Frész Ferenc Tech

Etikus hackelés: a jó szándék kevés

A BKK jegyárusító-rendszerével kapcsolatos események fontos kiberbiztonsági kérdésekre hívták fel a figyelmet. A jóhiszemű fiatal vajon etikusan járt el? Hogy segíthet egy felhasználó biztonsági rés felfedezése esetén? A rendszerek fejlesztői és üzemeltetői milyen módszerekkel vonhatják be a tesztelésbe a felhasználókat? Az ügy komoly média- és közfigyelmet kapott, ami remek lehetőség a szakmai párbeszéd felgyorsítására és az úgynevezett "responsible disclosure" irányelvek meghatározására. Vélemény.

hvg.hu Tech

Drónokat térít el egy magyar hekker

Idén is sikeres volt az Ethical Hacking Konferencia tehetségkutató programja, melynek nyertese egy ifjú hekker, aki dróneltérítést hajt végre a hallgatóság előtt. A május 12-ei esemény további újdonságai közé sorolható a nagyvállalati nyomtató- és szkennerteszt, melynek keretében az előadók a biztonsági szempontból elhanyagolt eszközökből nyernek ki adminisztrátori jelszót, vagy éppen küldenek maguknak másolatot titkos vállalati anyagok szkenneléseiből.

hvg.hu Tech

Böngészőt, PDF-olvasót és routert is egyszerűen fel lehet törni

A mobileszközök és -hálózatok, illetve közösségi oldalak hekkelése mellett böngésző és PDF-olvasó törésével, valamint a routereket célzó, konkrét támadások ismertetésével egészült ki a hazai Ethical Hacking konferencia programja. Az eseményen a szakemberek azt szeretnék bizonyítani: kevésbé vagyunk biztonságban, mint azt hisszük.

hvg.hu Tech

3000 forintból átverhetők a környék mobilhasználói

Az idén hetedjére tartják meg, ezúttal május 22-én, a legújabb számítógépes hackelési technikákat és kivédésüket bemutató napos összejövetelt, az Ethical Hacking Konferenciát, ahol ezúttal is több lehetetlennek tűnő feladatot oldanak meg az előadók.

1 2

A címlapról ajánljuk