Felmondólevelet hoz a Mikulás a kapuvári húsosoknak

December hatodikán felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. kétszáz dolgozója. A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek, és az esetleg féléves felmondási idővel rendelkező régi alkalmazottaknak is várniuk kell a pénzükre - írja a Világgazdaság.

hvg.hu

Népszava, MN: színjáték volt a felmondólevelek ledarálása?

Népszava, MN: színjáték volt a felmondólevelek ledarálása?

Szélhámosságnak nevezte egy nyílt levélben a rezidensek felmondóleveleinek ledarálását Bősze Ferenc ügyvéd, akinél előzőleg letétbe helyezték a nyilatkozatokat. A levél a Veszprémi Naplóban jelent meg – írja a Népszava. A jogász szerint a múlt heti nyilvános ledarálás csak az ügy lejáratására volt alkalmas, és méltatlan Szócska Miklós államtitkár személyéhez. Az ügyvéd állításáról a szerdai Magyar Nemzet is ír.

hvg.hu

Ledarálják a rezidensek felmondóleveleit

Ledarálják a rezidensek felmondóleveleit

Megkezdték a rezidensek felmondóleveleinek megsemmisítését pénteken. A dokumentumok letétbe helyezésével az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeik javítását akarták elérni a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére. A szövetség múlt héten szerdán közölte, hogy a nemrég bejelentett béremelés miatt "nem aktiválják" a felmondóleveleket.

MTI

Majdnem kétezer egészségügyi dolgozó akarja elhagyni az országot

Majdnem kétezer egészségügyi dolgozó akarja elhagyni az országot

Míg tavaly összesen 1777, ebben az évben mostanáig már 1881 egészségügyi dolgozó számára állított ki külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélyt az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH).

MTI

Szócska: "ez egy sivatagi túlélőtúra"

Szócska: "ez egy sivatagi túlélőtúra"

Az ÁNTSZ is vizsgálja, hol keletkezhet ellátási zavar amiatt, hogy 2500 rezidens januárban aktiválná felmondó levelét - közölte Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Ugyanakkor Szócska szerint velük szemben 617 rezidens "üzeni, itthon akarnak maradni, magyar embereket akarnak gyógyítani és családjuk körében szeretnének élni".

hvg.hu

Szlovák sztrájktörőket csinálnának a magyar orvosokból

Szlovák sztrájktörőket csinálnának a magyar orvosokból

A lapunk által megkérdezett kórházigazgatók nem tartanak attól, hogy Magyarországon januártól vészhelyzet alakulna ki az egészségügyben. A rezidensek törekvését megértik, a módszerrel továbbra sem értenek egyet, és azt mondják: az ő kórházukban ez biztosan nem fordulhat elő. Szlovákiában a magyarhoz hasonló akció keretén belül csütörtökön 1200 orvos nem vette fel a munkát.

Lázárnál inspekcióznának a csalódott rezidensek

Lázárnál inspekcióznának a csalódott rezidensek

A Magyar Rezidens Szövetség szerint Szócska Miklós államtitkár elbagatellizálja az egészségügy problémáit, ezért is fordulnak Lázár Jánoshoz, a Fidesz frakcióvezetőjéhez. Papp Magor a hvg.hu-nak adott telefoninterjújában arról is beszél, mi történik, ha 3000 orvos kiszáll az ellátórendszerből. Van olyan, aki márciustól krumplisütéssel fog foglalkozni.

A kormány csak bagatellizál? Van olyan kórház, ahol mindenki felmondana

A kormány csak bagatellizál? Van olyan kórház, ahol mindenki felmondana

Bár december 31-éig adtak haladékot a rezidensek a kormánynak, egy szerdai fórumon kijelentették: már 1903 felmondólevelük van letétben a 3000-ből. Többek szerint az államtitkár nem veszi őket komolyan, emiatt nem is képviseli rendesen az érdekeiket. Szócska Miklós viszont állítja: dolgozik az ügyön.

1903-an csatlakoztak a rezidensek felmondóleveles akciójához

Mostanáig 1903-an helyezték letétbe felmondólevelüket a Magyar Rezidens Szövetség mozgalmának keretében; ezek akkor aktiválódnak, ha a kormányzat az év végéig nem tesz érdemi intézkedéseket az orvosi bérek rendezésére.

MTI

Orvosbéremelés: eltökélt rezidensek, kétkedő igazgatók

Orvosbéremelés: eltökélt rezidensek, kétkedő igazgatók

Kedden országjáró körútra indultak a rezidensek, hogy felhívják a kormány figyelmét bérük és munkakörülményeik rendezésére. Az akciót már nyáron bejelentették. Háromezer letétbe helyezett felmondás után tartanák akciójukat sikeresnek. A kórházigazgatók megértők, de nem támogatók.

Orvosok ezrei írták meg felmondólevelüket

A borítékolt felmondóleveleket akkor adják át a munkáltatóknak, ha a 2012-es költségvetés sem számol az ágazat forráshiányának pótlásával. - írja szerdai számában a Világgazdaság.

MTI

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X