hvg.hu Kult

Újra Magyarországra jön a The Offspring

A kaliforniai pop-punk szcéna ikonikus zenekara a székesfehérvári Fezen Fesztiválon lép fel augusztusban. Jelenleg a tizedik lemezükön dolgoznak, valószínűleg már erről is kapunk pár dalt.

Bicsérdi Ádám Kult

A zene templomában nyoma sincs 2016 paranoiájának

Nincs mese, a hollandiai Le Guess Who? idei kiadása megmutatta, milyen irányban érdemes tovább gondolkodni a zenei fesztiválok szervezőinek. Itt simán megfért egymás mellett a Radiohead gitárosának indiai zenészekkel közös projektje, a Savages posztpunkja vagy Laurel Halo jövőbe mutató techno-szettje. Az utrechti rendezvény egy célt vállal, és azt teljes mértékben teljesíti: műfajtól és származástól függetlenül csak a minőségi előadóknak rendel alá mindent.

Bicsérdi Ádám Kult

Kis rendezvénynek indult, mára a zenészek kedvenc európai fesztiválja lett

Milyen az a zenei program, ahol a fellépőket maguk az előadók válogatják, és az egész két tapasztalt koncertszervező szerelemprojektje? A hollandiai Le Guess Who? fesztivált ma már a Primaverával és a SXSW-vel egy lapon, tehát a független zenei színtér legfontosabb megmozdulásai között emlegetik. Idén a Wilco, a Savages, Julia Holter és a Suuns gyűjtötte össze egy fesztiválra a saját kedvenceit.

Bicsérdi Ádám Kult

Ezeket a zenekarokat kérjük sürgősen a magyar klubszínpadokra

Az áttörés előtti előadóknak terepet adó bécsi Waves fesztiválon a többség a következő nagy dobásra figyelt, de idén is kiderült, már nagyon egyedit kell nyújtani ahhoz, hogy valaki ki tudjon emelkedni a popzenei közegből. Az például világosan látszott, középtempós gitárzenével már nem érdemes próbálkozni. Más műfajú koncerteken viszont többször is eldobtuk az agyunkat. Szerintünk ezekre a zenekarokra érdemes odafigyelni a közeljövőben.

1 2 3 4 5 6 7
40
A címlapról ajánljuk