hvg.hu Tech

Tipp: ezt telepítse a gépére, és soha többé nem kell attól félnie, hogy elvesznek a fájljai

A Google megoldotta a biztonsági mentés készítésének kérdését: a számítógépe tárhelyén belül kijelölt mappák automatikusan szinkronizálhatók a Drive-ba. Így aztán mindenből mindig az elérhető legfrissebb fájlverzió áll majd rendelkezésére – biztonságban. Több hasonló szolgáltatás is van, de ez nagyon egyszerű és ingyenes. Mutatjuk, hogyan tudja beállítani.

Magyar Telekom Nyrt.

Beléptetés a felhőből – így omlanak le a tűzfalak

A felhőben elhelyezett beléptetőrendszer kissé misztikus dolog. A hatókörében lévő embereket mintha mindig egy szellem figyelné, bárhová is tartsanak. Mindenkiről tudja, hogy hová van szabad bejárása, és hová nem léphet be, mihez van hozzáférése és mit nem tehet meg. A megoldás azonban a rugalmassága és a költséghatékonysága miatt izgalmas igazán.

hvg.hu Tech

Hibrid felhőbe mennek a magyar cégek

A hazai nagyvállalatok jelentősen lemaradtak nyugat-európai konkurenseiktől a felhőszolgáltatásokra történő átállásban, a legújabb, hibridfelhő-megoldások ugyanakkor megindíthatják a felzárkózást: a saját infrastruktúrával kombinált felhőszolgáltatás iránt ugyanis egyre élénkebb a nagyvállalati érdeklődés – derül ki a Microsoft adataiból.

hvg.hu Tech

Nem lesz többé SkyDrive

Nemsokára már hiába is keressük a Microsoft-féle SkyDrive-ot – azonban nem a felhőszolgáltatás szűnik meg, csupán a neve változik.

hvg.hu Tech

Az ismert alkalmazással most 50 GB ingyen tárhelyet kap

A felhőszolgáltatások közül az egyik legismertebb, a Box eddig is hirdetett akciókat, amikor 50 GB ingyen online tárhelyet lehetett kapni. Ez a lehetőség az iPhone és iPad tulajdonosoknak most egy hónapig áll fenn, vagy bárki más számára, aki pár percre kölcsön kér egy Apple eszközt.

1 2

A címlapról ajánljuk