MTI Világ

A skótok maradnának az Egyesült Királyságban, de az EU-ban is

A legújabb felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején, de a skót választók többsége ennek ellenére úgy véli, hogy Skócia előbb-utóbb mégis független országgá válik.

hvg.hu Itthon

Jó helyről jön a pénz, de rossz helyre költik

A hvg.hu olvasóinak többsége nem csak előnyösnek tartja Magyarország uniós tagságát, de élénken érdeklődik is iránta – derül ki felmérésünkből. Mi már nem lehetünk ennyire büszkék: a válaszadók szerint a sajtó nem jól foglalkozik ezzel a témával.

MTI Itthon

Megkérdezték a magyarokat az EU-ról, meglepő lett az eredmény

Jóval többen bíznak az EU-ban Magyarországon, mint Olaszországban, de a menekültválságról hasonló a két ország lakosainak véleménye. Ugyanakkor a magyarok messze nem a migrációt tartják az unió legfőbb problémájának – derült ki egy nemzetközi felmérésből.

hvg.hu Itthon

Ki vezetné a jobboldalt Orbán visszavonulása után? Megtalálták a választ

Egy felmérésben keresték a választ arra a kérdésre, kit tudnak elképzelni a választók Orbán Viktor utódjaként. A legtöbb ember, a válaszadók negyede egy "ismeretlen polgári fiatalra" vár, de egy Fideszen belüli utódaspiránsra is sokan szavaztak. Vona Gábor a jelek szerint nem veszélyezteti Orbán hatalmát.

hvg.hu Itthon

Grafikon: nem akarja az ország Orbánék olimpiai álmát

Míg országosan a válaszadók többsége elutasítja a budapesti olimpia gondolatát, addig Budapesten, ahol népszavazás lehet a kérdésben, kiegyenlítettebb a két tábor. Nem meglepő, hogy a fideszesek többsége úgy gondolja, jót tenne Magyarországnak az olimpia, míg a baloldaliak elsöprő többsége elveti az ötletet.

MTI Itthon

Van elég orvos a sürgősségi osztályokon?

A Magyar Orvosi Kamara szerint a szükséges 600 helyett kevesebb mint 140, megfelelő szakképesítéssel rendelkező orvos dolgozik a kórházak sürgősségi osztályain, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke azonban megkérdőjelezi a MOK kutatásának hitelességét – írja a Magyar Idők.

hvg.hu Én és a Cégem

Őrületbe kergetik a gyereket a facebookozó szülők?

Egy kutatás szerint az emberek harmada a közösségi média miatt kevesebbet beszél személyesen a hozzátartozóival. A szülők egyötöde azt is elismeri, hogy sérült a kapcsolatuk a gyerekeikkel, miután kompromittáló helyzetben látták őket a közösségi platformokon.

1 2 3 4 5 6 7
60
A címlapról ajánljuk