Plázs

Így viszik el a fejlődő országokba a lombikbébi-programot

A korábbi költségek töredékébe kerülhet a mesterséges megtermékenyítés abban a laborban, amelyet a fejlődő országoknak fejlesztettek ki belga tudósok. A kutatók hétfőn egy londoni konferencián mutatták be a labort, amelyben a megtermékenyítés 200 euróba kerül: ez az összeg 10-15 százaléka annak, amit eddig fizetniük kellett a gyermekre vágyó pároknak.

hvg.hu Vállalkozás

Ahol csak lehet, kerülik az adót a multik

Megelégelték a fejlődő országok, hogy kibújnak a társasági adó megfizetése alól a multinacionális vállalatok. Guy Scott, Zambia alelnöke szerint kormányát évente kétmilliárd dollár veszteség éri az adó megfizetésének elmaradása miatt. Ez nagyobb összeg, mint amennyit Zambia évente együttesen egészségügyre és oktatásra költ.

Zubor Zalán Itthon

Egy újabb vállalás, amit nem teljesítettünk

Háromszor annyi pénzt kellene fordítania a fejlődő országok támogatására Magyarországnak, mint amennyit jelenleg költ ilyen célokra – derült ki a Közép-európai Egyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen. Makkay Lilla, a külügyminisztérium munkatársa szerint a magyar állam a jövőben elsősorban arra fog törekedni, hogy a segélyezés kereskedelmi tevékenységekkel összefüggésben történjen.

hvg.hu Vállalkozás

Négy százalékos profit növekedés a Coca Cola-nál

Az atlantai székhelyű vállalat a harmadik negyedévben 4 százalékos nettó jövedelemgyarapodást könyvelhetett el a globális piaci értékesítéseknek köszönhetően. A Coca Colának a fejlődő országokban növekvő középosztály fogyasztásából sikerült tőkét kovácsolnia.

hvg.hu Gazdaság

Kik lesznek a jövő fogyasztói?

A luxustermékeket árusító cégek részvényei nagyot zuhantak júliusban, döntően az alacsony kínai eladások miatt, miután pénzügyi eredményeik alulmúlták a befektetők várakozásait. A legtöbb elemző túlértékelte a luxustermékek piacát a fejlődő országokban, a jövő fogyasztóinak - akik döntően a középosztályból kerülnek ki - többsége 2030-ban ugyanakkor már Ázsiában fog élni - Észak-Amerika és Európa helyett.

Hírszerző/FH Gazdaság

Valamelyest csökken a globális növekedés

A világgazdaság növekedése az idén némileg lassul, ugyanakkor egyre nyilvánvalóbb, hogy a válság nyertesei a fejlődő országok lesznek. Ez abból is érezhető, a kockázati megítélések kapcsán zárul az olló a fejlett és a fejlődő országok között.

hvg.hu Shake

Hova jutott a világ kétszáz év alatt?

Hans Rosling, svéd akadémikus látványos grafikonon ábrázolta a világ országainak kétszáz éves fejlődését, melyből kiderül, egyre jobban él mindenki.

hvg.hu Tech

Olcsó telefon mobil bankoláshoz

A Vodafone 150-et a Mobil Világkongresszuson mutatták be Barcelonában. A 15 dolláros készüléket a fejlődő országok piacaira szánják.

hvg.hu Gazdaság

EU-csúcs: nincs megállapodás a fejlődő országok klímatámogatásáról

Nem tudtak megállapodni az Európai Unió tagországainak vezetői csütörtökön abban, az unió mennyivel járuljon hozzá a következő években a fejlődő országok klímavédelmi küzdelméhez, mert több tagország nem tudta pontosan megmondani saját hozzájárulásának mértékét - jelentették be uniós források a brüsszeli EU-csúcstalálkozó első napjának végén.

1 2

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával