A családi vállalkozások viszik a hátukon Ázsiát

A családi vállalkozások viszik a hátukon Ázsiát

A dinasztikus családi cégeknek köszönhetik a fejlődő országok gazdasági lendületüket, ahol az elkötelezettségnek nagy szerepe van abban, hogy a hasznot nem emésztik fel a részvénytulajdonosok.

hvg.hu

Már több kövér ember van a fejlődő országokban, mint a fejlettekben

Több mint háromszorosára nőtt az elhízott és a túlsúlyos felnőttek száma 1980 óta a fejlődő országokban – derül ki a londoni székhelyű Tengerentúli Fejlesztési Intézet pénteken közzétett jelentéséből.

MTI

Hárommillió 15 évesnél fiatalabb anya lehet a földön 2030-ra

Naponta húszezer, évente 7,3 millió 18 évesnél fiatalabb lány válik anyává a fejlődő országokban.

MTI

Így viszik el a fejlődő országokba a lombikbébi-programot

A korábbi költségek töredékébe kerülhet a mesterséges megtermékenyítés abban a laborban, amelyet a fejlődő országoknak fejlesztettek ki belga tudósok. A kutatók hétfőn egy londoni konferencián mutatták be a labort, amelyben a megtermékenyítés 200 euróba kerül: ez az összeg 10-15 százaléka annak, amit eddig fizetniük kellett a gyermekre vágyó pároknak.

Ahol csak lehet, kerülik az adót a multik

Megelégelték a fejlődő országok, hogy kibújnak a társasági adó megfizetése alól a multinacionális vállalatok. Guy Scott, Zambia alelnöke szerint kormányát évente kétmilliárd dollár veszteség éri az adó megfizetésének elmaradása miatt. Ez nagyobb összeg, mint amennyit Zambia évente együttesen egészségügyre és oktatásra költ.

hvg.hu

Egy újabb vállalás, amit nem teljesítettünk

Háromszor annyi pénzt kellene fordítania a fejlődő országok támogatására Magyarországnak, mint amennyit jelenleg költ ilyen célokra – derült ki a Közép-európai Egyetemen tartott kerekasztal-beszélgetésen. Makkay Lilla, a külügyminisztérium munkatársa szerint a magyar állam a jövőben elsősorban arra fog törekedni, hogy a segélyezés kereskedelmi tevékenységekkel összefüggésben történjen.

Helyettes államtitkár: Magyarországnak fontos partnere lehet Kenya, Etiópia, Uganda is

Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint Magyarországnak határozottabban kell részt vennie az EU fejlesztéspolitikájának alakításában, a fejlődő országok segítésében, az ország különösen Afrikában, a szubszaharai térség támogatásában kaphatna nagyobb szerepet.

MTI

Négy százalékos profit növekedés a Coca Cola-nál

Az atlantai székhelyű vállalat a harmadik negyedévben 4 százalékos nettó jövedelemgyarapodást könyvelhetett el a globális piaci értékesítéseknek köszönhetően. A Coca Colának a fejlődő országokban növekvő középosztály fogyasztásából sikerült tőkét kovácsolnia.

hvg.hu

Kik lesznek a jövő fogyasztói?

Kik lesznek a jövő fogyasztói?

A luxustermékeket árusító cégek részvényei nagyot zuhantak júliusban, döntően az alacsony kínai eladások miatt, miután pénzügyi eredményeik alulmúlták a befektetők várakozásait. A legtöbb elemző túlértékelte a luxustermékek piacát a fejlődő országokban, a jövő fogyasztóinak - akik döntően a középosztályból kerülnek ki - többsége 2030-ban ugyanakkor már Ázsiában fog élni - Észak-Amerika és Európa helyett.

hvg.hu

OECD: szűkmarkúak voltak a fejlett országok a fejlődőekkel

A fejlett ipari országok tavaly kevesebb pénzt adtak a fejlődőknek, 1997 óta ez az első eset, hogy csökkentették a támogatást.

MTI

Egyre több nő dohányzik a fejlődő országokban is

Gazdasági és politikai szerepük növekedése miatt drasztikusan megemelkedhet a dohányzó nők száma a fejlődő országokban - figyelmeztetnek a szakemberek.

hvg.hu

Valamelyest csökken a globális növekedés

A világgazdaság növekedése az idén némileg lassul, ugyanakkor egyre nyilvánvalóbb, hogy a válság nyertesei a fejlődő országok lesznek. Ez abból is érezhető, a kockázati megítélések kapcsán zárul az olló a fejlett és a fejlődő országok között.

Hova jutott a világ kétszáz év alatt?

Hova jutott a világ kétszáz év alatt?

Hans Rosling, svéd akadémikus látványos grafikonon ábrázolta a világ országainak kétszáz éves fejlődését, melyből kiderül, egyre jobban él mindenki.

hvg.hu

A fejlődő országok lakosait is figyelmezteti a túlsúlyossága az OECD

Nemcsak a fejlett ipari országok gondja a túlsúly, a probléma a fejlődő országok, például Mexikó és Dél-Afrika lakosságát is elérte.

Olcsó telefon mobil bankoláshoz

A Vodafone 150-et a Mobil Világkongresszuson mutatták be Barcelonában. A 15 dolláros készüléket a fejlődő országok piacaira szánják.

Megugró nyereségek - Milyen részvényt érdemes venni?

Az ING Investment Management (ING IM) globális vagyonkezelő szakértői szerint a vállalati eredmények rég nem...

Vége a globális válságnak - Magyarország kivétel

Mintegy 20 országot minősített át a Coface a napokban, miután nemzetközi szinten 2009 második felében a...

Az elhízás a fejlődő országok szegényeit is veszélyezteti

Az elhízás egyre gyakoribb a szegény városlakók közt Afrikában az olcsó, nagy zsír- és cukortartalmú ételekhez való könnyű hozzájutás miatt - jelentették kutatók kedden.

hvg.hu

Nem engedtek a G77-ek: befagytak egy napra a tárgyalások

Vissza a munkához - adta ki a jelszót az ENSZ klíma-főtárgyalója, miután hétfőn késő délutánra teljesen leálltak a hivatalos tárgyalások a fejlődő országok tiltakozása nyomán.

hvg.hu

EU-csúcs: nincs megállapodás a fejlődő országok klímatámogatásáról

Nem tudtak megállapodni az Európai Unió tagországainak vezetői csütörtökön abban, az unió mennyivel járuljon hozzá a következő években a fejlődő országok klímavédelmi küzdelméhez, mert több tagország nem tudta pontosan megmondani saját hozzájárulásának mértékét - jelentették be uniós források a brüsszeli EU-csúcstalálkozó első napjának végén.

hvg.hu
12

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X