hvg.hu Vállalkozás

Megint nagyott dobott a Prezi

Aki készített már az interneten infografikát, alighanem hallott már arról a cégről, amelyet megvett a leghíresebb magyar startup.

hvg.hu Gazdaság

Csak nem Mészáros járhatott jól ismét?

Szándékosan elszabotált közgyűlés, MNB-büntetés, egy titokzatos, két nap alatt több százmillió forintot kereső svájci cég - ezek történtek a 15 milliárdos tőzsdei ingatlancéggel, a BIF Nyrt.-vel az elmúlt két hétben, miközben Schmidt Mária családi vállalkozása igyekszik megszerezni minél több részvényt a társaságban - a jelek szerint hiába - írja a napi.hu. A beszámoló szerint az nyrt. csaknem harmada Mészáros Lőrinc közelébe kerülhetet. Közben hatalmas összeget kereshetett egy frissen bejegyzett, titokzatos svájci cég.

hvg.hu Gazdaság

A kínaiak viszik az európai cégeket, mint a cukrot

A növekvő politikai bizonytalanság hatására visszaeshet a felvásárlási és fúziós tranzakciók száma 2017-ben az előző évi várakozásokhoz képest. Míg 2016-ban a vállalatok 64 százaléka számított növekedésre, idén már alig több mint a fele. A Roland Berger Private Equity Outlook tanulmányát különböző európai prognózisok alapján készítették, de kiegészítve a görög és angol kilátásokkal, amelyek még az átlagnál is borúlátóbbak.

MTI Autó

Le Monde: megszületett a megállapodás az Opel eladásáról

Megszületett a megállapodás, hogy az Opel az amerikai General Motors-tól (GM) átkerül a francia PSA Peugeot Citroën tulajdonába - írta szombaton a Le Monde című francia napilap hírügynökségi forrásokra hivatkozva. A francia autógyártó vezetősége pénteken adott szabad utat a General Motors európai érdekeltségének felvásárlásához.

hvg.hu Autó

Finisben az Opel felvásárlása

Március 9-én, a genfi autószalon nyitónapján írhatják alá azt a megállapodást, melynek értelmében a francia PSA csoport felvásárolja az amerikai General Motors európai cégét, az Opelt.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Nagyhalat fogott a Tesco

Nagybevásárlásba fogott a Tesco Nagy-Britanniában, felvásárolja a Budgens és Londis kiskereskedelmi láncok tulajdonosát, az élelmiszer nagykereskedő Booker Groupot.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Mindent maguknak akarnak az óriásvállalatok

A ’90-es évek menedzsment gurui még a bukás zálogának vélték, ha egy cég bizonyos méreten túlnőtt. A McKinsey kutatásai azonban már mást mutatnak: a világ legnagyobb vállalatainak 10 százaléka termeli az összes profit 80 százalékát.

1 2 3 4 5 6 7
16
A címlapról ajánljuk
Még több hír a Samsung támogatásával