hvg.hu Én és a Cégem

Reklámfogás vagy jótékonyság? Ingyenfagyi Texasban

A texasi Fort Worth-ben található Sweet Sammies nevű cukrászda tulajdonosa még most sem tudja pontosan, hogy a magát Mr. Gary-nek nevező vadidegen férfi miért fizetett ki ezer dollárt az üzletbe betérő vendégek helyett. Mint ahogyan azt sem tudni, hogy miért adott ezen felül gavalléros, fejenként száz dolláros borravalót a háromtagú személyzetnek.

hvg.hu Vállalkozás

Világsztár fagyizó jönne Magyarországra

Több mint 70 ízű fagyi és 15 vegán fagylaltot kínál a csaknem 90 éves osztrák fagyizó. Nemzetközi terjeszkedésbe kezd a közel 90 éves fagyi márka, Budapest felé kacsintgat az osztrák Heiling Eis franchise, Ausztria egyik legrégebbi fagylaltozója.

hvg.hu Gazdaság

Tablettel is támad a NAV

Negyedmilliárd forint bírságot szabott ki a NAV a nagy tavaszi ellenőrzésen. Új módszert fejlesztettek ki a nyugtaadás ellenőrzésére, próbavásárlást sem kell végezniük az ellenőröknek.

hvg.hu Plázs

Kvíz: Északi vagy déli? Melyik Balaton-part való önnek?

Mielőtt még azt gondolná, direkt fel akarjuk éleszteni a vitát, hogy melyik part a jobb, szögezzük le, a célunk inkább ezzel a kvízzel az volt, hogy megmutassuk, mennyire el kell felejtenünk a sztereotípiákat. A két parton gombaszámra nőnek az újhullámos helyek, de azért a rejtettebb kincseket és a kultikus helyeket sem szabad elfelejteni. Hol van a legjobb fagyi, a legjobb lángos, és melyik szocreál épület helyén nyílt nemrég az egyik legmenőbb hely a parton? A nagy Balaton-kvízből kiderül.

hvg.hu Kult

Itt nyaljon pénteken, a Fagylalt Éjszakáján

Nem úgy tűnik, hogy a nyár e héten elmúlna, így pedig jól jöhet még egy esemény, amikor kollektív fagyizásba kezdhet az ország. És valóban: a Fagylalt Éjszakája akció keretében a hivatalos péntek esti zárórától éjfélig féláron kínálják a gombócokat a kijelölt cukrászdák, fagyizók. Mi kipróbáltunk néhány helyet – és felemás élményekben volt részünk.

Varga Szabolcs Gazdaság

Ha ma kezdené, talán nem is lenne "kenős fagyi" Budán

Huszonöt éve, a rendszerváltás hajnalán nyitott meg az első olasz kézműves fagyizó Budapesten. Az Artigiana azóta is a kevés biztos pontok egyike a városban, az alaposan megváltozott piacon is megőrizte a törzsvásárlóit. A vállalkozás fenntartása azonban az évek során egyre nehezebbé vált, a tulajdonos nem szívesen lenne azok helyében, akik csak most vágnak bele a bizniszbe.

hvg.hu Én és a Cégem

Tejhiány miatt bezár a rekorder fagyizó

863 különböző ízt felvonultató kínálatával a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a venezuelai Coromoto, amely a tejhiány miatt most egy időre inkább lehúzza a rólót, minthogy csökkentse világhíres kínálatát.

Vállalkozás

Új olasz fagyi lánc nyitott Budapesten

Magyar és francia magányszemélyek közös vállalkozásaként nyílt meg a Yogurt Fabbrica első üzlete Budapesten a Hajós utcában. A cég franchise rendszerben kíván terjeszkedni, a következő két évben nem csak a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is terveznek üzleteket nyitni.


A címlapról ajánljuk