hvg.hu Ingatlan

Nagyon sokat lehet spórolni a műszaki felújítással

A kereskedelmi ingatlanok műszaki rendszerének teljes körű felújításával jelentős összegeket is megtakaríthat a tulajdonos és ezáltal a bérlők is, a beruházott összegek pedig néhány éven belül meg is térülhetnek. A CA Immo által kidolgozott kritériumokat; a CAST, magyarul; CA Immo Fenntarthatósági Rendszert azzal a céllal vezették be, hogy néhány éven belül a teljes portfolió megfeleljen a fenntarthatósági feltételeknek.

hvg.hu Gazdaság

A magyarokat nem érdekli a fenntarthatóság

Azt hihetnénk, leginkább a gazdag amerikaiakat és európaiakat foglalkoztatja a fenntarthatóság, a klímaváltozás, és a zöld megoldások, miközben a fejlődő országokban élő emberek elsősorban a gazdasági növekedéssel vannak elfoglalva. Egy friss kutatás azonban arra mutat rá, hogy ennek pont az ellenkezője lehet igaz. A felmérés szerint ráadásul a magyarok úgy szennyezik a környezetet, hogy még bűntudatot sem éreznek miatta.

hvg.hu Tech

Hogyan spóroljunk az energiával a munkahelyen?

Életünk során annyi időt töltünk a munkahelyünkön, hogy jóformán azt mondhatjuk, az a második otthonunk. A Zöldtér cikksorozatának második része az irodai életben megvalósítható környezetvédelmi tippeket sorakoztatja fel.

MTI Itthon

Az LMP fenntarthatósági főosztályt szeretne a KSH-ban

Az LMP nyílt levélben kérte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy gyorsítsa fel az adatgyűjtés reformját a Központi Statisztikai Hivatalban. A statisztika világnapján az MTI-hez is eljuttatott írás egy új, úgynevezett Fenntarthatósági főosztály létrehozására tesz javaslatot.

Folk György / Brüsszel Világ

Ajándék csoki a vonattal és bringával ingázóknak

A Svédország keleti partján fekvő tengerparti városka, Gavle tette a legtöbbet a fenntartható közlekedési megoldások népszerűsítéséért - így döntött szerdán Brüsszelben az Európai Mobilitás Hetének független szervezőbizottsága.

1 2 3

A címlapról ajánljuk