Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Nem tarthatnak Marosvásárhelyen felvonulást a székelyek

2016-ban és 2017-ben sem tarthat március 10-én Marosvásárhelyen tiltakozó felvonulást a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a tömegmegmozdulások szervezésére vonatkozó kérelmeket vizsgáló városházi bizottság ugyanis negatívan véleményezte a felvonulásokra előterjesztett kérelmeket – közölte az Agerpres román hírügynökség.

MTI

Betiltotta a székelyek menetét Marosvásárhely polgármestere

A Székely Nemzeti Tanács március 10-re szervezett felvonulást a székely vértanúk emlékművétől a város főteréig, de a polgármester vonulásra nem, csak megemlékezésre adott engedélyt.

MTI

Megtartották első felvonulásukat a bangladesi transzneműek

Most először vonultak fel transzneműek hétfőn a többségében muzulmán és konzervatív lakosságú Bangladesben egy évvel azután, hogy a dakkai kormány elismerte a "harmadik nem" létezését. A francia hírügynökség beszámolója szerint legalább ezer, Bangladesben "hidzsrának" nevezett transznemű vett részt a dakkai menetben.

MTI

Újra könnygáz csípte az athéniak szemét

Erőszakba fulladt az a békés felvonulás Athénban, amelyet Pavlosz Füszasz egy éve meggyilkolt antirasszista rapper emlékére rendeztek csütörtökön. A gyilkosság annak idején hatalmas felháborodást keltett Görögországban, és a hatóságok ennek nyomán léptek fel a parlamentbe is bekerült szélsőjobboldali párt, az Arany Hajnal ellen.

MTI

Neonáci felvonulás ellen tüntetőkkel csapott össze a svéd rendőrség

Egy neonáci párt hatóságilag engedélyezett felvonulása ellen tiltakozó tömeggel csapott össze szombaton a svéd fővárosban a rendőrség.

MTI

Rendőri mulasztások történtek a Pride-on a szervezők szerint

Rendőri mulasztások történtek a Pride-on a szervezők szerint

A rendőrség sok esetben nem teljesítette intézkedési kötelezettségét az idei Budapest Pride felvonulás résztvevői elleni szabálysértések és bűncselekmények tekintetében – közölték a felvonulás szervezői. A rendőrség visszautasította a vádakat.

hvg.hu

Homofób családvédőkkel eresztik össze a Budapest Pride felvonulóit?

Egy helyen és egy időben tarthatják meg a Budapest Pride felvonulásának kezdetét valamint "A család nevében" nevű Facebook-csoport rendezvényét szombat délután – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatásából.

MTI

Pénteken indul a Budapest Pride

Június 27-e és július 6-a között rendezik meg Budapesten a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség fesztiválját, a 19. Budapest Pride-ot.

MTI

RSK: Jobbikosok vonultak fel egy miskolci cigánytelepen

RSK: Jobbikosok vonultak fel egy miskolci cigánytelepen

Az 50-60 fős társaság egy szegregátumban vonult fel, köztük volt Zagyva György Gyula is. Egy állítólagos drogdílert kerestek, de azt nem tudni, az általuk kihívott rendőrség sikerrel járt-e.

hvg.hu

Tilos kiállni Moszkvában Conchita Wurstért

"Sérti a fiatalok erkölcseit" – erre hivatkozva tiltotta be a moszkvai önkormányzat azt a felvonulást, amelyen Conchita Wurst mellett álltak volna ki a résztvevők. Melegszervezetek május 27-ére tervezték az egyórás menetet, száz résztvevővel, de csütörtökön megálljt parancsoltak nekik.

MTI

Tizenkettedjére indul el az Élet menete Budapesten

Vasárnap délután tartják az Élet menetét Budapesten, előtte pedig konferenciát rendeznek a holokausztról valamint "az Európában és Magyarországon növekvő antiszemitizmusról" – közölte az Élet Menete Alapítvány.

MTI
Hirdetés

Autókat gyújtogató és petárdákat dobáló szélsőjobbosok vonultak át Varsón

A felvonulást minden évben megrendezik a náci fiatalok a lengyel függetlenség napja alkalmából, és Varsó központja immár harmadik éve válik csatatérré emiatt.

MTI

"Ma egy mecset, holnap dzsihád": meneteltek az orosz nacionalisták

Tiltott fasiszta jelképekkel és jelszavakat skandálva vonultak fel hétfőn tüntetők hétfőn a moszkvai Orosz meneten, amelyet nacionalisták rendeztek. A rendőrök körülbelül 30 embert vittek be tiltott jelképek használata miatt.

MTI

Zombik vonultak fel Chile fővárosában

Húszezer élőhalottnak maszkírozott ember vonult fel szombaton a chilei fővárosban.

MTI
Hirdetés

Budapest Pride - Jelentős forgalomkorlátozások

Forgalomkorlátozás lesz ma délután a fővárosban a Budapest Pride fesztivál keretében tartandó felvonulás miatt, a lezárások a közúti és a közösségi közlekedést, valamint a gyalogosforgalmat is érintik. A rendezvény idején lezárják az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát is.

MTI

Videó: Orbánért kampányolnak a Budapest Pride szervezői

Videóüzenetben keresték fel a Budapest Pride szervezői Orbán Viktort személyes Facebook-oldalán, hogy arra biztassák: vegyen részt a szombati, 3 órakor kezdődő felvonuláson. Emellett kampányt is indítottak a Facebookon, és arra kérnek minden szimpatizánst, hogy lájkkal buzdítsák részvételre a miniszterelnököt.

hvg.hu

Elindult a Budapest Pride, szombaton lesz a felvonulás

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 18. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség fesztiválja a budapesti Toldi moziban vasárnap este.

MTI

Négynapos lesz az idei szezonnyitó Siófokon

Felvonulással, kulturális és gyermekprogramokkal, szórakoztató műsorokkal, koncertekkel tartják a hagyományos balatoni szezonnyitó ünnepséget május 17-e és 20-a között Siófokon. Az önkormányzat szerint a jubileumi, 120. szezon nyitánya minden korábbinál színesebb lesz.

MTI

Kakasos nyalóka, ragacsos vattacukor – május elseje gyerekszemmel

Kakasos nyalóka, ragacsos vattacukor – május elseje gyerekszemmel

A retro zsáneréhez tartoznak a néhai május 1-jei felvonulások relikviái: nyuszis lufi, üveges kóla, "sej! a mi lobogónkat..." Kellemes a nosztalgia, vagy a gyerekeket sem lehetett becsapni, hogy a kényszeres felvonulás életidegen?

Nem vonultak, de tüntettek a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Nem vonultak, de tüntettek a Nemzeti Érzelmű Motorosok

Bár bíróságon megtámadták az Orbán Viktor külön kérésére elrendelt tiltó határozatot, a vasárnapi motoros felvonulás elmarad - jelentette be a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke. Csatlakoztak viszont a Hősök terén már meghirdetett devizahiteles tüntetésre, és támogatják majd ifjabb Hegedűs Lóránt anticionista tüntetését május 4-én.

hvg.hu
Hirdetés
1234

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X