellen az emberi jogok megsértése miatt, hasonlóan a teheráni atomprogram okán már korábban elrendelt szankciókhoz - közölte kedden egy diplomáciai forrás.

MTI Világ

Német kitüntetést kapott Pozsgay Imre

Az 1989/90-es rendszerváltó időszak egykori államminisztere két orosz aktivistával együtt kapta a berlini falmúzeum alapítójáról, Rainer Hildebrandtról elnevezett érmet.

Kövesi Ágnes Itthon

Nem lesz abortusztilalom -- konferencia az emberi jogok védelmében

Nem lesz abortusztilalom, egyre zsúfoltabbak a börtönök, immár a jogvédő szervezetek sem érzik magukat biztonságban – minderről az Emberi és polgári jogok a magyar EU elnökség előtt címmel rendezett konferencián esett szó. A konferenciát a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Független Rendészeti Panasztestület és a Hanns Seidel Alapítvány rendezte, az emberi jogok világnapja alkalmából.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk