hvg.hu Karrier

Felmondólevelet hoz a Mikulás a kapuvári húsosoknak

December hatodikán felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. kétszáz dolgozója. A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek, és az esetleg féléves felmondási idővel rendelkező régi alkalmazottaknak is várniuk kell a pénzükre - írja a Világgazdaság.

hvg.hu Itthon

Népszava, MN: színjáték volt a felmondólevelek ledarálása?

Szélhámosságnak nevezte egy nyílt levélben a rezidensek felmondóleveleinek ledarálását Bősze Ferenc ügyvéd, akinél előzőleg letétbe helyezték a nyilatkozatokat. A levél a Veszprémi Naplóban jelent meg – írja a Népszava. A jogász szerint a múlt heti nyilvános ledarálás csak az ügy lejáratására volt alkalmas, és méltatlan Szócska Miklós államtitkár személyéhez. Az ügyvéd állításáról a szerdai Magyar Nemzet is ír.

MTI Itthon

Ledarálják a rezidensek felmondóleveleit

Megkezdték a rezidensek felmondóleveleinek megsemmisítését pénteken. A dokumentumok letétbe helyezésével az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeik javítását akarták elérni a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére. A szövetség múlt héten szerdán közölte, hogy a nemrég bejelentett béremelés miatt "nem aktiválják" a felmondóleveleket.

hvg.hu Plázs

Szócska: "ez egy sivatagi túlélőtúra"

Az ÁNTSZ is vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar amiatt, hogy 2500 rezidens januárban aktiválná felmondó levelét - közölte Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Ugyanakkor Szócska szerint velük szemben 617 rezidens "üzeni, itthon akarnak maradni, magyar embereket akarnak gyógyítani és családjuk körében szeretnének élni".

Dreissiger Ágnes Itthon

Szlovák sztrájktörőket csinálnának a magyar orvosokból

A lapunk által megkérdezett kórházigazgatók nem tartanak attól, hogy Magyarországon januártól vészhelyzet alakulna ki az egészségügyben. A rezidensek törekvését megértik, a módszerrel továbbra sem értenek egyet, és azt mondják: az ő kórházukban ez biztosan nem fordulhat elő. Szlovákiában a magyarhoz hasonló akció keretén belül csütörtökön 1200 orvos nem vette fel a munkát.

Dreissiger Ágnes Itthon

Lázárnál inspekcióznának a csalódott rezidensek

A Magyar Rezidens Szövetség szerint Szócska Miklós államtitkár elbagatellizálja az egészségügy problémáit, ezért is fordulnak Lázár Jánoshoz, a Fidesz frakcióvezetőjéhez. Papp Magor a hvg.hu-nak adott telefoninterjújában arról is beszél, mi történik, ha 3000 orvos kiszáll az ellátórendszerből. Van olyan, aki márciustól krumplisütéssel fog foglalkozni.

Dreissiger Ágnes Itthon

A kormány csak bagatellizál? Van olyan kórház, ahol mindenki felmondana

Bár december 31-éig adtak haladékot a rezidensek a kormánynak, egy szerdai fórumon kijelentették: már 1903 felmondólevelük van letétben a 3000-ből. Többek szerint az államtitkár nem veszi őket komolyan, emiatt nem is képviseli rendesen az érdekeiket. Szócska Miklós viszont állítja: dolgozik az ügyön.

Dreissiger Ágnes Itthon

Orvosbéremelés: eltökélt rezidensek, kétkedő igazgatók

Kedden országjáró körútra indultak a rezidensek, hogy felhívják a kormány figyelmét bérük és munkakörülményeik rendezésére. Az akciót már nyáron bejelentették. Háromezer letétbe helyezett felmondás után tartanák akciójukat sikeresnek. A kórházigazgatók megértők, de nem támogatók.

MTI Itthon

Orvosok ezrei írták meg felmondólevelüket

A borítékolt felmondóleveleket akkor adják át a munkáltatóknak, ha a 2012-es költségvetés sem számol az ágazat forráshiányának pótlásával. - írja szerdai számában a Világgazdaság.


A címlapról ajánljuk