hvg.hu Vállalkozás

Így sarcolják meg a fapadosok a "hülyéket" és az óvatlanokat

Mélyen a zsebébe nyúlhat, aki többet szeretne egy fapados légitársaságtól, mint eljutni egyik reptérről a másikra, egy apró táskával. Kiszámoltuk, mennyit kérnek el az olyan extra igényekért, mint például az, hogy egy család tagjai egymás mellett ülnének, vagy nagyobb csomagot is magukkal vinnének.

hvg.hu Gazdaság

Lehet irigykedni? Ennyit költenek a francia nők ruhára

A francia nők öltözködési és vásárlási szokásai mindig is irányadóak voltak. Ezért is lehet fontos az az új trend, hogy a divatban is hódítanak a „fapadosok”. A készruhát forgalmazó francia cégeket tömörítő szövetség adatai szerint főleg a fiatalabb korosztályoknál látványos a kiadások visszafogása.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Paráznak a nagy légitársaságok, de ez jó nekünk

Előremenekülnek a légitársaságok, megelőznék, hogy meg tudjon jelenni mellettük egy Uberhez vagy Teslához hasonlítható kellemetlen versenytárs. Kénytelenek kényeztetni minket, megnéztük, hogyan.

hvg.hu Vállalkozás

Blikk: szemcseppel szívatják meg a bunkó utasokat a légiutas-kísérők

A Blikk munkatársának könyvében egy stewardessként dolgozó nő állította azt, hogy amikor az egyik fapados légitársaságnál dolgozott, a tiszteletlen utasokat szemcseppel felturbózott kávéval leckéztették meg. Egy másik, már kedvesebb történet egy indiai utasról szól, aki a beszámoló szerint szemtakarónak nézett egy tisztasági betétet.

MTI Gazdaság

Fapadossá vált Budapest

Az elmúlt években alaposan átrendeződött a magyar turizmus szerkezete: az üzleti utazók érdeklődése csökkent Budapest iránt, a fapados légitársaságok pedig egyre több "alacsonyabb költőképességű" külföldi turistát csábítanak az országba.

MTI Vállalkozás

Átlépett egy bűvös határt a Wizz Air

Növelte árbevételét és üzemi eredményét az előző évihez képest a Wizz Air a március 31-ével végződött pénzügyi évben. A légitársaság utasainak a száma átlépte a 20 milliót.

MTI Vállalkozás

Szép kis summától esett el a terroristák miatt az EasyJet

Mintegy nyolc százalékkal nőtt az angol EasyJet diszkont légitársaság utasforgalma a december 31-ével zárult pénzügyi negyedévében, de a párizsi és az egyiptomi terrorcselekmények miatt az egy székre jutó árbevétel 0,1 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához viszonyítva.

hvg.hu Vállalkozás

Új járatokat indít Budapestről a Ryanair

Négy új célállomásra indít járatokat Budapestről a Ryanair a jövő nyári menetrend részeként: Korfura, Koppenhágába, Malagába és Máltára. Emellett megnövelik a dublini járatok számát – jelentették be szerdán.

hvg.hu Közlekedés

Összetört buszt küldött utasaiért az Orangeways Krakkóba

Nem kevés bosszúság érte azokat az utasokat, akik az Orangeways járatával akartak szombat délután Krakkól Budapestre utazni. A busz karambolozott Szlovákiában, emiatt órákat késett. A társaság végül mentesítő járat helyett az összetört járművet küldte a lengyel városba. Az utasok arra nem mertek felszállni, és a pályaudvar felügyelője sem engedte elindulni a buszt. Volt, aki kénytelen volt az állomáson éjszakázni – derül ki a hétfői Népszabadságból.

hvg.hu Itthon

Kósa: Aki nem vesz repülőjegyet, az gazdasági bevándorló

A Fidesz alelnöke elárulta, honnan lehet tudni, hogy valaki gazdasági bevándorló, nem pedig politikai menekült: nem repülővel jön, pedig telne rá neki. Kósa Lajos erről a Kossuth Rádió Ütköző Délben című műsorában beszélt. Azt is mondta, hogy szerinte Magyarországnak "nem a világ szegényeinek kell programot csinálnia".

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk