Mizsur András Itthon

"A függőségem az én szupererőm"

Petke Zsolt esete egy nem mindennapi történet arról, hogyan állhat talpra az ember, ha az ivásra már ráment a házassága, és a hagyományos terápiák meg a gyógyszeres kezelések is mind csődöt mondtak. És még valami: Petke Zsolt nem más, mint egy addiktológiai osztály vezetője.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

Száraz November: nem maga az alkohol vagy a drog ártalmas

Mi még függőségről beszélünk a Száraz November kapcsán is, szakmai berkekben mostanában már „a használat zavara” kifejezés dívik. A nyelvi változás tükrözi, ahogy a pszichológia újabban az addikcióról gondolkodik. Csak az egyes szereket tiltók nem látják még a változást. Demetrovics Zsolt addiktológus cikke.

Stemler Miklós Kult

Alkohol, drog, Salinger – Joyce Maynard Budapesten

Saját jogán népszerű, több bestsellerrel és sikeres filmadaptációval a hát mögött – mégis mindenhol a kultikus íróhoz, J. D. Salingerhez fűződő kapcsolatáról kérdezik. Új könyve a függőségről szól: nem csak az alkoholról és drogokról, hanem arról, amikor valaki rátelepszik az életünkre. Joyce Maynarddal a Függőség budapesti bemutatója után beszélgettünk.

hvg.hu Gazdaság

Kitiltatták magukat, nem is engedték be őket a kaszinóba

Januártól augusztus közepéig 2447 alkalommal akadályozták meg a szervezők, hogy játékszenvedélyüknek hódoljanak azok a fogadók, akik előzőleg írásban kitiltatták saját magukat a nyolc kaszinó valamelyikéből. Ezt válaszolta írásban egy képviselői kérdésre a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

HVG Plázs

Szenvedélybetegek országa?

Mitől billen át egy szenvedéllyel űzött tevékenység függőséggé? – ezt járja körül a HVG e heti száma.

hvg.hu Plázs

Mutatjuk az új tetoválós divatot - Varrasson magára pontosvesszőt!

Két éve indult, de mára világméretű mozgalommá nőtte ki magát a pontosvessző-tetoválás intézménye. Az új trend valójában egy világméretű szolidaritási mozgalom jelképe. A projekt célja, hogy közösen küzdjünk a mentális betegségekkel kapcsolatos megbélyegzés ellen, és világszerte csökkenjen az öngyilkosságok száma.

MTI Vállalkozás

Nemzeti harcot hirdetnének a szerencsejáték-függőség ellen

Egy egyesüet programot dolgozott ki a szerencsejáték-függés prevenciójára, és beterjesztette azt az NGM-nek. A tájékoztató munkát mindjárt a kaszinókban elkezdenék. A törvény szerint a kaszinókból befolyó adó 3 százalékát megelőzésre lehet fordítani. Magyarországon 200 ezren lehetnek a játékfüggők.

hvg.hu Sport

Janics Natasa legyőzte a gyógyszerfüggőséget

Súlyos gerincsérvműtétjei után az olimpiai bajnokot erős nyugtatókkal kezelték, amelyekről nehezen tudott lejönni. Janics Natasa élete egyik legnehezebb időszakán van túl, de mostanra kiheverte az operációkkal járó megpróbáltatásokat.

1 2 3 4 5
A címlapról ajánljuk