hvg.hu Gazdaság

Fából toronyházat? Igen, már Párizsban is

A világ építőiparában valamiféle forradalom, vagy inkább ellenforradalom van kibontakozóban. A REI Habitat francia ingatlanfejlesztő cég a napokban tarolt egy franciaországi versenytárgyaláson.

Dercsényi Dávid Itthon

Így veszett oda egy mesébe illő kert Budán

Sokak szerették, most mégis megszűnt egy mesebeli kert Budán. A Rómer Flóris utcában álló, egykor védettséget élvező ház és kert most építési terület. Egykor védett fáit vélhetően kivágták, állítólag társasház épül oda.

hvg.hu Itthon

Újra foltozzák a Széll Kálmán teret, cserélik a megfulladt fákat

A BKK azt ígéri, hogy időjárástól függően nagyjából öt hét alatt kicserélik a Széll Kálmán téren tönkrement fákat, valamint azok környezetében vízelvezető rendszert építenek ki. A fák gyökerét állítólag a folyamatos rétegvízáramlással kialakult pangó talajvíz rohasztotta ki.

hvg.hu Itthon

Megmenekülhet a fák negyede az Orczy-kertben

A korábban tervezett 145 helyett 101 fát pusztítanak el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovica Campusának építése miatt az Orczy-kertben – ezt írja a keddi Népszabadság az egyetem keddi lakossági fórumára hivatkozva.

hvg.hu Itthon

Purhabos fák a Stefánián: régen betonnal csinálták

Kiverte a biztosítékot többeknél, hogy Zuglóban a Stefánia úton a fasor egyes fáinak odvát purhabbal tömték ki a kertészek. Az önkormányzatnál is rákérdeztünk az eljárásra, melyből kiderült, az odvak kitömés statikai szempontból is szükséges, és régen betonnal oldották meg. A kerület költőodúk kihelyezésével segíti a madarak költését.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk