hvg.hu Gazdaság

Simicska gazdagon vonulhatna vissza, de hagyják-e?

Hiába vált Simicska Lajos a Fidesz ellenségévé, a mutyigyanús ügyeit nem vizsgálták, és a vagyonából is megmaradt annyi, hogy dúsgazdagon vonulhatna vissza. De mi jöhet az újabb kétharmad után?

Szlavkovics Rita Gazdaság

Perrel terhelt földeket is árul a kormány

Magát az eladást egy folyamatban levő per nem akadályozza, amennyiben a vásárló a vételkor arról nyilatkozik, hogy vállalja a peres eljárás végén annak következményeit, akár kártérítési összegről, akár tulajdonjogról van szó. Mindenestre a hirdetményekről hiányzik a bírósági eljárások feltüntetése.

hvg.hu Gazdaság

És akkor Woody Allen megmondja a tutit Orbánnak

Állami tulajdonba kerülő MKB Bank, határozott uniós szankciók Oroszország ellen, komoly elbocsátás a Magyar Telekomnál, megálló alapkamat, csúszóban lévő devizahiteles forintosítás. Ángyán József pedig újabb jelentést adott ki a földmutyikról. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Gazdaság

Budai Gyula: a magyar álláspont nem változott a földtörvény ügyében

A magyar álláspont nem változott a földtörvényt illetően az osztrák szakminiszter által felvetett kérdésekben - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára az MTI-nek pénteken, miután a Kurier című független osztrák napilap azt írta: Andrä Rupprechter osztrák néppárti (ÖVP) földművelésügyi miniszter az Európai Unió belpiaci biztosa, Michel Barnier támogatását kérte a "vitatott" magyar földtörvény, illetve annak az úgynevezett haszonélvezeti szerződésekre (zsebszerződésekre) vonatkozó rendelkezései ügyében.

MTI Gazdaság

Orbánnak írtak kétségbeesett családok, mert kisajátítják a földjeiket

Földjei elvesztésétől tart harmincnyolc zempléni és abaúji település több ezer családja, miután a terület kezelője, az Aggteleki Nemzeti Park arról értesítette őket, hogy kisajátítja a földterületeket. Ennek azonnali leállítását követelik, és ezt levélben tudatták Orbán Viktor miniszterelnökkel – tájékoztatta az MTI-t Köteles László (Fidesz–KDNP), a zempléni Komlóska polgármestere csütörtökön.

hvg.hu Gazdaság

És akkor adóellenőrök várják a Depeche Mode-ot

Kitálalt egy adóellenőr, tőzsdére ment a Twitter, elkezdték beszántani a kishantosi földeket, tanyafejlesztési támogatást kapott a Belváros és még a dohánybevételek is visszaestek, egy volt görög pénzügyminiszter pedig elfelejtette az adóját befizetni. Tippelje meg a tündérmese folytatását a hvg.hu-val!

MTI Gazdaság

Budai: lehetetlen lesz spekulációs célokkal földet vásárolni

Az új Btk. hatálybalépését követően, július elsejétől a hazai és a külföldi spekulánsoknak nem lesz lehetőségük arra, hogy csak azért vásároljanak földterületet, hogy a földvásárlásra vonatkozó európai uniós moratórium lejárta után azt jelentős haszonnal továbbadják - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság kihelyezett ülésén, szerdán Zalaegerszegen.

MTI/Magyar Nemzet Gazdaság

Felülvizsgálják a földbérleteket

Megkezdte a tavaly megkötött haszonbérleti szerződések felülvizsgálatát az állami földek felett rendelkező Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) – tudta meg a Magyar Nemzet Budai Gyulától.


A címlapról ajánljuk