Zelki Benjámin Ingatlan

Megint balhé van a Ligetben, ötven kopasz érkezett

Kedden reggel a Riadólánc a Városligetért Facebook-csoportban azt írták, az Ötvenhatosok terén, a Néprajzi Múzeum építkezésénél nagyjából ötven kopasz várakozik, feltehetően a már előkészített fák átültetésére készülnek.

hvg.hu Itthon

Halálos baleset lett egy szakszerűtlen favágásból Kaposváron

A hivatásos tűzoltó, aki a munkavégzést irányította, nem biztosított megfelelő védőfelszerelést a sértett számára és a szükséges munkavédelmi oktatásban sem részesítette őt. Később megpróbált hamisítani egy munkavédelmi naplót, társait pedig rávette arra, hogy hamisan tanúzzanak.

hvg.hu Itthon

Közműkiváltásra hivatkozva kezdenék meg a fairtást a Rómain?

A főváros egy amúgy még halasztható közműcserére hivatkozva kezdené meg a fairtást a Római-parton szeptember közepétől – állítják a civilek egy vízügyi engedélyre hivatkozva. Ezután a pusztítás után a mobilgát miatt már csak elenyésző számú fát kellene pluszban kivágni.

hvg.hu Itthon

Őrület: a Főkert nem kevesebb, mint NÉGY kanadai nyárfáról tud a fővárosban

Még nem tudni, hány kanadai nyárfa van a fővárosban, a Főkert annyit tud egyelőre, hogy a majdnem 30 ezer kiemelt fasori fa közül négy ilyen van. A cég csak a főváros negyedén illetékes, a többi helyen a kerületek döntenek, amelyekre nem vonatkozik a fakivágási-pótlási rendelet. És akkor még nem beszéltünk a magánterületi kanadai nyárfákról – a jobbikos rendelet elfogadása valószínűleg nem segítene sokat a szöszök megjelenésén.

Dercsényi Dávid Itthon

Így veszett oda egy mesébe illő kert Budán

Sokak szerették, most mégis megszűnt egy mesebeli kert Budán. A Rómer Flóris utcában álló, egykor védettséget élvező ház és kert most építési terület. Egykor védett fáit vélhetően kivágták, állítólag társasház épül oda.

1 2 3 4 5 6

A címlapról ajánljuk