Bejelentkezés  

Autókat gyújtogató és petárdákat dobáló szélsőjobbosok vonultak át Varsón

A felvonulást minden évben megrendezik a náci fiatalok a lengyel függetlenség napja alkalmából, és Varsó központja immár harmadik éve válik csatatérré emiatt.

MTI

"Ma egy mecset, holnap dzsihád": meneteltek az orosz nacionalisták

Tiltott fasiszta jelképekkel és jelszavakat skandálva vonultak fel hétfőn tüntetők hétfőn a moszkvai Orosz meneten, amelyet nacionalisták rendeztek. A rendőrök körülbelül 30 embert vittek be tiltott jelképek használata miatt.

MTI

Zombik vonultak fel Chile fővárosában

Húszezer élőhalottnak maszkírozott ember vonult fel szombaton a chilei fővárosban.

MTI

Budapest Pride - Jelentős forgalomkorlátozások

Forgalomkorlátozás lesz ma délután a fővárosban a Budapest Pride fesztivál keretében tartandó felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A rendezvény idején lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.

MTI

Videó: Orbánért kampányolnak a Budapest Pride szervezői

Videóüzenetben keresték fel a Budapest Pride szervezői Orbán Viktort személyes Facebook-oldalán, hogy arra biztassák: vegyen részt a szombati, 3 órakor kezdődő felvonuláson. Emellett kampányt is indítottak a Facebookon, és arra kérnek minden szimpatizánst, hogy lájkkal buzdítsák részvételre a miniszterelnököt.

hvg.hu

Elindult a Budapest Pride, szombaton lesz a felvonulás

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 18. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség fesztiválja a budapesti Toldi moziban vasárnap este.

MTI

Négynapos lesz az idei szezonnyitó Siófokon

Felvonulással, kulturális és gyermekprogramokkal, szórakoztató műsorokkal, koncertekkel tartják a hagyományos balatoni szezonnyitó ünnepséget május 17-e és 20-a között Siófokon. Az önkormányzat szerint a jubileumi, 120. szezon nyitánya minden korábbinál színesebb lesz.

MTI

Kakasos nyalóka, ragacsos vattacukor – május elseje gyerekszemmel

Kakasos nyalóka, ragacsos vattacukor – május elseje gyerekszemmel

A retro zsáneréhez tartoznak a néhai május 1-jei felvonulások relikviái: nyuszis lufi, üveges kóla, "sej! a mi lobogónkat..." Kellemes a nosztalgia, vagy a gyerekeket sem lehetett becsapni, hogy a kényszeres felvonulás életidegen?

Nem vonultak, de tüntettek a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Nem vonultak, de tüntettek a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Bár bíróságon megtámadták az Orbán Viktor külön kérésére elrendelt tiltó határozatot, a vasárnapi motoros felvonulás elmarad - jelentette be a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke. Csatlakoztak viszont a Hősök terén már meghirdetett devizahiteles tüntetésre, és támogatják majd ifjabb Hegedűs Lóránt anticionista tüntetését május 4-én.

hvg.hu

"Nem félelmet kelteni jöttünk": Jobbik-felvonulás Konyáron

A Hajdú-Bihar megyei Konyáron tartott demonstrációt és fáklyás felvonulást szombat este a Jobbik.

MTI

Atomrobbantás: ünnepeltet az észak-koreai propaganda - videó

Tömegfelvonulással ünnepelték meg Észak-Koreában csütörtökön a két nappal korábban végrehajtott kísérleti atomrobbantást. Phenjan főterén tízezrek vettek részt az összejövetelen, amelynek szónokai egyértelmű sikernek minősítették a robbantást. Az észak-koreai tévében most sem maradt el a diadalittas bejelentés.

Diáktüntetések: itt a jövő heti menetrend

A felsőoktatást érintő átalakítások ellen demonstrálnak a debreceni diákok kedd este: a Debreceni Egyetemtől egészen a Kossuth térig vonulnak majd – olvasható a dehir.hu-n.

hvg.hu

Elzárásra ítélték a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 13 tagját

13 embert két-két nap elzárásra ítéltek nem jogerősen a miskolci Avason tett "séta" miatt, a demonstráció szervezője ellen pedig büntetőeljárást indított a rendőrség.

MTI

Hálaadásnapi felvonuláson halt meg egy bohócnak öltözött férfi

A Macy's tradicionális hálaadásnapi felvonulása nézőinek szeme láttára halt meg egy bohócnak öltözött férfi New Yorkban - közölte pénteken a New York Post.

MTI

Videó: "Az élettársam pontosan tudja, hová kell ütni, hogy ne látszódjon meg"

A párkapcsolati erőszak halálos áldozatainak emlékére tartanak felvonulást civilek november 25-én 14.30-tól. A Néma Szemtanú menet a budapesti Toldi mozitól indul. A demonstrációt az alábbi videóval promotálja a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület).

hvg.hu

Solymosi: A jobboldali holdudvar felelőssége

Solymosi: A jobboldali holdudvar felelőssége

Nagyon elkötelezettnek vagy szűklátókörűnek kell lennie annak a konzervatív értelmiséginek, aki helyeselné a kormány fél-világ elleni szabadságharcát, aki ne tudná, hogy ezt valutánk is megszenvedte, ami az adósságcsökkenés ütemét is befolyásolta. Solymosi Frigyes akadémikus, a Nemzeti Kör tagjának írása.

Tízezrek a londoni World Pride-on - így ünnepeltek ott

Egész napos koncertsorozattal és számos egyéb kulturális eseménnyel kísért több tízezres, karneváli hangulatú felvonulást tartottak szombaton Londonban a hagyományos éves World Pride napja alkalmából.

MTI

Vasárnap indul az idei Budapest Pride Fesztivál

Körülbelül száz programmal, egyebek mellett filmvetítésekkel, koncertekkel, műhelybeszélgetésekkel és biciklis városnézéssel várják az érdeklődőket július 1-je és 8-a között a Budapest Pride Film- és Kulturális Fesztiválon.

MTI

A horvát elnök nem akar szélsőjobbosokat látni Zágrábban

A horvát elnök nem támogatja azt a tervezett horvátországi találkozót, amelyen a szélsőjobboldali Horvát Tiszta Jogpárt európai testvérpártjai vennének részt - közölte kedden a HINA horvát hírügynökség. A szélsőjobboldali pártok pénteken Zágrábban tanácskoznak, majd a tervek szerint szombaton csatlakoznak a párt "A tábornokokért" címmel meghirdetett tiltakozó felvonulásához.

MTI

Az idei melegfelvonulás útvonalát sem engedélyezi a rendőrség

Az idei melegfelvonulás útvonalát sem engedélyezi a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén is betiltotta a júliusra tervezett Meleg Méltóság Menetét. Arra hivatkoznak, hogy más útvonalon nem biztosítható a közlekedés, ezért nem engedélyezik az Andrássy úti felvonulást. Az Amnesty International jogvédő szervezet megdöbbentőnek tartja a rendőrség határozatát.

MTI
123

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X