MTI Időjárás

Hétvégén bekopogtat a tavasz

Többfelé plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet a hétvégén, de északon, északkeleten inkább csak pár fokkal fagypont felett alakulnak a maximumok. Emellett napsütés és eső is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Itthon

Durvul a kánikula, jön a 37 fok

Még nagyobb hőséget, hamisítatlan kánikulát ígér hétvégére az előrejelzés: pénteken 36, szombaton 37 fok is lehet a nappali csúcs. Vasárnap délután érkezhet meg az enyhülés, hétfőn pedig kifejezetten esős, borongós időre van kilátás.

MTI Itthon

Vihar, havazás, azután enyhébb idő jön

A jövő hét elején még többször megerősödhet, viharossá fokozódhat a szél, lehet havazás, hófúvás. A hét második felében viszont már nem várható csapadék és akár plusz 7 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI/hvg.hu Itthon

Időjárás: ennél már csak jobb lesz

Szerdán már a keddinél valamivel kellemesebb: enyhébb, szárazabb és itt-ott napos idő várható. A hőmérséklet fokozatosan emelkedik, a hét második felében többször előbukkanhat a nap.

met.hu Itthon

Mindjárt jön az enyhülés

Pár nap múlva körülbelül tíz fokkal esik a csúcshőmérséklet, enyhül végre a kánikula. Pénteken azonban 37 fok is lehet még, és szombaton ugyancsak 35 fok felett alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn és kedden már jóval kellemesebb idő ígérkezik.

MTI Plázs

Köhögés: jobb átgondolni az antibiotikum szedését

A köhögés elmúlása általában tovább tart, mint ahogy az emberek gondolják - állapították meg amerikai szakemberek, akik szerint az állapot enyhülésének várt és valós időtartama közötti eltérés könnyen arra sarkallhatja a betegeket, hogy antibiotikumot szedjenek, amely azonban nem gyorsítja a felépülés folyamatát.

hvg.hu Itthon

Ónos esőt hoz az enyhülés

Borult, szürke marad az idő a következő napokban, de enyhül a fagy, az éjszakák kevésbé lesznek már csípősek. Szombaton megérkezik a csapadék: eleinte havazhat, később viszont ónos eső, eső hullhat többfelé hétvégén.

MTI Világ

Dél-Korea enyhülést keres Észak-Koreával

Dél-Korea nem ellenséges északi szomszédjával szemben - jelentette ki Ri Mjung Bak dél-koreai elnök csütörtökön, magyarázva az utóbbi napokban Szöul által tett gesztusokat.

1 2

A címlapról ajánljuk