Bogár Zsolt - Gergely Zsófia Itthon

"Szmájlik kíséretében" – Magyar György a Városházára megy?

Bár egyetlen baloldali párt sem vállalja fel, Magyar György ügyvéd állítja, nem önjelölt a főpolgármesteri posztra. Az MSZP állítólag korábban tesztelte: eszerint tíz százalék alatti lenne a támogatottsága Tarlós kihívójaként. Magyar médiaügyvédként lett közismert, pedig színes politikai múltja van, amibe egyszer az is belefért, hogy 1994-ben indult Demszky ellenlábasaként. Ügyvéd kollégái inkább megmosolyogják, de azt elismerik: van olyan társadalmi réteg, amely számára Magyar Az ügyvéd.

hvg.hu Itthon

Osztolykán nem indul Tarlós ellen

Bár szóba került a lehetősége, végül nem vállalta el Osztolykán Ágnes, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje legyen – derül ki az Indexnek adott interjúból.

hvg.hu Itthon

Juhász: Rogánról naponta jönnek új információk

A szocialisták akadályozták, hogy Rogán Antal vagyonügye nagyobb szerepet kapjon az ellenzéki kampányban, de nem tudja, hogy Molnár Zsolt állt-e a háttérben – mondta Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke a Népszabadságnak adott interjúban, hozzátéve, hogy eltökélt abban, hogy a Rogán-ügyet végigvigye. Azt is elmondta, hogy az Együtt-PM biztosan saját főpolgármester-jelöltet állít majd.

hvg.hu Itthon

Átadná a főpolgármester-jelöltséget az MSZP az LMP-nek

A szocialisták számítása szerint ha a baloldal felsorakozna az LMP jelöltje mögé, biztosan meglenne a Tarlós István leváltásához szükséges többség. Ugyanakkor az LMP nem lelkesedik az ötletért, Schiffer András egyesen kabarénak nevezte a felvetést.

Király Dávid Itthon

Schmitt Pál ígért először ingyen BKV-t és közúti Duna-alagutat

Tudta ön, hogy az ingyenes BKV és a Duna alatti közúti alagút ötlete nem a szocialistáktól, hanem Schmitt Páltól származik? És azt, hogy Medgyessy Péterhez hasonlóan Schmitt is ingyen adta volna a fiataloknak a nyelvvizsgát és a jogosítványt? Főpolgármester-jelöltként Schmitt Pál fejlesztésorientált programmal indult, kilenc évvel ezelőtti elképzeléseiből sok meg is valósult, annak ellenére, hogy a főpolgármesteri egyike azon kevés pozícióknak, amelyet Schmitt Pálnak nem sikerült megszereznie. Egyéves az "álamfő" - összeállításunk harmadik része.

hvg.hu Itthon

Tarlós városházi leépítésekben gondolkodik

A főpolgármester-jelöltekkel közölt interjút a Time Out Budapest magazin szeptemberi száma. A lapnak Tarlós István elárulta, hogy visszaállítaná a BKV-járatok korábbi számozását, szeretné magyar kezekben látni a Fradit, és csökkentené a városházán dolgozók létszámát. Horváth Csaba szerint a csendrendeletek néha túl szigorúak, Jávor Benedek visszaadná a pestieknek az alsó rakpartot, Staudt Gábor pedig beszámolt róla, hogy a szórakozó melegek nem zavarják, csak ha felvonulnak.

MTI Itthon

Jávor Benedek növényeket ültetett Budapesten

A budapesti zöld területek kritikus helyzetére, az alacsony zöldfelületi arányra kívánta felhívni a figyelmet az LMP főpolgármester-jelöltje, aki pénteken Daniel Cohn-Bendittel, az Európa Parlament zöld frakciójának társelnökével ültetett növényeket a fővárosi Bem-rakparton.

MTI Itthon

Eldőlt, hogy négy főpolgármester-jelölt indul

Eldőlt, hogy csak a parlamenti pártok (a Fidesz és a KDNP esetében a két párt közösen) indítanak főpolgármester-jelöltet az október 3-ai önkormányzati választáson. A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) vasárnap késő délutáni ülésén nyilvántartásba vette a Jobbik és az LMP jelöltjeit is, akiknek sikerült összegyűjteniük a szükséges számú érvényes ajánlószelvényt.

hvg.hu Napi merítés

Rogán: "Nekem is lettek volna ötleteim"

"Nekem is lettek volna ötleteim" – mondta néhány nappal ezelőtt a Mokka című műsorban Rogán Antal, aki hosszas hezitálás után úgy határozott, hogy a főpolgármester-helyettesi kilátások helyett októberben inkább az ötödik kerület vezetéséért száll újra harcba - olvasható Török Gábor politológus blogján.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával