hvg.hu Itthon

Lesz, ahol ma egész nap havazni fog

Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd délelőttől északon, északkeleten felszakadozik a felhőzet. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható havazás.

hvg.hu Élet+Stílus

Hogy mentsük ki magunkat, ha bereped alattunk a jég? - 10 lépés a túlélésért

Ha megtörtént a baj, nagyjából mindössze 10 perce van arra, hogy valahogy kihúzza magát a jeges vízből, mert az izmai addig lesznek működőképesek. Ha nem cselekszik, egy óra alatt az eszméletét is el fogja veszíteni. Van megoldás, 10 lépésben és egy videó segítségével mutatjuk, hogyan mentheti meg az életét, ha beszakad ön alatt a jég.

hvg.hu Itthon

Durvul a fagy, Nógrádra vörös figyelmeztetést adtak ki

A meteorológiai szolgálat szerint rekordközeli hideg lehet vasárnapra virradóra, egyes északi helyeken -27 fokig is lehűlhet a levegő. Nógrád megyére harmadfokú, vörös figyelmeztetést adtak ki vasárnapra az extrém hideg miatt.

hvg.hu Itthon

A következő napok még kegyetlenül hidegek lesznek – térkép

Újabb kemény éjszaka előtt állunk, az Alföld középső részén és az Északi-középhegység völgyeiben -21, -25 fokig is lehűlhet a levegő hajnalra. Négy megyére, köztük Pest megyére vasárnapra is másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes az extrém hideg miatt.

hvg.hu Plázs

Az extrém hideg károsítja az egészséget

A nagy hideg ugyan nem kedvez a járványok terjedésének, viszont a szervezet lehűlése elősegítheti a fertőző baktériumok, vírusok bejutását szervezetünkbe. Az összes halálok miatti halálozás általában is magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

MTI Itthon

Hamarosan véget ér az extrém hideg

Az extrém hideg idő fokozatosan megszűnik, de még mindig hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap.

hvg.hu Plázs

Meddig marad az extra hideg?

Magassági hidegörvény érkezik észak felől, emiatt ismét nedvesebb levegő áramlik fölénk, újabb havazásokkal. Jövő héten a Duna is befagyhat, ugyanis marad a nagyon hideg idő. Szervezetünk jobban tolerálja a hidegebb időt, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene védenünk magunkat. Elsősorban láb- és kézfejünk hűlhetnek ki könnyen, de fontos az ízületek melegen tartása is.

1 2
A címlapról ajánljuk