MTI Élet+Stílus

Lelőtte valaki a Yellowstone leghíresebb farkasát

Halálosan megsebesítették az amerikai Yellowstone Nemzeti Park leghíresebb és a legkedveltebb sarki farkasát. A nemzeti park mellett egy állatvédő egyesület is több ezer dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a sokakat felháborító ügyben.

hvg.hu Itthon

Édesen játszadozó farkasokat kapott el az aggteleki kameracsapda – videó

A WWF Magyarország arra figyelmeztet, hogy a közelgő szarvasbőgés miatt ismét veszélybe kerülhetnek az itthon élő farkasok. A természetvédők újabb kameracsapdákat adnak a nemzeti parknak, hogy minél több információhoz jussanak a felvételek segítségével az ragadozókról, és ezzel is segíthessék élőhelyük védelmét.

hvg.hu Itthon

Megbírságolták az elszökött farkast kilövő pécsi állatkert-igazgatót

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 400 ezer forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte a Pécsi Állatkert igazgatóját, mert engedély nélkül lőtt ki tavaly egy fokozottan védett szürke farkast. Szatyor Miklós a bama.hu-nak azt mondta, hogy fellebbezett a büntetésről szóló határozat ellen.

Dercsényi Dávid - Gergely Zsófia Itthon

Két rossz szorításában – Túlélhette volna szökését a pécsi farkas?

A pécsi farkas kilövése senkit sem hagyott hidegen, ám úgy tűnik, a helyzetre csak rossz válaszok voltak adhatók. A történet részletei és háttere felvetik szinte minden szereplő felelősségét, a farkasét kivéve. Tanulságokat levonni pedig társadalmi szinten is indokolt.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk