MTI Tech

Atomerőműveket hackeltek meg Amerikában

Az amerikai belbiztonsági minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) számítógépes támadásokat észlelt erőművek, köztük atomerőművek ellen.

MTI Gazdaság

Trágyából termelt árammal világíthat több ezer magyar

Biogáz erőmű épül Balatonszabadi határában közel 1,4 milliárd forintból, és mintegy 670 millió forint pályázati támogatással. Az erőmű ősztől istállótrágyából és növényi eredetű melléktermékekből 2500 háztartás éves villamosenergia szükségletét állítja elő - hangzott el a projektbemutatón.

MTI Vállalkozás

Világszámnak számító különleges erőmű épül Magyarországon

Magyarországon épül fel a világ első hálózati termelésre képes, úgynevezett áramból-gáz típusú erőműve az MVM és egy német startup cég, a megújuló energiával foglalkozó Electrochaea együttműködésében. A létesítmény a világon egyedülálló, biológiai metánfejlesztésen alapuló technológiát alkalmaz majd.

MTI Gazdaság

2020-ra készülhet el az óriási norvég szélerőmű

Norvégiában építik fel Európa legnagyobb szárazföldi szélerőművét: a Statkraft norvég áramtermelő vállalat és partnerei kedden bejelentették, hogy megállapodásra jutottak az 1,1 milliárd eurós beruházásról.

hvg.hu Világ

Hatalmas robbanás volt egy angliai erőműben

Szemtanúk hatalmas füstfelhőt láttak felszállni, miután robbanás hangja hallatszott kedden délután az Oxfordshire megyei Didcotban található erőműből Angliában. Az első hírek szerint egy épületrész összedőlt, és többen megsérültek. Mentőautók valamint mentőhelikopterek érkeztek a helyszínre – derül ki az első jelentésekből.

hvg.hu Vállalkozás

Külföldön terjeszkedne a MET és a Telekom közös energiacége

Az öt legnagyobb hazai áram- és gázforgalmazó egyike kíván lenni a legkésőbb a jövő évtől beinduló MET–Telekom vegyes vállalat - mondta a Világgazdaságnak Lehőcz Balázs, a MET Power vezérigazgatója. A MET újabb erőművek vásárlására is készül a térségben.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk