hvg.hu Gazdaság

Panaszkodnak az erőszakra az Eb szponzorai

Randalírozás, verekedés, verbális erőszak: az alapvetően békés, népeket összekötő foci-Eb-n túl sok a vállalhatatlan intermezzo, a szponzorok fenyegetőznek, írja a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

hvg.hu Itthon

A nap, amikor esőből és Orbán Viktoros hírekből nem volt hiány

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: Orbán Viktor beteg, de mindenhol róla van szó; újabb áldozat számolt be egy évtizedekkel ezelőtti uszodai, szintén a Margitszigeten történt erőszakról; idehaza ma biztos sokan eláztak a több hullámban támadó esőzésektől; itt az ideje elkezdeni felkészülni a hamarosan alaposan megdráguló kazáncserékre; és kiderült, mi köze a mateknak a szexhez.

MTI Világ

Menedékkérők veszélyben

A menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke.

Balavány György Itthon

Bocs, puszi – és akkor ennyi?

Az igazi bocsánatkérés nem könnyű vagy olcsó, és egyáltalán nem játék. Bevezetés az eszkuzológiába, a Kiss László-ügy apropóján.

Bogár Zsolt - Kazimir Annamária Itthon

Gyárfás nem kérdezte Kisstől, miért hazudott eddig – interjú

A múlttal való szembenézés helyett a prevencióra koncentrálna a Magyar Úszószövetség, amely csütörtöki sajtótájékoztatóján gyermekvédelmi programot jelentett be. A hvg.hu felvetette, hogy miért nem áll fel olyan független grémium, ahová áldozatvédelmi program keretében fordulhatnának korábbi esetek sértettjei – ez segítené a múlttal való szembenézést.

hvg.hu Itthon

A Blikk sportrovatának vezetője kollégái nevében is bocsánatot kért Takács Zsuzsannától

Május 7-én, szombaton este az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában megszólalt a korábban halottnak hitt Takács Zsuzsanna, a Kiss László-ügy 55 évvel ezelőtti áldozata. A riport hatására Németh Attila újságíró, a Blikk sportrovatának vezetője nyílt levelet küldött D.Tóth Kriszta internetes női magazinjának, amiben bocsánatot kért Takács Zsuzsannától, újságíróként, férfiként és emberként, újságíró kollégái és férfi- és embertársai helyett.

Bogár Zsolt, Németh András, Simon Andrea Itthon

Sportolók, edzők, erőszak: A pofon egyszerű

Az élsportolóvá nevelésnek sokáig szerves része volt a szóbeli vagy akár fizikai erőszak. A rendszeres verések időszaka már elmúlt, de a megalázás, a büntetés a magyar sportélet része maradt. Összeállításunkban megszólal Faludi Viktória sportpszichológus, továbbá sportolók, szülők, edzők, kutatók.

HVG Itthon

Erőszak az élsportban

A rendszeres verések időszaka már elmúlt, de a megalázás, a büntetés a magyar sportélet szerves része maradt – derüli ki a megújult HVG friss számának címlapsztorijából.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor a tütüzés politikai szintre emelkedett

Egy nap, öt (+1) hír – amiről ma este beszélnek: sztrájkoltak a tanárok, kis balhé volt a Kossuth téren; nyitnak a boltok vasárnap; Tarlós István ismét elemében volt; kiderült, lehetett-e doppingolni a rendszerváltás előtt, és van még egy kvízünk is.

hvg.hu Itthon

Aczélnak mennie kell a Népszabadságtól

A Kiss-ügyben megfogalmazott véleménye miatt a lap nem kér több cikket tőle. A hírt ő maga írta ki a Facebookra, és a lap főszerkeszőtje is megerősítette.

1 2 3 4 5 6 7
24

A címlapról ajánljuk