hvg.hu Itthon

Halálos baleset lett egy szakszerűtlen favágásból Kaposváron

A hivatásos tűzoltó, aki a munkavégzést irányította, nem biztosított megfelelő védőfelszerelést a sértett számára és a szükséges munkavédelmi oktatásban sem részesítette őt. Később megpróbált hamisítani egy munkavédelmi naplót, társait pedig rávette arra, hogy hamisan tanúzzanak.

hvg.hu Itthon

Közműkiváltásra hivatkozva kezdenék meg a fairtást a Rómain?

A főváros egy amúgy még halasztható közműcserére hivatkozva kezdené meg a fairtást a Római-parton szeptember közepétől – állítják a civilek egy vízügyi engedélyre hivatkozva. Ezután a pusztítás után a mobilgát miatt már csak elenyésző számú fát kellene pluszban kivágni.

hvg.hu Itthon

Őrület: a Főkert nem kevesebb, mint NÉGY kanadai nyárfáról tud a fővárosban

Még nem tudni, hány kanadai nyárfa van a fővárosban, a Főkert annyit tud egyelőre, hogy a majdnem 30 ezer kiemelt fasori fa közül négy ilyen van. A cég csak a főváros negyedén illetékes, a többi helyen a kerületek döntenek, amelyekre nem vonatkozik a fakivágási-pótlási rendelet. És akkor még nem beszéltünk a magánterületi kanadai nyárfákról – a jobbikos rendelet elfogadása valószínűleg nem segítene sokat a szöszök megjelenésén.

Dercsényi Dávid Itthon

Így veszett oda egy mesébe illő kert Budán

Sokak szerették, most mégis megszűnt egy mesebeli kert Budán. A Rómer Flóris utcában álló, egykor védettséget élvező ház és kert most építési terület. Egykor védett fáit vélhetően kivágták, állítólag társasház épül oda.

MTI Itthon

Bocskai úti fák, hová tüntetek?

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd, az ellenzéki párt ugyanis törvénytelennek tartja a Bocskai úti fák kivágását, mivel Tarlós István főpolgármester nem tájékoztatta a lakókat.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk