hvg.hu Itthon

Hónapokat kell várni egy kőművesre

Hatalmas a szakemberhiány az építőiparban, ha kivárjuk, hogy munkába álljon a kőműves, akkor is folyamatosak a fennakadások, az OKJ-s utánpótlásképzéssel is vannak gondok, miközben a magyar vállalkozó nem tud versenyezni a külföldi fizetésekkel.

hvg.hu Ingatlan

Mi lesz a Keleti és a Nyugati pályaudvarral? Valami elindult

Még az idén megkötheti a támogatási szerződéseket a Keleti és Nyugati pályaudvar felújításának előkészítésére a MÁV Zrt.-vel az állam. A kormány az előkészítési feladatok elvégzéséhez két-két milliárd forint forrást biztosított – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Zelki Benjámin Élet+Stílus

Elkaptuk a múló időt – a 3-as metró nemsokára eltűnő műalkotásai

A november végén induló felújítás előtt számos festményt, domborművet fotóztunk a Lehel tér és Újpest-Központ között, olyan alkotásokat, amelyek nagy részét nemigen láthatjuk többé eredeti helyén. Íme, az eredeti állapot, képekben. Ez a cikk egyben Városbújócska címmel induló, városi tájképekkel, ismert és kevésbé ismert, de mindenképpen fontos és bemutatásra méltó köz(vagy magán-)terekkel, azok történetével és esztétikájával és azok különféle kontextusaival foglalkozó sorozatunk első darabja.

hvg.hu Gazdaság

Nyomozás indult a vizes világbajnokság egyik beruházása miatt

Az Együtt elnöke szerint a csúszás miatt csaknem négymillió forint kötbért kellett volna fizetnie a felújítást végző cégnek, de a szervezők erről lemondtak. A rendőrség Juhász Péter feljelentése alapján indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Lázár János miniszter szerint, ha valaki hibázott, vállalnia kell a felelősséget.

1 2 3 4 5 6 7
58

A címlapról ajánljuk